Kämppis säilyttää ketsuppia, sinappia ja kananmunia kuivakaapissa.
ja tiedän, että ei ne viileässä ole kaupassakaan, mutta eikö noille paljon loogisempi paikka ole se jääkaappi? Onhan esim. ketsuppi ja sinappi paljon parempaa hieman viileänä. Toisaalta, säilytetäänhän virvoitusjuomatkin lämpimässä kaupassa, mutta aika monella ne jääkaappiin menee kotona.
Kommentit (44)
Ketsupissa ja sinapissa lukee pakkauksessa: avaamisen jälkeen säilytettävä viileässä. Kananmunat myös viileään. Kaupassa ne on yleensä sellaisessa paikassa missä ilmanlämpötila on viileämpää, eri asia kotona missä on yleensä yli 20 astetta. Yllättävän moni vetoaa tuohon että onhan ne kaupassakin huoneenlämmössä.
Yksi ex-kämppikseni kokkaili sangen usein erilaisia liharuokia ja -kastikkeita, ja jätti keitoksensa yön ajaksi hellalle huoneenlämpöön. Seuraavana päivänä sitten tyytyväisenä lämmitti sapuskansa ja popsi parempiin suihin. Neidolla taisi olla rautainen vatsa :D Sinapin ja ketsupin ymmärrän mutta helposti pilaantuvaa liharuokaa en.
Vierailija kirjoitti:
Yksi ex-kämppikseni kokkaili sangen usein erilaisia liharuokia ja -kastikkeita, ja jätti keitoksensa yön ajaksi hellalle huoneenlämpöön. Seuraavana päivänä sitten tyytyväisenä lämmitti sapuskansa ja popsi parempiin suihin. Neidolla taisi olla rautainen vatsa :D Sinapin ja ketsupin ymmärrän mutta helposti pilaantuvaa liharuokaa en.
Itse asiassa tämä sama kämppis on myös tehnyt vastaavaa. On tehnyt aamupäivällä ison satsin esimerkiksi lasagnea, syönyt sitä ja jättänyt sen sitten siihen keittiönpöydälle huoneenlämpöön ja lähtenyt moneksi tunniksi (jopa iltaan asti) pois. Muutaman kerran olen hänen puolestaan sen jääkaappiin laittanut kun ei sitä ruokaa tulisi hirveän pitkään huoneenlämmössä pitää. -ap
Moni säilyttää ketsuppia huoneenlämmössä, vaikka purkeissa lukee selkeästi että avattu pitää säilyttää kylmässä. Sitten sitä ketsuppia vielä käytetään harvoin. Hirvittää ajatuskin pari vuotta lämpimässä kaapissa muhineesta, pilaantuneesta ketsupista.
Oikea paikka säilyttää on kuivakaappi.
En minäkään niitä jääkaapissa koskaan säilytä. Eikä ole kukaan tutuistakaan
Jotkut taas säilyttää kahvia jääkaapissa vaikka se menee pilalle siitä.
Vanhempien luona vieraillessa inhotti ottaa ketsuppia pullistelevasta ja kuplivasta pullosta - menee kuulema liian paljon energiaa jos sitä pitää jääkaapissa... On se nykyään jostain syystä siirtynyt kylmään.
Vierailija kirjoitti:
Oikea paikka säilyttää on kuivakaappi.
En minäkään niitä jääkaapissa koskaan säilytä. Eikä ole kukaan tutuistakaan
Kun ketsuppi ja sinappi kehotetaan avaamisen jälkeen säilyttämään viileässä/kylmässä, kannattaisiko sitä uskoa? Jos kuivakaappi on vbiileä tai kylmä, sekin tietysti käy. Mutta huoneenlämpö ei yleensä ole ns. viileä.
Kananmunat olen aina säilyttänyt huoneenlämmössä.
Kylmiä kananmunia en juurikaan tarvitse mihinkään.
Kaupassakin ne on huoneenlämmössä.
Töissä säilytetään täydet laatikot kylmässä paitsi se avattu laatikko joka 10 kg. Huolehditaan että aina on saatavilla huoneenlämpöisiä munia.
Avatut sinapit ja ketsupit säilytän kylmässä. Toki säilyy ne jonkin aikaa huoneenlämmössäkin. Eivät ole herkästi pilaantuvia. Kummassakin on säilyvyyttä edistävää sokeria ja etikkaa sekä suolaa.
Olen ammatiltani keittiömestari ja kondiittori ja leipuri
Avattu ketsuppi alkaa käydä huoneenlämmössä.
Kananmunia voi kai säilyttää ihan hyvin huoneenlämmössä. Ainakin itse olen silloin tällöin niin tehnyt, kun jääkaapissa ei ole ollut tilaa, eivätkä ne ole pilaantuneet. Avatun ketsupin ja sinapin säilytän ehdottomasti aina jääkaapissa.
