Onko yhden hengen lämmin ateria 5€ /päivä paljon?
Yksinasujana, onko tuo paljon teidän mielestänne?
Kommentit (16)
Ei ole paljon, jos on hyvää ja monipuolista ruokaa, jossa mukana myös salaattia/vihanneksia.
Totta kai mahan saa täyteen pelkällä puurolla tai makaroni-jauhelihamössölläkin, muttei se pidemmän päälle terveellistä ole ilman vitamiineja ja kivennäisaineita tuovia vihanneksia ja juureksia.
Vierailija kirjoitti:
Yksinasujana, onko tuo paljon teidän mielestänne?
Sisällöstähän se on kiinni. En maksaisi huonosta ruuasta vain siksi, että se on lämmin.
On aika paljon. Silloin tällöin voisin kyllä sen verran maksaa, jos ateriaan kuuluisi salaatti ja leipä.
Kyllähän yhdelle tulee suhteessa ruoka kalliimmaksi. Kun tekee ison padan ruokaa 10€ se riittää 3 hengelle 2 päiväksi eli annokselle tulee hintaa n 1.6e. Toki sitten salaatista tulee toinen mokoma.
Siis jos oli kyse vain yhdestä ateriasts
Eihän tuo paljon ole, jos ajattelee, että keliaakikkona maksaa jauhokilosta melkein aina päälle 4 € kilo. JA tuskin saisi nyt uusia perunaa, siikliä alle 5 kilo. Mutta toisaalta jos venyttää joka sentin, niin kyllä 5€ syö usemapanakin päivänä. lämpimän aterian, kuten hernekeittoa,.
Vierailija kirjoitti:
Eihän tuo paljon ole, jos ajattelee, että keliaakikkona maksaa jauhokilosta melkein aina päälle 4 € kilo. JA tuskin saisi nyt uusia perunaa, siikliä alle 5 kilo. Mutta toisaalta jos venyttää joka sentin, niin kyllä 5€ syö usemapanakin päivänä. lämpimän aterian, kuten hernekeittoa,.
Keliaakikot aina valittaa kalliista ruuasta. Gluteeniton ruoka maksaa kaikille saman verran.
Ja taas tähän nyt sanon että mikään ei velvoita keliaakikkoa syömään sitä julmetun kallista leipää.. ravitsemus voi olla monipuolista ihan muutenkin.
Vierailija kirjoitti:
Näin köyhänä sanon, että ehkä vähän. 5 eurolla saa makarooni- tai kaalilaatikkoa muutamaksi päiväksi, kuten myös hernekeittoa (itse liotetut herneet, sipulia ja jauhelihaa paistettuna). Mutta ei tuo 5 eur/päivä ole vielä pröystäilyä. Puurohiutaleita saa myös tosi halvalla.
Kotimaiset tomaatit ja kurkku mahtuu vielä tuohon lisukkeeksi sekä esim. pakastetut vihreät pavut. Myös c-vitamiinia sisältävä appelsiinimehu mahtuu tuohon, jos sitä juo 2 dl päivässä.
Ei ole paljon. Meitä on 4 ja joskus ateria voi maksaa yli kympin henkilö. Joskus taas 2€
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eihän tuo paljon ole, jos ajattelee, että keliaakikkona maksaa jauhokilosta melkein aina päälle 4 € kilo. JA tuskin saisi nyt uusia perunaa, siikliä alle 5 kilo. Mutta toisaalta jos venyttää joka sentin, niin kyllä 5€ syö usemapanakin päivänä. lämpimän aterian, kuten hernekeittoa,.
Keliaakikot aina valittaa kalliista ruuasta. Gluteeniton ruoka maksaa kaikille saman verran.
