Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Te jotka vastustatte alkoholiuudistusta, kertokaa

Vierailija
22.06.2017 |

...mikä näistä muutoksista on teidän mielestänne paha ja huono?

Kun näitä nyt lukee niin lähinnä ihmettelee ettei näitä ole saatu aikaisemmin poistettua. Ihan pimeää sääntelyä ja byrokratiaa. Onko teistä oikeasti nämä jotain järisyttäviä muutoksia kohti kontrolloimatonta alkoholipolitiikkaa?

Minusta lähinnä pikkuasioita.

Muutokset ovat seuraavat:

1. Kotivalmistuksen ehdot ja valvontatarve poistuvat (nykyään kotivalmistus on mahdollista vain rajatuista aineista)

---> Ihan järkeenkäypää, eihän tätä ole mitenkään voitu valvoa. Kotivalmistus omaan käyttöön on muutenkin täysin marginaali-ilmiö.

2. Erilliset A- ja B-anniskeluluvat poistuvat, jatkossa yhdellä luvalla saa anniskella kaikkia alkoholijuomia.

---> Hyvä, kaksi eri anniskelulupaa ovat aina olleet kummallinen järjestely.

3. Ravintoloille ja kaupoille oikeus 5,5 % vähittäismyyntiin (nyk. raja 4,7%).

---> 5,5% on edelleen todella matala alkoholipitoisuus. Suurin osa vahvemmista oluista ei esimerkiksi mene sen piiriin. Siksi ihmettelen miksi jotkut ovat vetäneet tästä niin valtavan pultin, todellisuudessa muutos on äärimmäisen pieni.

3. Vuorovastaavan erityiset pätevyysvaatimukset poistuvat. Valvontatarve poistuu.

4. 16 vuotta täyttänyt saa anniskella vuorovastaavan valvonnassa (nykylaissa ikäraja 18, poikkeuksena 16v täyttänyt alan opiskelija)

---> Reilua. Asettaa 16-17-vuotiaat tasa-arvoisempaan asemaan esim. kesätöitä hakiessa.

5. Annosrajoitukset poistuvat eli tupla-annokset sallituiksi.

--> Kiva että jatkossa voi ostaa juoman samalla vaikka pöydässä odottavalle kaverille.

6. Velaksimyyntikielto poistuu (nykyisin asiakas ei saisi maksaa pankkikortin credit-puolella)

---> En edes tiennyt että tällainenkin sääntö oli olemassa? Kai aikuinen ihminen itse osaa päättää rahankäytöstään, yleensä alkoholiostokset on muutaman kympin luokkaa. Naurettavaa holhousta, hyvä että luovutaan.

7. Festareiden anniskelun aluerajauksia kevennetään eli ”olutkarsinat” poistuvat, ravintoloiden yhteiset ns. food court -anniskelualueet sallitaan

---> Todella kiva uudistus! Parantaa festariviihtyvyyttä ja edistää normaalia ruokakultuuria, kun alkoholia kohdellaan samanlaisena ruoka-aineena kuin muitakin tarjottavia.

8. Ravintola voi catering-luvalla toimia millä tahansa festivaalilla pelkällä ilmoituksella eli tilapäiset luvat poistuvat

9. Anniskelua voi jatkaa ilmoituksella pysyvästi kello 04:ään. Anniskeluaika päättyy klo 01.30, mutta anniskelua saa jatkaa ilmoituksella ja lupakäsittely poistuu. Sulkemisvaatimus poistuu. (Nykyisin anniskeluaika päättyy klo 01.30. Jatkoaikalupa klo 02.30:een tai 03.30:een voidaan hakea erityisin ohjelma- ym,. perustein max. kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Ravintola on suljettava ½ tunnissa)

10. . Pienpanimoille oma vähittäismyyntilupa ilman erityisvaatimuksia. Valvontatarve poistuu. Pienpanimopoikkeus eli oma myyntioikeus myös yli 5,5 % panimotuotteille suoraan valmistuspaikalta

---> Tosi positiivinen muutos pienpanimoille. Yleensä kyse on muutenkin erikoistuotteista (esim. erikoisoluet) joilla harvemmin vedetään kauheat kännit.

11. Alkon myyntiaika pitenee arkisin tunnilla kello 21:een

12. Valmistajat ja tukkumyyjät saavat esittää tuoteluettelonsa painotuotteena ja avoimessa verkossa

13. Happy hour -tarjousten mainostaminen vapautetaan

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
22.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei valittamista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla