Ruokajäte ja salaatit
Inhoan ruokajätettä ja pyrin vähentämään sitä niin paljon kuin mahdollista hyvällä suunnittelulla, tähteiden käytöllä ja vaikka miten. Tämä vaatii aivotyötä, koska, vaikka asumme kahden hengen taloudessa, meillä syö viikottain moni ihminen - neljä aikuista lastamme puolisoineen sekä kahdeksan lapsenlasta asuvat kaikki kymmenen kilometrin säteellä.
Pärjään kaiken muun kanssa paitsi salaattien. En vain osaa tehdä niitä sopivasti. Kun ostan salaattitarpeita, voi käydä niin ettei oletettu porukka tulekaan syömään, ja miehenihän välttelee salaatteja vallan sujuvasti - enkä minä yksinkään jaksa ihan kaikkea syödä. Salaatinlehti- ja tomaattipohjaiset mössätyt mehut ja soseet eivät liioin innosta. Murheisna mielin joudun lappamaan ruokajätettä kompostiämpäriin.
Tunteeko kukaan muu emäntä tällaisen tapaisia tuskia? Onko joku keksinyt hienoja ratkaisuja asian tiimoilta?
Kommentit (3)
Vierailija kirjoitti:
Inhoan ruokajätettä ja pyrin vähentämään sitä niin paljon kuin mahdollista hyvällä suunnittelulla, tähteiden käytöllä ja vaikka miten. Tämä vaatii aivotyötä, koska, vaikka asumme kahden hengen taloudessa, meillä syö viikottain moni ihminen - neljä aikuista lastamme puolisoineen sekä kahdeksan lapsenlasta asuvat kaikki kymmenen kilometrin säteellä.
Pärjään kaiken muun kanssa paitsi salaattien. En vain osaa tehdä niitä sopivasti. Kun ostan salaattitarpeita, voi käydä niin ettei oletettu porukka tulekaan syömään, ja miehenihän välttelee salaatteja vallan sujuvasti - enkä minä yksinkään jaksa ihan kaikkea syödä. Salaatinlehti- ja tomaattipohjaiset mössätyt mehut ja soseet eivät liioin innosta. Murheisna mielin joudun lappamaan ruokajätettä kompostiämpäriin.
Tunteeko kukaan muu emäntä tällaisen tapaisia tuskia? Onko joku keksinyt hienoja ratkaisuja asian tiimoilta?
Tomaatit ja kurkut ainakin säilyvät hyvänä pitkään (siis jos et ole ehtinyt niitä vielä pilkkoa ;)), joten niiden luulisi kuluvan jo pelkästään sinun käytössäsi. Itse teen nykyään salaatin, jossa on aika vähän varsinaisia salaatinlehtiä, jos ollenkaan. Ravintoarvoa kuin niissä ei ole. Joten monesti meidän salaatti on kurkkua, tomaattia, paprikaa, vesimelonia ja fetaa.
Tänään just bongasin terveysjuoman, johon tulee kokonainen kurkku, sitruunaa, inkivääriä ja persilijaa http://www.iltalehti.fi/terveys/201707040143813_tr.shtml , joten ehkä tuohon menisi ainakin liikakurkut :)
Kahden hengen talous myös meillä. Teen pienet kulhot kumpaisellekkin, tai syöjien lukumäärän mukaan, mitään ei jätetä. Ylikypsät Tomaatit menee lämpimään ruokaan tms kastikkeeseen. Joskus joudun heittämään salaatinlehtiä pois kyllä. Kiinankaali on hyvä, säilyy tosi hyvin ja nahistuneenakin voi käyttää johonkin lämpimän ruuan sekaan, tuoreena rapsakkaa salaattina.
Älä osta salaattia, tomaattia voi pakastaa.