Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

kannattaako tilli ja persilja kuivata vai pakastaa tuoreena?

Vierailija
29.07.2017 |

Niitä tulee ihan yli tarpeen...

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
29.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei oikein kannata kotioloissa säilöä, eivät säily hyvinä. Teollisuus pakastekuivaa yrttejä ja sellaista yrttiöljyä voisi yrittää tehdä ja sitä pakastaa. Kotikuivattuna on sama kuin saunavastaa söisi.

Vierailija
2/8 |
29.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leikkaa kruunutilleistä kruunut ja pakasta ne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
29.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastaa. Pakastat rasioihin valmiiksi pilkottuna ja raaputat rasiadta lusikalla jäistä yrttiä ruokaan kun teet sitä. Ei mitään sulatteluja.

Kuivaaminen kannattaa käytännössä vain jos sulla on kuivuri. Muuten Osa mausta häviää .

Vierailija
4/8 |
29.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun silppuat saksilla pieneksi, niin pakastamalla säilyvät lähes tuoreen kaltaisina. Kun on omat varastot käytetty, olen ihastunut Lidlin pieniin pakastetilli-, persilja- ja ruohosipulipakkauksiin. Ihan verrattomia, tosi riittoisia ja ripottelen niitä mm. keittoihin, kermaviilikastikkeisiin ja piirakantäytteisiin. Maksavat noin euron rasia. Ei tarvitse ostaa koko nippua silloin kun tarvitsee vain vähän.

Vierailija
5/8 |
29.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maku säilyy paremmin pakastettuna. Kuivattuna maistuu heinältä.

Itse teen niin, että saksilla pätkin tillit, persiljat ja ruohosipulit kerta-annoksina mini kokoisiin minigrip -pusseihin, sitten laitan ne pussit muoviseen jäätelörasiaan ja pakastimeen. Näin ei yrttien hajut leviä pitkin pakastinta ja pussitkin pysyvät hyvin järjestyksessä kun ovat niissä rasioissa.

Vierailija
6/8 |
29.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnistuisiko pakastaminen esim. jääpala-astioissa? Nehän voisi sitten jäätyneinä siirtää johonkin muuhun rasiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
29.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakasta.

Vierailija
8/8 |
19.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen pakastanut yrttejä tilaa säästävästi ja toimivat kuin tuoreet niin ksuan kun vaan riittävät. Laitan yritit pakastepussiin löyhästi ja käärin pussin tiiviisti umpinaisesta päästä alkaen tiiville käärölle. Ilmat pois ja kuminauha käärön ympärille jäätymisen ajaksi. Kun käytän avaan vain vähän kerrallaan ja ilmaa ei pääse pilaamaan. Laittaisin kuvan, jos voisin. Useana vuonna kokeiltu. Sopii tilli, persilja, minttu, kevään sipulinvarret, ainakin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kolme kolme