Unohdin avatun ketsupin nyt kesäkuumalla yöksi huoneenlämpöön ja musta tuntuu että siinä on pilaantunnut maku.
Jos kananmunia säilyttää jääkaapissa, ei kannata säilyttää sen ovessa. Kananmunat eivät tykkää hyvää toistuvasta hölskymisestä.
Vierailija kirjoitti:
Kananmunat olen aina säilyttänyt huoneenlämmössä.
Kylmiä kananmunia en juurikaan tarvitse mihinkään.
Kaupassakin ne on huoneenlämmössä.
Töissä säilytetään täydet laatikot kylmässä paitsi se avattu laatikko joka 10 kg. Huolehditaan että aina on saatavilla huoneenlämpöisiä munia.
Avatut sinapit ja ketsupit säilytän kylmässä. Toki säilyy ne jonkin aikaa huoneenlämmössäkin. Eivät ole herkästi pilaantuvia. Kummassakin on säilyvyyttä edistävää sokeria ja etikkaa sekä suolaa.
Olen ammatiltani keittiömestari ja kondiittori ja leipuri
Kananmunat säilyvät mainiosti huoneenlämmössä, ja on parempi käyttää esim juuri leivontaan. Ja säilyvät muuten todella pitkään yli tuon leimatun 'parasta ennen' päivän - tuore kananmuna säilyy 2-3kk.
Sinappikin säilynee, sisältönsä ansiosta, mutta laadukas ketsuppi (Felix, Heinz jne) ei sisällä säilöntäaineita ka se ei todellakaan säily - joku Meiran vesi-etikka-loraus tomaattia sekoitus varmaan säilyykin, eihän niitä noilla grilleilläkän kylmässä pidetä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yksi ex-kämppikseni kokkaili sangen usein erilaisia liharuokia ja -kastikkeita, ja jätti keitoksensa yön ajaksi hellalle huoneenlämpöön. Seuraavana päivänä sitten tyytyväisenä lämmitti sapuskansa ja popsi parempiin suihin. Neidolla taisi olla rautainen vatsa :D Sinapin ja ketsupin ymmärrän mutta helposti pilaantuvaa liharuokaa en.
Itse asiassa tämä sama kämppis on myös tehnyt vastaavaa. On tehnyt aamupäivällä ison satsin esimerkiksi lasagnea, syönyt sitä ja jättänyt sen sitten siihen keittiönpöydälle huoneenlämpöön ja lähtenyt moneksi tunniksi (jopa iltaan asti) pois. Muutaman kerran olen hänen puolestaan sen jääkaappiin laittanut kun ei sitä ruokaa tulisi hirveän pitkään huoneenlämmössä pitää. -ap
Kuumaa/lämmintä ruokaa EI saa laittaa jääkaappiin/pakastimeen.
T. Jääkaappisi ;)
Jos keittää spagettia ja laittaa siihen jääkaapista ketsuppia niin se spagetti menee saman tien kylmäksi.
Kananmunat säilyvät paljon pidempään, jos säilyttää jääkaapissa kuin huoneenlämmössä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yksi ex-kämppikseni kokkaili sangen usein erilaisia liharuokia ja -kastikkeita, ja jätti keitoksensa yön ajaksi hellalle huoneenlämpöön. Seuraavana päivänä sitten tyytyväisenä lämmitti sapuskansa ja popsi parempiin suihin. Neidolla taisi olla rautainen vatsa :D Sinapin ja ketsupin ymmärrän mutta helposti pilaantuvaa liharuokaa en.
Itse asiassa tämä sama kämppis on myös tehnyt vastaavaa. On tehnyt aamupäivällä ison satsin esimerkiksi lasagnea, syönyt sitä ja jättänyt sen sitten siihen keittiönpöydälle huoneenlämpöön ja lähtenyt moneksi tunniksi (jopa iltaan asti) pois. Muutaman kerran olen hänen puolestaan sen jääkaappiin laittanut kun ei sitä ruokaa tulisi hirveän pitkään huoneenlämmössä pitää. -ap
Kuumaa/lämmintä ruokaa EI saa laittaa jääkaappiin/pakastimeen.
T. Jääkaappisi ;)
Kukas sen kieltää?
Vierailija kirjoitti:
Yksi ex-kämppikseni kokkaili sangen usein erilaisia liharuokia ja -kastikkeita, ja jätti keitoksensa yön ajaksi hellalle huoneenlämpöön. Seuraavana päivänä sitten tyytyväisenä lämmitti sapuskansa ja popsi parempiin suihin. Neidolla taisi olla rautainen vatsa :D Sinapin ja ketsupin ymmärrän mutta helposti pilaantuvaa liharuokaa en.
Ei se Ruoka miksikään mene jos jäähtyy hellalla ja sitten kaappiin, esim iso kattila soppaa.
Meikäläisen kämppis säilyttää usein maitotetraa vihanneslaatikossa. Samaten usein jäädyttää maitonsa...