Lue keskustelun säännöt.
Kysymys pihveistä ravintola-alan ammattilaisille!
12.08.2007 |
Jos hinnastossa lukee 200 gramman ulkofilepihvi, punnitaanko se liha todellakin joka kerta ennen paistamista? Vai onko tuo " 200g" kokin näppituntumasta kiinni? Tarkoittaako hinnaston paino raakapainoa?
(Eräässä paikassa tuo 200g pihvi tuntuu todella pieneltä ja omistaja tunnetaan pihiksi mieheksi)
Kommentit (4)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ainahan kokki voi vastata, että se oli 200 grammaa, mutta paistossa siitä häviää nestettä n. 50g.
Ei 200g pihvi niin hirveän iso olekaan.
Kuinka joku oikeasti voi kysyä tuollaista?
Oletatko kenties, että ravintoloissa on joku " virallinen valvoja" katsomassa vieressä, kun pihvit punnitaan?
Jokainen tekee tyylillään. Jos epäilet, että pihvi on liian pieni, niin pyydä saada tarkistaa asia. Kokki voi tahallaan/omistajan käskystä/vahingossa tehdä todellakin liian pieniä pihvejä.
Mutta kysymyksen asettelusi on kyllä kerrassaan pöhkö. Isoveli ei valvo pihvien kokoa ravintoloissa - se on ihan henkilökunnan vastuulla.