Kuvottavia faktoja ravintoloiden toiminnassa hygienian suhteen
Oletko ollut töissä ravintolassa tai muuten vain tiedät jotain, miten jossain ravintolassa on toimittu väärin yleisen hygienian suhteen?
Joku juuri laittoi linkin ruotsalaismedialle lähetetystä videopätkästä, mistä kävi ilmi puhdistamisen laiminlyönti jätskikoneen suhteen. Näitä tarinoita varmasti riittää. Ikävää on tietysti se, että mikäli yhden ravintolan epäkohta tulee ilmi, leimataan kaikki saman konsernin raflat samaan syssyyn. Oikein vai väärin? Jokaisen oma asia tuomita.
Itse olen kuullut ravintolassa töissä ollessani, että lattialle tipahtanut pihvi vaan heitetään tulille uudestaan - syynä rahallinen tappio ja se, että "bakteerit kuolee lämmittäessä". Myöskin tapana oli, että vanhempia esillä olleita leivoksia terästetään roiskuttelemassa vettä niiden päälle - käsin. Huomasin kerran pikaruokaravintolassa käydessäni, kun raflan työntekijä vaihtoi hana-automaattien päitä paljain käsin, tietysti päihin koskien. Missälie handut ovat vierailleet ennen em. koskemista.
Subwayssa käydessä huomaain kun se ritilä jolla patongit paahdetaan uunissa tippui lattialle. Nostettiin vaan takas käyttöön...