Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kämppis säilyttää ketsuppia, sinappia ja kananmunia kuivakaapissa.

Vierailija
19.06.2017 |

ja tiedän, että ei ne viileässä ole kaupassakaan, mutta eikö noille paljon loogisempi paikka ole se jääkaappi? Onhan esim. ketsuppi ja sinappi paljon parempaa hieman viileänä. Toisaalta, säilytetäänhän virvoitusjuomatkin lämpimässä kaupassa, mutta aika monella ne jääkaappiin menee kotona.

Kommentit (44)

1/44 |
19.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meikäläisen kämppis säilyttää usein maitotetraa vihanneslaatikossa. Samaten usein jäädyttää maitonsa...

Vierailija
2/44 |
19.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ketsupissa ja sinapissa lukee pakkauksessa: avaamisen jälkeen säilytettävä viileässä. Kananmunat myös viileään. Kaupassa ne on yleensä sellaisessa paikassa missä ilmanlämpötila on viileämpää, eri asia kotona missä on yleensä yli 20 astetta. Yllättävän moni vetoaa tuohon että onhan ne kaupassakin huoneenlämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/44 |
19.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksi ex-kämppikseni kokkaili sangen usein erilaisia liharuokia ja -kastikkeita, ja jätti keitoksensa yön ajaksi hellalle huoneenlämpöön. Seuraavana päivänä sitten tyytyväisenä lämmitti sapuskansa ja popsi parempiin suihin. Neidolla taisi olla rautainen vatsa :D Sinapin ja ketsupin ymmärrän mutta helposti pilaantuvaa liharuokaa en.

Vierailija
4/44 |
19.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Yksi ex-kämppikseni kokkaili sangen usein erilaisia liharuokia ja -kastikkeita, ja jätti keitoksensa yön ajaksi hellalle huoneenlämpöön. Seuraavana päivänä sitten tyytyväisenä lämmitti sapuskansa ja popsi parempiin suihin. Neidolla taisi olla rautainen vatsa :D Sinapin ja ketsupin ymmärrän mutta helposti pilaantuvaa liharuokaa en.

Itse asiassa tämä sama kämppis on myös tehnyt vastaavaa. On tehnyt aamupäivällä ison satsin esimerkiksi lasagnea, syönyt sitä ja jättänyt sen sitten siihen keittiönpöydälle huoneenlämpöön ja lähtenyt moneksi tunniksi (jopa iltaan asti) pois. Muutaman kerran olen hänen puolestaan sen jääkaappiin laittanut kun ei sitä ruokaa tulisi hirveän pitkään huoneenlämmössä pitää. -ap

Vierailija
5/44 |
19.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Moni säilyttää ketsuppia huoneenlämmössä, vaikka purkeissa lukee selkeästi että avattu pitää säilyttää kylmässä. Sitten sitä ketsuppia vielä käytetään harvoin. Hirvittää ajatuskin pari vuotta lämpimässä kaapissa muhineesta, pilaantuneesta ketsupista. 

Vierailija
6/44 |
19.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikea paikka säilyttää on kuivakaappi.

En minäkään niitä jääkaapissa koskaan säilytä. Eikä ole kukaan tutuistakaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/44 |
19.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotkut taas säilyttää kahvia jääkaapissa vaikka se menee pilalle siitä.

Vierailija
8/44 |
19.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vanhempien luona vieraillessa inhotti ottaa ketsuppia pullistelevasta ja kuplivasta pullosta - menee kuulema liian paljon energiaa jos sitä pitää jääkaapissa... On se nykyään jostain syystä siirtynyt kylmään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/44 |
19.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oikea paikka säilyttää on kuivakaappi.

En minäkään niitä jääkaapissa koskaan säilytä. Eikä ole kukaan tutuistakaan

Kun ketsuppi ja sinappi kehotetaan avaamisen jälkeen säilyttämään viileässä/kylmässä, kannattaisiko sitä uskoa? Jos kuivakaappi on vbiileä tai kylmä, sekin tietysti käy. Mutta huoneenlämpö ei yleensä ole ns. viileä.

Vierailija
10/44 |
19.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmunat olen aina säilyttänyt huoneenlämmössä.

Kylmiä kananmunia en juurikaan tarvitse mihinkään.

Kaupassakin ne on huoneenlämmössä.

Töissä säilytetään täydet laatikot kylmässä paitsi se avattu laatikko joka 10 kg. Huolehditaan että aina on saatavilla huoneenlämpöisiä munia.

 

Avatut sinapit ja ketsupit säilytän kylmässä. Toki säilyy ne jonkin aikaa huoneenlämmössäkin. Eivät ole herkästi pilaantuvia. Kummassakin on säilyvyyttä edistävää sokeria ja etikkaa sekä suolaa.

Olen ammatiltani keittiömestari ja kondiittori ja leipuri

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/44 |
19.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Avattu ketsuppi alkaa käydä huoneenlämmössä.

