tiedätkö että ostaessasi kiinalaista valkosipulia, niin
Kommentit (19)
Kyllä, enkä osta kiinalaista. En mitään muutakaan tuotetta, joka on toisesta maanosasta tuotu. Pärjään ilmankin.
Kiitos tiedosta ja voi yrjö. On se kumma että Suomessa myytävä ruoka ei ole turvallista ja kansalaisiin tupataan jos mitä kemikaaleja kertomatta heille.
https://safkanet.fi/2015/09/10/kiinalaista-valkosipulia-valkaistaan/
Ja lannoitetaan jätevedellä, ihmisten.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos tiedosta ja voi yrjö. On se kumma että Suomessa myytävä ruoka ei ole turvallista ja kansalaisiin tupataan jos mitä kemikaaleja kertomatta heille.
https://safkanet.fi/2015/09/10/kiinalaista-valkosipulia-valkaistaan/
Miten EU n direktiivit sanooo tähän?
Tiedän ja siksi kasvatan valkosipulini itse. Kasvatan myös inkivääriä itse. Koska niitä on vaikea löytää kaupoista muualta tuotuna kuin Kiinasta. Oma inkiväärini on perulaisesta inkivääristä peräisin.
En tiennyt. Mutta ostan aina kotimaista luomuvalkosipulia suoraan viljelijältä.
En osta koskaan kiinalaista valkosipulia juuri sen takia, että se voi sisältää ihan mitä tahansa. Ylipäänsä vältän kiinalaisia tuotteita.
Kiinassa ddt on aktiivisessa käytössä. En söisi mitäön kiinalaista.
Tiesin tämän. Harmillisesti missään valkosipulia sisältävässä tuotteessa ei yleensä lue valkosipulin alkuperämaata.
Kasvatan itse valkosipulini, suosittelen muillekin, jos vaan mahdollista, on muuten paljon parempia kuin kaupasta ostetut.
kinalainen blondikin on valkaistu.
Vierailija kirjoitti:
Kasvatan itse valkosipulini, suosittelen muillekin, jos vaan mahdollista, on muuten paljon parempia kuin kaupasta ostetut.
Höpö höpö!
Vierailija kirjoitti:
Kiitos tiedosta ja voi yrjö. On se kumma että Suomessa myytävä ruoka ei ole turvallista ja kansalaisiin tupataan jos mitä kemikaaleja kertomatta heille.
https://safkanet.fi/2015/09/10/kiinalaista-valkosipulia-valkaistaan/
1/5
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kiitos tiedosta ja voi yrjö. On se kumma että Suomessa myytävä ruoka ei ole turvallista ja kansalaisiin tupataan jos mitä kemikaaleja kertomatta heille.
https://safkanet.fi/2015/09/10/kiinalaista-valkosipulia-valkaistaan/
1/5
Miksi 1/5. Laita hakusanaksi valkosipulin valkaisu ja katso tulos.
Vierailija kirjoitti:
Tiesin tämän. Harmillisesti missään valkosipulia sisältävässä tuotteessa ei yleensä lue valkosipulin alkuperämaata.
Jouluksi tulee kauppakeskusten aulatiloihin myyntiin monenlaisia valkosipulisäilykkeitä. Olisi hyvä tietää mistä maasta valkosipulit ovat peräisin.
Ja muistakaa myös, että keltaiset rusinat on jollain hapolla valkaistu (muistaakseni rikki-).
Vierailija kirjoitti:
Ja muistakaa myös, että keltaiset rusinat on jollain hapolla valkaistu (muistaakseni rikki-).
Sulttaanirusinat (kultarusinat) ovat yleensä sulttaaniviinirypäleistä kuivattuja rusinoita. Nuo ovat luonnostaan hyvin vaaleita rypäleitä, ja kuivuessaan jäävät vaaleiksi. Monesti kuivattuihin hedelmiin lisätään rikkidioksidia tai sulfiittia ennen kuivausta, jotta niiden väri säilyisi paremmin. Rusinoita ei siis valkaista, mutta niiden ruskettumista estetään. Tämä sulfiitti on se, mikä toisille aiheuttaa allergiaa.
speciaali-rabortti kirjoitti:
Olisko sulla speciaali-raborttia aiheesta?
Väinö? Viljo?
Olisko sulla speciaali-raborttia aiheesta?