Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Raikkaiden voileipien ohjeita?

Vierailija
23.04.2017 |

Tuossa Huonoimmat tarjoilut -ketjussa tuli ilmi tällainen ihan uusi käsite kuin "raikkaat voileivät". Löytyisikö ohjeita keneltäkään?

Kommentit (36)

Vierailija
1/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mintunlehdillä saa raikkautta leipiin.

Vierailija
2/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tanskalaiset voileivät?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raikkaat voileivät on vähän sama kuin raikas salaatti (eli tylsä)

Vierailija
4/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Carmolis-marinoidut ja jää-/viileägeelillä sivellyt ja sitruunalla päällystetyt.

Vierailija
5/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raikkaudella minusta tarkoitetaan sitä että siinä on reilusti salaattia eikä niitä raskaimpia osia eli majoneesia tai juustolevitettä jne mitä nyt voileipäkakussa käytetään "kermana".

Vierailija
6/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on juhlaruoka. Sipaisu levitettä, salaatinlehti ja lopuksi siivu kylmäsavulohta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tykkään enemmän tunkkaisista leivistä

Vierailija
8/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se on juhlaruoka. Sipaisu levitettä, salaatinlehti ja lopuksi siivu kylmäsavulohta

Ihan arkinen leipä tuollainen lohileipä. Ei mitään ihmeellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paahtoleipä, margariinia, salaatinlehti, lauantaimakkarasiivu, juustoviipale ja kurkkuviipaleita 3kpl

Vierailija
10/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kato hellan nupit kaakkoon kirjasta. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sen nykyisin huomaa ettei ihmiset osaa tehdä enää juhliin voileipiä kun on totuttu mättäämään kaikki sekaisin ja löllöjen voileipäkerrosten väliin ja päälle vähän juustolevitettä ja kurkkusiivuja ja rullalle kiedottuja kinkkupaloja.

Kunnolla tehdyt juhlaleivät on todella näyttävä näky ja ihanan raikas. Ja sekin auttaa että me on aina tehty samana päivänä sen sijaan että seisotetaan jääkaapissa ummehtumassa yön yli kuten voileipäkakku.

Vierailija
12/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No siellähän oli ohje.

Leipä, levitettä, salaatinlehti, kurkkua ja oikeen graavia lohta. Avot.

Heidän piireissään tämä on juhlaruoka vailla vertaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paahdettu ruisleipä ja avokadoa viipaleina päälle ja ripaus suolaa ja pippuria.

Ruisleipä ja kiiviä viipaleina päälle=raikas ja hyvä.

Vierailija
14/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perusohjeena voisi pitää, että enemmän kasviksia kuin normaalisti ja yksi hyvä proteiinin lähde eli esim. paahtopaisti, joku voimakkaan makuinen juusto, tuore kala tai katkaravut. Kasvisleipiin ei ole ideoita, kun ei ole tarvinnut koskaan sellaisia tehdä.

Perussalaattipedin lisäksi kasvikset (tai hedelmät) valitaan sen mukaan, mikä sopii ns. pääraaka-aineeseen eli sopivat makuparit, Ihan tavallinen kurkku ja tomaatti on tylsiä, jollei niitä ole käsitelty jotenkin. Esim. puolikuivattu tomaatti ja vuohenjuusto sopii hyvin keskenään. Tuoretomaatti ja hyvä mozzarella on tietysti mieto suomalaiseen makuun sopiva ja raikas yhdistelmä.

Hyvät voileivät on oikeasti erinomaista tarjottavaa ja nykyään taas tosi suosittuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tanskalaiset voileivät?

Sama kuin joku vastais italialainen kysymykseen, minkälainen on hyvä pasta.

Vierailija
16/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Perusohjeena voisi pitää, että enemmän kasviksia kuin normaalisti ja yksi hyvä proteiinin lähde eli esim. paahtopaisti, joku voimakkaan makuinen juusto, tuore kala tai katkaravut. Kasvisleipiin ei ole ideoita, kun ei ole tarvinnut koskaan sellaisia tehdä.

Perussalaattipedin lisäksi kasvikset (tai hedelmät) valitaan sen mukaan, mikä sopii ns. pääraaka-aineeseen eli sopivat makuparit, Ihan tavallinen kurkku ja tomaatti on tylsiä, jollei niitä ole käsitelty jotenkin. Esim. puolikuivattu tomaatti ja vuohenjuusto sopii hyvin keskenään. Tuoretomaatti ja hyvä mozzarella on tietysti mieto suomalaiseen makuun sopiva ja raikas yhdistelmä.

Hyvät voileivät on oikeasti erinomaista tarjottavaa ja nykyään taas tosi suosittuja.

Voi v...t toi "proteiinin lähde".

Mietitkö sä ihan oikeasti juhlatarjoilua kootessasi, että onhan jokaisessa tarjottavassa nyt joku "hyvä proteiinin lähde". Että päivä on pilalla jos ei saa proteiinin lähdettä parin tunnin kekkereissä.

Tää on aina sama kaikissa juhlatarjoiluita koskevissa ketjuissa: "ihan ok, mutta lisäisin jonkun hyvän proteiinin lähteen" - ja puhutaan jostain 3-vuotiaan kaverisynttäreistä tai illanistujaisista"

Muuten ihan kivat ohjeet raikkaisiin voileipiin, ei siinä mitään.

Vierailija
17/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Perusohjeena voisi pitää, että enemmän kasviksia kuin normaalisti ja yksi hyvä proteiinin lähde eli esim. paahtopaisti, joku voimakkaan makuinen juusto, tuore kala tai katkaravut. Kasvisleipiin ei ole ideoita, kun ei ole tarvinnut koskaan sellaisia tehdä.