Vierailija
12/44 |
19.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmunia voi kai säilyttää ihan hyvin huoneenlämmössä. Ainakin itse olen silloin tällöin niin tehnyt, kun jääkaapissa ei ole ollut tilaa, eivätkä ne ole pilaantuneet. Avatun ketsupin ja sinapin säilytän ehdottomasti aina jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/44 |
19.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Unohdin avatun ketsupin nyt kesäkuumalla yöksi huoneenlämpöön ja musta tuntuu että siinä on pilaantunnut maku.

Vierailija
14/44 |
19.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos kananmunia säilyttää jääkaapissa, ei kannata säilyttää sen ovessa. Kananmunat eivät tykkää hyvää toistuvasta hölskymisestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/44 |
20.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kananmunat olen aina säilyttänyt huoneenlämmössä.

Kylmiä kananmunia en juurikaan tarvitse mihinkään.

Kaupassakin ne on huoneenlämmössä.

Töissä säilytetään täydet laatikot kylmässä paitsi se avattu laatikko joka 10 kg. Huolehditaan että aina on saatavilla huoneenlämpöisiä munia.

 

Avatut sinapit ja ketsupit säilytän kylmässä. Toki säilyy ne jonkin aikaa huoneenlämmössäkin. Eivät ole herkästi pilaantuvia. Kummassakin on säilyvyyttä edistävää sokeria ja etikkaa sekä suolaa.

Olen ammatiltani keittiömestari ja kondiittori ja leipuri

Kananmunat säilyvät mainiosti huoneenlämmössä, ja on parempi käyttää esim juuri leivontaan. Ja säilyvät muuten todella pitkään yli tuon leimatun 'parasta ennen' päivän - tuore kananmuna säilyy 2-3kk.

Sinappikin säilynee, sisältönsä ansiosta, mutta laadukas ketsuppi (Felix, Heinz jne) ei sisällä säilöntäaineita ka se ei todellakaan säily - joku Meiran vesi-etikka-loraus tomaattia sekoitus varmaan säilyykin, eihän niitä noilla grilleilläkän kylmässä pidetä?

Vierailija
16/44 |
20.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Yksi ex-kämppikseni kokkaili sangen usein erilaisia liharuokia ja -kastikkeita, ja jätti keitoksensa yön ajaksi hellalle huoneenlämpöön. Seuraavana päivänä sitten tyytyväisenä lämmitti sapuskansa ja popsi parempiin suihin. Neidolla taisi olla rautainen vatsa :D Sinapin ja ketsupin ymmärrän mutta helposti pilaantuvaa liharuokaa en.

Itse asiassa tämä sama kämppis on myös tehnyt vastaavaa. On tehnyt aamupäivällä ison satsin esimerkiksi lasagnea, syönyt sitä ja jättänyt sen sitten siihen keittiönpöydälle huoneenlämpöön ja lähtenyt moneksi tunniksi (jopa iltaan asti) pois. Muutaman kerran olen hänen puolestaan sen jääkaappiin laittanut kun ei sitä ruokaa tulisi hirveän pitkään huoneenlämmössä pitää. -ap

Kuumaa/lämmintä ruokaa EI saa laittaa jääkaappiin/pakastimeen.

T. Jääkaappisi ;)

Vierailija
17/44 |
20.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos keittää spagettia ja laittaa siihen jääkaapista ketsuppia niin se spagetti menee saman tien kylmäksi.

Vierailija
18/44 |
20.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmunat säilyvät paljon pidempään, jos säilyttää jääkaapissa kuin huoneenlämmössä.

Vierailija
19/44 |
20.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Yksi ex-kämppikseni kokkaili sangen usein erilaisia liharuokia ja -kastikkeita, ja jätti keitoksensa yön ajaksi hellalle huoneenlämpöön. Seuraavana päivänä sitten tyytyväisenä lämmitti sapuskansa ja popsi parempiin suihin. Neidolla taisi olla rautainen vatsa :D Sinapin ja ketsupin ymmärrän mutta helposti pilaantuvaa liharuokaa en.

Itse asiassa tämä sama kämppis on myös tehnyt vastaavaa. On tehnyt aamupäivällä ison satsin esimerkiksi lasagnea, syönyt sitä ja jättänyt sen sitten siihen keittiönpöydälle huoneenlämpöön ja lähtenyt moneksi tunniksi (jopa iltaan asti) pois. Muutaman kerran olen hänen puolestaan sen jääkaappiin laittanut kun ei sitä ruokaa tulisi hirveän pitkään huoneenlämmössä pitää. -ap

Kuumaa/lämmintä ruokaa EI saa laittaa jääkaappiin/pakastimeen.

T. Jääkaappisi ;)

Kukas sen kieltää?

Vierailija
20/44 |
20.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Yksi ex-kämppikseni kokkaili sangen usein erilaisia liharuokia ja -kastikkeita, ja jätti keitoksensa yön ajaksi hellalle huoneenlämpöön. Seuraavana päivänä sitten tyytyväisenä lämmitti sapuskansa ja popsi parempiin suihin. Neidolla taisi olla rautainen vatsa :D Sinapin ja ketsupin ymmärrän mutta helposti pilaantuvaa liharuokaa en.

Ei se Ruoka miksikään mene jos jäähtyy hellalla ja sitten kaappiin, esim iso kattila soppaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kolme seitsemän