Sokerittomia limuja juovilla kolme kertaa suurempi riski sairastua aivosairauteen - ja Monsanto (aspartaamin kehittäjä) ja juomateollisuus tietysti vaikenevat.
Kommentit (17)
Minä olen tiennyt tuon aina, aspartaami on myrkkyä ja maistuukin myrkylle.
"Stroke-lehdessä julkaistujen tulosten perusteella keinotekoisesti makeutettuja virvoitusjuomia päivittäin juovat sairastuivat aivoverenkiertohäiriöihin tai dementiaan noin kolme kertaa todennäköisemmin kuin osallistujat, jotka joivat niitä harvemmin kuin kerran viikossa. Tämä havaittiin kymmenen vuoden seurannassa."
Tämä on mielestäni aika olennaista. Jos limsan käyttö on satunnaista, on aika sama millä ne on makeutettu.
Vierailija kirjoitti:
"Stroke-lehdessä julkaistujen tulosten perusteella keinotekoisesti makeutettuja virvoitusjuomia päivittäin juovat sairastuivat aivoverenkiertohäiriöihin tai dementiaan noin kolme kertaa todennäköisemmin kuin osallistujat, jotka joivat niitä harvemmin kuin kerran viikossa. Tämä havaittiin kymmenen vuoden seurannassa."
Tämä on mielestäni aika olennaista. Jos limsan käyttö on satunnaista, on aika sama millä ne on makeutettu.
Tämä myös:
"Havainnot ovat hyvin mielenkiintoisia, mutta tutkimuksen luonteesta johtuen tuloksista ei pysty päättelemään onko yhteys syyseurauksellinen. On esimerkiksi mahdollista, että jo valmiiksi sairastumisvaarassa olevat alkavat suosia sokerittomia limuja, koska haluavat pienentää riskejään. Tässä tutkimuksessa sokerittomia juomia suosivilla oli mm. enemmän diabetesta, mikä voi selittää tuloksia."
Mutta joka tapauksessa tulos on mielenkiintoinen ja tuo lehti on arvostettu lehti.
Kyllähän makean, joka ei sisällä lähes ollenkaan kaloreita, täytyy olla vaarallista myrkkyä. Muutenhan se loukkaisi askeettisesti elävien oikeudentuntoa ja ylemmyyttä.
Kuinka moni tietää, että aspartaami muuttuu elimistössä formaldehydiksi? Tai siis sen hajoamistuote elimistössä on formaldehydi. Jonka vaarat on kyllä tiedossa...
Kyllähän siitä oli jo 90-luvulla juttua että aspsrtaami aiheuttaa aivosyöpää mm.
tuo ei voi pitää paikkansa. kun tällä palstalla on keskusteltu sokerista, niin kaikki sellaiset jutut on saaneet paljon alapeukkuja, kun joku on rohjennut väittää sokerittomia tuotteita epäterveellisiksi.
Mulla tuli 2 vuotta sitten aspartaamin käsittelykyky tappiinsa. Olen juonut light-kolaa 80-luvun lopusta asti jos nyt en ihan joka päivä niin varmaan joka viikko kuitenkin. Se korvasi kahvin, jota en juo lainkaan. Sitten vaan tuli seinä vastaan. Nyt voin juoda aina joskus lasillisen, mutta en käyttää säännöllisesti. Naama turpoaa, etenkin silmien seutu ja posket ja muutenkin huomaa, ettei se ole hyväksi. Onneksi vahingossa tajusin, mistä on kyse.
Vierailija kirjoitti:
Eipä kuulosta kauheelta. En mä muista muutenkaan. Sokerista cocista mä en ala juomaan koska en rupee juomaan kaloreita.
Varhaisdementia 50-vuotiaana? 60-vuotiaana tauti voi olla edennyt aivorunkoosi. Kuset allesi, kuolaat ja kuolet keuhkokuumeeseen aivojen immuunijärjestelmän ohjauksen pettäessä
Onneksi et kykene silloin enää laskemaan juotuja light-cokeja ja katkeroitumaan
Vierailija kirjoitti:
Monsanto (aspartaamin kehittäjä)
Monsanto ei ole aspartaamin kehittäjä, vaan G. D. Searle & Company vuonna 1965. Monsanto toki osti tuon firman 1985, mutta sittemmin myi sen vuonna 2000.
Vaikea kuvitella, miksi Monsanton pitäisi asiasta sanoa yhtään mitään.
Samaa päättelyä kuin se, että hopeapäinen kävelykeppi tekee rikkaaksi. Lontoon Cityssä tehtiin otanta pankkien ovella. Ne, joilla oli hopeapäinen kävelykeppi olivat huomattavasti rikkaampia kuin muut asiakkaat.
Korrelaatio ei ole sama asia kuin kausaalisuus.
Mua ihmetyttää miten valtion minkä pitäisi rakastaa kansaansa sallii tällaisten myrkkyjen käytön elintarvikkeissa? Ainiin unohdin, ei meistä kukaan välitä, olemme vain karjaa minkä selkänahassa eliitti ratsastaa samalla verta lutkuttaen.
Minä veikkaan että kaikkien limonadien juojille on 100% riski kuolla jossain vaiheessa.
Vierailija kirjoitti:
"Stroke-lehdessä julkaistujen tulosten perusteella keinotekoisesti makeutettuja virvoitusjuomia päivittäin juovat sairastuivat aivoverenkiertohäiriöihin tai dementiaan noin kolme kertaa todennäköisemmin kuin osallistujat, jotka joivat niitä harvemmin kuin kerran viikossa. Tämä havaittiin kymmenen vuoden seurannassa."
Tämä on mielestäni aika olennaista. Jos limsan käyttö on satunnaista, on aika sama millä ne on makeutettu.
Jos käyttö on satunnaista, kannattaa juoda sokerillisia limuja, koska sokerin vaarat ja riskit kyllä tunnetaan vuosituhansien ajalta, eli ne voidaan huomioida. Keinoaineista ei koskaan tiedä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monsanto (aspartaamin kehittäjä)
Monsanto ei ole aspartaamin kehittäjä, vaan G. D. Searle & Company vuonna 1965. Monsanto toki osti tuon firman 1985, mutta sittemmin myi sen vuonna 2000.
Vaikea kuvitella, miksi Monsanton pitäisi asiasta sanoa yhtään mitään.
Mutta Monsanto kehitti glyfosaatin. Joka kehittää glyfosaatin on suuri saatana ja suurta saatanaa pitää haukkua joka käänteessä vaikka sille ei olisi perustelujakaan. Siltikin vaikkei edes glyfosaattia ole todistettu haittaa aiheuttavaksi.
Eipä kuulosta kauheelta. En mä muista muutenkaan. Sokerista cocista mä en ala juomaan koska en rupee juomaan kaloreita.