Mutta vain keliaakikolla, esimerkkinä terveys syistä ruokarajoitteisista ei ole samalla tavalla vaihtoehtoja, ellei halua vaarantaa terveyttään. - Toki on paljon (mm) luontaisesti gluteenittomia vaihtoehtoja. - Mutta toisaalta Suomalainen (länsimainen) ruokakulttuuri suosii paljon mm. vehnän käyttöä. - Keliaakikon ruokakulut on muistaakseni noin 60€ / kuukaudessa kalliimpi kuin ei keliakiaa sairastavan. Itse opiskelijana kyllä keksisin muutakin käyttöä tuolle rahalle. Ja mieluusti luopuisin nysväämisestä eri tuoteselosteiden kanssa. Sekä siitä tunteesta, mikä tulee kun tuntuu aiheuttavansa tarpeetonta ja turhaa vaivaa, kun tulen kertoneeksi, että olen muuten keliaakikko ja vaikka samaan hengen vetoon lisäisin -esimerkiksi kutsusta kiittäessäni, että voin ottaa oikein hyvin omat eväät mukaan; niin siitä huolimatta ottaa sairauteni henkilökohtaisena loukkauksena.
Riippuu siitä onko tuohon varaa. Tämän päivän lämmin lounas maksoi itsetehtynä noin 1.50. Aamulla söin kanelilla maustettua omenapuuroa, kaurahiutaleet noin 1 sentti ja omena 50 senttiä. Illaksi jasmiiniriisiä ja currykastiketta, hinta noin 2.50. En tiedä paljonko energiaa tuohon kului mutta mikrossa lämmittäminen kuluttaa vähiten sähköä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eihän tuo paljon ole, jos ajattelee, että keliaakikkona maksaa jauhokilosta melkein aina päälle 4 € kilo. JA tuskin saisi nyt uusia perunaa, siikliä alle 5 kilo. Mutta toisaalta jos venyttää joka sentin, niin kyllä 5€ syö usemapanakin päivänä. lämpimän aterian, kuten hernekeittoa,.
Keliaakikot aina valittaa kalliista ruuasta. Gluteeniton ruoka maksaa kaikille saman verran.
Mutta vain keliaakikolla, esimerkkinä terveys syistä ruokarajoitteisista ei ole samalla tavalla vaihtoehtoja, ellei halua vaarantaa terveyttään. - Toki on paljon (mm) luontaisesti gluteenittomia vaihtoehtoja. - Mutta toisaalta Suomalainen (länsimainen) ruokakulttuuri suosii paljon mm. vehnän käyttöä. - Keliaakikon ruokakulut on muistaakseni noin 60€ / kuukaudessa kalliimpi kuin ei keliakiaa sairastavan. Itse opiskelijana kyllä keksisin muutakin käyttöä tuolle rahalle. Ja mieluusti luopuisin nysväämisestä eri tuoteselosteiden kanssa. Sekä siitä tunteesta, mikä tulee kun tuntuu aiheuttavansa tarpeetonta ja turhaa vaivaa, kun tulen kertoneeksi, että olen muuten keliaakikko ja vaikka samaan hengen vetoon lisäisin -esimerkiksi kutsusta kiittäessäni, että voin ottaa oikein hyvin omat eväät mukaan; niin siitä huolimatta ottaa sairauteni henkilökohtaisena loukkauksena.
Ne ruokakulujen kallius on ihan syöjästä kiinni. Vilja ei ole yhdellekkään ihmiselle välttämätön ravintoaine.
Käytännössä on tehtävä useimmiten alle euron annoksia, kaikki ruokakulut eivät ole perusruoassa, kahvi, tee, voileipäaineet, hedelmät ym. Pyritty tekemään ruoka itse, harvoin selviää alle 200 euroa/kk.
Näin köyhänä sanon, että ehkä vähän. 5 eurolla saa makarooni- tai kaalilaatikkoa muutamaksi päiväksi, kuten myös hernekeittoa (itse liotetut herneet, sipulia ja jauhelihaa paistettuna). Mutta ei tuo 5 eur/päivä ole vielä pröystäilyä. Puurohiutaleita saa myös tosi halvalla.