Jotain pitäisi leipoa.Anna vinkki mitä!
Kaapista löytyy
-2dl kuohukermaa
-munia
-digestivekeksejä
-valkosuklaata
-fariinisokeria
-tummaa kaakaojauhetta
Tietysti sokerit ja jauhot löytyy ja pakkasesta punaherukoita.
Kermassa viimeinen käyttöpäivä eilen joten tänään pitää leipoa.
Olen onneton leipuri joten vinkkaathan jos keksit em aineksista jotain hyvää :)
Kommentit (12)
Muffinssit, punaherukkapiirakka? Juustokakku, jos haet lisäksi tuorejuustoa. Kermakakku?
Kaiken makean leipominen on turhaa ajanhaaskausta. Ne leivonnaiset on pahoja. Tiedät varmaan millaisia herkkuja työpaikallasi mussutetaan, kun joku tuo sinne jotain. Leivo jotain sellaista ja vie sinne. Siellähän nyt uppoaa mikä vaan, vaikka just noi digestive-ällötykset.
Vatkasin äsken munatotin poikkikseni nieluun.
Miksei vaan perus mokkapaloja vähän uudella valkosuklaapäällyste-twistillä? Aina hyviä. Keksit tuskin menee heti vanhaksi niin niistä jotain juustokakkua myöhemmin.
Tee sokerikakku ja lisää siihen kaakaota. Kostuta maidolla, sulata valkosuklaa ja lisää se vatkatun kerman joukkoon. Käytä tämä suklaavaahto täytteenä kakkuun. Päälle teet kahvi-tomusokeri kuorrutteen (kuten mokkapaloihin), jos kaapissa on tomusokeria.
Vierailija kirjoitti:
Tee sokerikakku ja lisää siihen kaakaota. Kostuta maidolla, sulata valkosuklaa ja lisää se vatkatun kerman joukkoon. Käytä tämä suklaavaahto täytteenä kakkuun. Päälle teet kahvi-tomusokeri kuorrutteen (kuten mokkapaloihin), jos kaapissa on tomusokeria.
Jos ei olentomusokeria, niin käytä kakkuun täytteeksi kermavaahto ja sulata valkosuklaa kuumalla kahvilla ja käytä se kuorrutteena :) Voit kermavaahtoon vaikka lisätä murskattuna digestiivikeksejä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee sokerikakku ja lisää siihen kaakaota. Kostuta maidolla, sulata valkosuklaa ja lisää se vatkatun kerman joukkoon. Käytä tämä suklaavaahto täytteenä kakkuun. Päälle teet kahvi-tomusokeri kuorrutteen (kuten mokkapaloihin), jos kaapissa on tomusokeria.
Jos ei olentomusokeria, niin käytä kakkuun täytteeksi kermavaahto ja sulata valkosuklaa kuumalla kahvilla ja käytä se kuorrutteena :) Voit kermavaahtoon vaikka lisätä murskattuna digestiivikeksejä.
Tai kaakaolla tehdä suklaavaahdon! :D
En vanhaa kermaa käyttäisi mihinkään, missä se kerma syödään sellaisenaan. Ei maistu enää hyvältä. Ehdottomasti taikinan joukkoon, esim. muffinssit tai piirakka. Tai ihan vaan lettuja, korvaa maidon taikinassa kerma-vesiseoksella.
Vanha kerma maistuu eltaantuneelle, jäis kermakakku syömättä jos sellaseen ois käytetty. Mieluummin taikinaan.
Muffinit?