Perussalaattipedin lisäksi kasvikset (tai hedelmät) valitaan sen mukaan, mikä sopii ns. pääraaka-aineeseen eli sopivat makuparit, Ihan tavallinen kurkku ja tomaatti on tylsiä, jollei niitä ole käsitelty jotenkin. Esim. puolikuivattu tomaatti ja vuohenjuusto sopii hyvin keskenään. Tuoretomaatti ja hyvä mozzarella on tietysti mieto suomalaiseen makuun sopiva ja raikas yhdistelmä.

Hyvät voileivät on oikeasti erinomaista tarjottavaa ja nykyään taas tosi suosittuja.

Juuri näin ja täytteet aseteltu siihen leivän päälle juhlavasti eikä vaan mätkäisty miten sattuu kuten arkileivässä. Mutta ei nämä voileipäkakun puolestapuhujat sitä tajua kun tykkäävät siitä raskaasta kakusta jossa kaikki on jo valmiiksi muhjua.

Vierailija
18/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä sen nykyisin huomaa ettei ihmiset osaa tehdä enää juhliin voileipiä kun on totuttu mättäämään kaikki sekaisin ja löllöjen voileipäkerrosten väliin ja päälle vähän juustolevitettä ja kurkkusiivuja ja rullalle kiedottuja kinkkupaloja.

Kunnolla tehdyt juhlaleivät on todella näyttävä näky ja ihanan raikas. Ja sekin auttaa että me on aina tehty samana päivänä sen sijaan että seisotetaan jääkaapissa ummehtumassa yön yli kuten voileipäkakku.

Kerrotko?

Mä olen 45 vuotias ja aina on juhlissa ollut voileipäkakkuja. Lapsuuden juhlissa usein tarjottiin voileipäkeksejä, joiden päällä kinkusta rulla ja kurkuista tehty ravihevonen.

Vierailija
19/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näissä on kyllä rasvaa ja kaloreita:

Rieskan leikkaat pienehköiksi viipaleiksi (mutta ei niin, että jokainen pala päättyy ympyrän keskikohtaan), ja kokoa vadille alkuperäisen rieskan muotoon.

Päälle hieman voipitoista levitettä, leipäjuustoa (leipäjuusto täytyy halkaista niin, että se ei ole 12 mm paksuista, vaan puolet siitä). Sitten heivaa juustojen päälle hieman pieniä rucolanlehtiä, vuonankaalta ja jos on versoja, vaikka retiisin, omassa tuotannossa siis.

Lopuksi paahdat kunnon satsin pinjansiemeniä, ja - nyt muistin yhden asian. Juusto ja salaatit täytyy vaihtaa paikkaa. Ensin versot, sitten leipäjuusto, päälle kuumat pinjansiemenet. Leipäjuusto voi olla pakasteesta otettukin, että on kohmeista, hotit pinjat sulattaa juuston.

Jos on kesä, ja maalla herneenpalkoja, laitan niitä herneitä myös leipien päälle.

Vierailija
20/36 |
23.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Perusohjeena voisi pitää, että enemmän kasviksia kuin normaalisti ja yksi hyvä proteiinin lähde eli esim. paahtopaisti, joku voimakkaan makuinen juusto, tuore kala tai katkaravut. Kasvisleipiin ei ole ideoita, kun ei ole tarvinnut koskaan sellaisia tehdä.

Perussalaattipedin lisäksi kasvikset (tai hedelmät) valitaan sen mukaan, mikä sopii ns. pääraaka-aineeseen eli sopivat makuparit, Ihan tavallinen kurkku ja tomaatti on tylsiä, jollei niitä ole käsitelty jotenkin. Esim. puolikuivattu tomaatti ja vuohenjuusto sopii hyvin keskenään. Tuoretomaatti ja hyvä mozzarella on tietysti mieto suomalaiseen makuun sopiva ja raikas yhdistelmä.

Hyvät voileivät on oikeasti erinomaista tarjottavaa ja nykyään taas tosi suosittuja.

Voi v...t toi "proteiinin lähde".

Mietitkö sä ihan oikeasti juhlatarjoilua kootessasi, että onhan jokaisessa tarjottavassa nyt joku "hyvä proteiinin lähde". Että päivä on pilalla jos ei saa proteiinin lähdettä parin tunnin kekkereissä.

Tää on aina sama kaikissa juhlatarjoiluita koskevissa ketjuissa: "ihan ok, mutta lisäisin jonkun hyvän proteiinin lähteen" - ja puhutaan jostain 3-vuotiaan kaverisynttäreistä tai illanistujaisista"

Muuten ihan kivat ohjeet raikkaisiin voileipiin, ei siinä mitään.

Hyvä, että kiinnitit huomiota olennaiseen. Jos oikeasti olisin sellainen ihminen, jolle olisi merkitystä sillä onko tarjolla protskua vai hiilareita, niin mitäpä luulet, olisinko ehdottanut leipien tarjoamista ylipäätään? Hyvä proteiinin lähde oli tarkoitettu ilmaisemaan lyhyesti ko. ruuan ns. pääraaka-ainetta ja että ei laitettaisi mitään Jahti-makkaraa sinne leivän päälle. Syy, miksi en käyttänyt sanaa pääraaka-aine johtuu siitä, että voileivissä se leipä on pääraaka-aine.

Mutta oi voi, olen toooodella pahoillani, että pahoitin mielesi käyttämästäni ilmaisusta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yhdeksän kolme