Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten valmistatte maukkaimmat lihapullat?

Vierailija
04.05.2017 |

Pannulla, uunissa, molemmilla?
Mausteet? + muut kivat vinkit :)
Oikein sellaisia suomalaisia. Teen poikaystävälle ruokaa viikonloppuna.

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liemessä hauduttamalla - ja liemestä kastike. Ei käryynny koko huusholli.

Vierailija
2/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu vähän, mutta yleensä friteeraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Av-mamma ei osaa edes lihapullia kokata. Melkoisen säälittävää.

Useinkin olen tehnyt eri tyyleillä, joskus vain on kiva kuulla uusia vinkkejä. T. 23v mamma Ap

Vierailija
4/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihaa, kuullotettua sipulia, suolaa, maustepippuria ja muna. Paistetaan uunissa tai pannulla.

Vierailija
5/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Just tossa äsken pistin kissani myllyyn ja nyt pyörittelen massasta napakoita lihapullia. ;D

Vierailija
6/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parhaimmat lihapullat tein joulukinkun paistoliemeen, kannattaa ottaa talteen pakastimeen, ja sitten suurustaa vaikka jauhoilla.. herkkua! Muuten lihapullille voi tehdä tavallisen ruskeakastikkeen.

T. Lidl-mies.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

mirripullia kirjoitti:

Just tossa äsken pistin kissani myllyyn ja nyt pyörittelen massasta napakoita lihapullia. ;D

Ai, mä laitoin dogistani. :D

Vierailija
8/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudan jauhelihaa, sekä hirveä jauhan lihamyllystä. Sekaan sopivat kaikki riistamausteet ja ripaus jotain hyvää chiliä potkua antamaan. Ei mitään kirpeää thai annuumia.

Rosmariini, Tinjami, Mustapippuri, Vs ehdottomasti pohjalla.

Sinkkumies

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihaa, kuullotettua sipulia, vehnäjauhoja, kananmuna, suolaa, maustepippuria. Uunissa 200 °C n. 20 min. Herkullisia tulee - ja ilman käryä.

Vierailija
10/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

mirripullia kirjoitti:

Just tossa äsken pistin kissani myllyyn ja nyt pyörittelen massasta napakoita lihapullia. ;D

Lihapullien ei tule olla napakoita. Ainakaan Gordon Ramseyn mukaan. Kuulemma suuri virhe tehdä kumipullia näin.

Sinkkumies

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pullat paistetaan valurauta / hiiliteräspannulla ja sen jälkeen otetaan pannulta maku ja siihen tehdään liemi. Sen jälkeen liemi kaadetaan kattilaan lihapullien sekaan. Itse lisään liemeen itse kerättyjä sieniä makua antamaan.

Valuraudalla tulee vähän tujummat ominais maut, mutta kummallakin tulee hyvää.

Pullia voi hiljakseen pitää kattilassa sillä aikaa kun tehdään muusia/salaattia yms.

Sinkkumies

Vierailija
12/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananpojan jauhelihasta tulee parhaat :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudan jauhelihaa, tai nauta-sikaa, pari munaa, kesäkurpitsaa, sipulia, suolaa ja mausteita, joskus juustoa. Pannulla tai uunissa. Mausteina yleensä ihan tavan pippurisekoitusta ja paprikajauhetta. Joskus jotain parempaa, esim. Arabialaista.

Vierailija
14/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kunnon punaviinikastike toimii lihapullien kanssa loistavasti. Tosin en odota av-mammojen sen tekoa osaavan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soijasta tulee ihanan mauttomat ja kuivat shaissipullat.

Vierailija
16/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Knorr -lihapullamix, kermaviili, jauheliha. Pannulla voissa. Siinäpä se.

Vierailija
17/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kananpojan jauhelihasta tulee parhaat :)

Ja lähi-idän mausteilla; savupaprikaa, biryani/seitsenmaustetta, hieman chiliä, kuullotettua sipulia...

Vierailija
18/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihaa (yleensä 700 grammaa, koska ovat aika työläitä tehdä, niin ei kannata muutamaa lihapullaa alkaa tekemään. Tuosta määrästä on usein tullut jotain 22-24 kpl). Sika-nautajauheliha on hyvä valinta, sillä rasvaa täytyy olla ja pelkkä nauta on liian kuivaa. Joskus olen käyttänyt pelkkää naudan jauhelihaa, mutta silloin olen laittanut sekaan pekonikuutioita. En käytä mitään korppujauhoja tai mitään leipämössöjä, koska haluan lihapullia. Nämä eivät ole tosin niitä perinteisiä suomalaisia lihapullia, koska ne ovat usein liian mauttomia.

Jauhelihan sekaan hienoksi pilkottua sipulia (laitan yleensä kokonaisen, mutta maun mukaan), pilkottua/raastettua valkosipulia (useita kynsiä-kokonainen valkosipuli), pilkottua chiliä, suolaa, paprikajauhetta, curryjauhetta, juustoa pieninä kuutioina (mikä tahansa juusto käsittääkseni käy, sinihomejuusto toimii myös), soijakastiketta, 1-2 kananmunaa (yleensä 1 riittää). Joskus myös muita mausteita, ihan mielikuvituksen mukaan.

Nuo sitten sekoitellaan hyvin, itse käytän käsiä apuna, kuin leipätaikinaa valmistaisin. Sitten taikinasta muotoillaan sopivan kokoisia palleroita. Paistan nuo pallerot paistinpannulla voin ja oliiviöljyn sekoituksessa, rasvaa saa olla reilusti ja paistan lihapullat miellyttävän ruskeiksi ja siirrän ne kattilaan odottamaan kastiketta (pannulla mahdollisesti oleva rasva talteen).

Seuraavaksi teen jonkinlaisen kastikkeen. Sellaiseksi käy esimerkiksi vehnäjauhoista voissa (ja pannulla valmiiksi olevassa rasvassa) ruskistamalla tehty kastike, jota maustetaan oman maun mukaan, tomaatti sopii hyvin tuohon. Kastike sitten kaadetaan lihapullien sekaan ja tuota lihapullakastiketta sitten keitetään miedolla lämmöllä (kunhan alkaa porisemaan, olen laittanut levyn asentoon 1 tai 2) ainakin puoli tuntia, mielellään lähemmäs tunti.

Lisukkeeksihan käy melkein mikä vain, esimerkiksi keitetyt perunat, spagetti, riisi. Salaattia myös, jos sellaisesta pitää. Ruokajuomana olen suosinut jotain olutta, sopii hyvin tuollaisen tukevan ruoan kanssa.

Vierailija
19/19 |
04.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jauhelihaa, kuullotettua sipulia, vehnäjauhoja, kananmuna, suolaa, maustepippuria. Uunissa 200 °C n. 20 min. Herkullisia tulee - ja ilman käryä.

Miksi ihmeessä vehnäjauhoja?