Minkälaista/mitä (lämmintä) ruokaa olette tarjonnut vieraille, jos teille tulee kerralla isompi porukka? Esim. jos ruokapöydässä on 6+ henkilöä?
Mikä on sinun bravuurisi isolle porukalle? Teetkö jonkun yksinkertaisen ruuan tyyliin makaronilaatikko, vai jonkun isompitöisemmän?
Itse tykkään juuri tuosta makaronilaatikko-, makkara- tai jauhelihakeittolinjasta. Siitä saa helposti tehtyä ison määrän ruokaa kerralla.
Kommentit (18)
Erilaiset padat: Esim. Burgundi tai Coq au vin. Juhlavampaa kuin makaroni ja jauheliha.
Mulle 6 henkeä ei ole iso määrä. Meitä on aina neljä. Jos tulee samankokoinen perhe, ei silti ole kovin haastavaa
Voisin esim tehdä Igorin kanaa, lohkoperunoita ja kohta, grillattavia (makkaraa, pihvejä, broileria), paahtopaistia tms
Vierailija kirjoitti:
Erilaiset padat: Esim. Burgundi tai Coq au vin. Juhlavampaa kuin makaroni ja jauheliha.
Molemmat on tosi hyviä ja hetehdä vaikka kuinka suurelle porukalle
Lasagne ja joku salaatti? Lohta? Lihapata? Onhan näitä...
Meillä noin iso porukka on väistämättä perhettä tai lähimpiä ystäviä. Silloin ruoka on yleensä aika konstailematonta, esim. spaghettia ja jauhelihakastiketta tai paahtopaistia + lisukkeita.
Riistakäristys, currykana, uunilohi, kananfileet uunissa jne. Eikä minusta esim. perunamuusi ole mikään haaste isolle porukalle. Tietty vähän menee aikaa kuoria 3 kg perunoita, mutta sen voi tehdä etukäteen ja jättää ne kylmään veteen odottamaan. Meillä siis yleensä ruokailijoita vähintään 10, jos vieraita tulee.
Savustettu lohi, perunoita ja erilaisia lisukkeita: keitettyä parsakaalia, punajuurta, vihersalaattia, sienisalaattia, parsaa.
Grillaaminen on aika tavallista isolle porukalle. Melkein mikä tahansa ruoka onnistuu.
Jos on oikeesti iso porukka, voin keitonkin tehdä, esim lohikeitto tai lihakeitto.
Viimeksi meillä oli tyttöjen ilta, porukkaa 12. Osalla ruokarajoituksia. Tein uuniperunoita ja pidin täytteet eroteltuina. Juustopohja, kermaviilipohja. Kasviksia, lihoja, juustoja, salaatteja. Kaikki omissa purkeissaan. Tosi helppo tehdä etukäteen. Perunat uunista pöytään
Moussakaa on tullut tehtyä, lihalla ja kasvisversiona. Myös pastaa on tullut tehtyä. :)
Kanapastaa, lihapullakastiketta, karjalanpaistia, pizzaa..
Saarioisten mikropizzoja al dente
Padat on juu iisejä, ite tykkään tehä intialaista. Esim. Lamb rogan josh, butter chicken tms. Siihen riisit, raita ja naan kylkeen. Toki intialaisesa jonku verran valmisteltavaa, mutta kun on valmisteltu, tulee ku ittestään. Just ennen ku ruoka tulee uunista paistaa naanit viäl pannul ja valmista!
Ihan kaikkea kotiruokaa ja juhlavampaakin. Meillä on 5 lasta, joten pöydässä istuu aina vähintään se 7 suuta.
Karjalanpaisti tai uunilohi ja -juurekset. Nopeat heittää sinne uuniin eikähaittaa vaikka aikataulu myöhästyy, pysyvät siellä uunissa folion alla hyvänä.
Sianniskaa uuniin hautumaan (tulee pulled pork), siihen oma bbq-soosi ja paprikamajoneesi (helppo tehdä molemmat) ,tehdä ite isot sämpylät, ja leikata eri kippoihin tomaattia, suolakurkkua, tomaatti yms. On saanu itse vieraat koota hampurilaisensa pariinkin kertaan ja ovat tykänneet :)
Vierailija kirjoitti:
Padat on juu iisejä, ite tykkään tehä intialaista. Esim. Lamb rogan josh, butter chicken tms. Siihen riisit, raita ja naan kylkeen. Toki intialaisesa jonku verran valmisteltavaa, mutta kun on valmisteltu, tulee ku ittestään. Just ennen ku ruoka tulee uunista paistaa naanit viäl pannul ja valmista!
Olisko mitään repetejä? Vesi herahti kielelle..!
Samaa kuin muutenkin, vain isompi määrä. Meillä oli viime kesänä kuukauden putkeen 7 ruokailijaa. Isompi määrä oli loppukesästä, kun oli 18 ruokailijaa. Silloin tein kahdessa kattilassa muussia, pari isoa kulhollista salaatti. Mies grillasi pihvejä ja makkaroita. Jälkiruuaksi tein pellillisen piirakkaa. Kaikilla oli vatsat pulollaan. Eikä ollut vaikeaa tehdä eikä kestänyt kauan. Toki oli apua siitä, että mies osallistui.
Tämän tyyppisiä tarjoiluja on suosittu, jos vierasmäärä on isompi. Mutta sitten noita max kymmenen hengen ruokailuja on vuodessa kymmeniä, joten niissä on repertuaarissa lähes kaikki kotiruoka siitä makaronilaatikosta ja lasagnesta kasvispihveihin, keittoihin ja uunikalaan, uunilihaan sekä pihveihin asti. Ihan joka ikinen kerta ei edes ole mahdollista panostaa niihin perheen ulkopuolisiin ruokailijoihin, jos niitä on kuukauden tai viisi kuukautta putkeen, kuten on ollut. Joten joskus on ollut tarjolla puuroa ja leivän päälle kananmunaa. Silläkin on eletty.
Niin ja piti lisäämäni, että aina on kelvannut vieraille hyvin vaikka onkin ollut vaan tuollaista yksinkertaisempaa ruokaa tarjolla. Ap