lihan paisto uunissa kysymys
Paistoin lihasta pannulla kaikki kylet umpeen. Kyseessä siis kalvoton possun ulkofile noin 400 grammaa.
Lihan pinnalla on mauste, grilliöljyä ja sit pannulla olleen lihanesteen + veden sekoittama liemi.
Eli possu on nyt savipadassa ja puoleen väliin kimpaletta on lihamaustelientä jossa hieman ruohosipulia.
Pannu oli 200 asteessa kun possun laitin sinne ja sen jälkeen laskin uunin lämmön 125 asteeseen ja odotan että lämpö itsekseen putoaa 200 asteesta tuohon 125 asteeseen.
Kysymys kuuluu: Kuinka pitkään pidän tuota lihaa uunissa että se murenee niinkuin pulled pork?
Olis myös ruokakermaa jonka vois heittää jossain välissä niskaan. Laitanko vai jätänkö laittamatta?
Idea ois tehdä jotain pulled porkin kaltasta savipadassa mutta ilman mitään makeaa jenkkisokeripaskaa.
Kommentit (17)
Pulletia ei tehdä mistään fileestä, vaan pitäisi olla sitkasta lihaa, että se kestää pitkän, jopa 24h kypsennyksen. Tuo liha menee kuivaksi kypsyessään liikaa..
Sinkkumies
Tässä on kaikki pielessä
Marinoitu liha? Yök.
Paistettaessa ei irtoa mitään lihasnestettä, jos pannu on kuuma
Ulkofilettä ei paisteta nesteessä
Ulkifileestä ei tule mitenkään pulled porkia
Eikä kumpaankaan laiteta ruokakermaa
Seuraavaksi osta kassleria ja hauduta pitkään mausteliemessä
Katso ohje ensin!
Vierailija kirjoitti:
Tässä on kaikki pielessä
Marinoitu liha? Yök.
Paistettaessa ei irtoa mitään lihasnestettä, jos pannu on kuuma
Ulkofilettä ei paisteta nesteessä
Ulkifileestä ei tule mitenkään pulled porkia
Eikä kumpaankaan laiteta ruokakermaa
Seuraavaksi osta kassleria ja hauduta pitkään mausteliemessä
Katso ohje ensin!
Siinä on ulkofile pulled porkkia:
http://i277.photobucket.com/albums/kk78/lollipop111_2008/Ruokaa/DSCN047…
Eläkä puhu enempää paskaa.
Älä sitä ruokakermaa laita lihaa pilaamaan!
Kyllä se mun mielestä muutamassa tunnissa aika paljon pehmenee, kannattaa kääntää aina välillä se toinen puoli nesteeseen. Itse teen nyhtölihaa haudekattilassa, esim. broilerilla menee 100 asteessa 4 tuntia. Jos pitää pidempään niin luutkin pehmenee.
Taitaa tulla kuiva köntsä siitä lihasta - valitettavasti. File ei ole automaattisesti parasta lihaa ja varsinkin sian rasvattomat fileet tuottavat usein hyvin kuivan lopputuloksen koska ihmiset ovat oppineet, että "possu pitää aina kypsentää kokonaan kypsäksi". Pulled pork ja muut suussa sulavat ja haarukalla hajoavat lihat kypsennetään hyvin alhaisessa lämpötilassa (tuo 125 astettahan on ihan normaali tai jopa kova lämpötila tavalliselle paistille) ja pitkään. Lihana käytetään hauduttamiseen sopivia ruhon osia.
Vierailija kirjoitti:
Taitaa tulla kuiva köntsä siitä lihasta - valitettavasti. File ei ole automaattisesti parasta lihaa ja varsinkin sian rasvattomat fileet tuottavat usein hyvin kuivan lopputuloksen koska ihmiset ovat oppineet, että "possu pitää aina kypsentää kokonaan kypsäksi". Pulled pork ja muut suussa sulavat ja haarukalla hajoavat lihat kypsennetään hyvin alhaisessa lämpötilassa (tuo 125 astettahan on ihan normaali tai jopa kova lämpötila tavalliselle paistille) ja pitkään. Lihana käytetään hauduttamiseen sopivia ruhon osia.
Noh tuo on ollu jonku tunnin uunissa ja haarukoilla mureni pienemmiksi paloiksi.. Jätin palotellun lihan vielä kiehumaan että jos murenis vielä enemmän.. Tämä on siis liemessä kiehutettua lihaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Taitaa tulla kuiva köntsä siitä lihasta - valitettavasti. File ei ole automaattisesti parasta lihaa ja varsinkin sian rasvattomat fileet tuottavat usein hyvin kuivan lopputuloksen koska ihmiset ovat oppineet, että "possu pitää aina kypsentää kokonaan kypsäksi". Pulled pork ja muut suussa sulavat ja haarukalla hajoavat lihat kypsennetään hyvin alhaisessa lämpötilassa (tuo 125 astettahan on ihan normaali tai jopa kova lämpötila tavalliselle paistille) ja pitkään. Lihana käytetään hauduttamiseen sopivia ruhon osia.
Noh tuo on ollu jonku tunnin uunissa ja haarukoilla mureni pienemmiksi paloiksi.. Jätin palotellun lihan vielä kiehumaan että jos murenis vielä enemmän.. Tämä on siis liemessä kiehutettua lihaa.
Ainiin unohin mainita että 125 astetta ja kansi päällä savipadassa. Lientä on sen verran että liha ui siinä. Pehmeneekö tuo?
T: ap
Ihan syötävää mössöä siitä tulee. Höpötteliät hiljaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Taitaa tulla kuiva köntsä siitä lihasta - valitettavasti. File ei ole automaattisesti parasta lihaa ja varsinkin sian rasvattomat fileet tuottavat usein hyvin kuivan lopputuloksen koska ihmiset ovat oppineet, että "possu pitää aina kypsentää kokonaan kypsäksi". Pulled pork ja muut suussa sulavat ja haarukalla hajoavat lihat kypsennetään hyvin alhaisessa lämpötilassa (tuo 125 astettahan on ihan normaali tai jopa kova lämpötila tavalliselle paistille) ja pitkään. Lihana käytetään hauduttamiseen sopivia ruhon osia.
Noh tuo on ollu jonku tunnin uunissa ja haarukoilla mureni pienemmiksi paloiksi.. Jätin palotellun lihan vielä kiehumaan että jos murenis vielä enemmän.. Tämä on siis liemessä kiehutettua lihaa.
Ainiin unohin mainita että 125 astetta ja kansi päällä savipadassa. Lientä on sen verran että liha ui siinä. Pehmeneekö tuo?
T: ap
Viimeistään ennen mätänemistä :) Kannattaa syödä se filee ennenkuin se on kuivaa känttyä ja tehdä sitten ensi kerralla oikeata pulledia, jos haluat siihen maustetta pintaan niin se voidaan esim. grillata ja maustaa jälkikäteen itse tehdyllä hyvällä grillikastikkeella. Näin tehdään oikeata pulledia.
Idea siinä lämpötilassa on se, että se liha saadaan oikeaan lämpötilaan esim. jätetään yön yli uuniin 12h ja 73,2 asteeseen, joten siitä lihasta tulee 73,2 asteista!
Sama idea kuin sous videessä.
Sinkkumies
Pinnat voi myös grillata etukäteen kiinni ja maustaa grillikastikkeella jälkikäteen.
Sinkkumies
Annetaan vielä yksi vinkki. Jos siinä lihassa on luu(ita), niin siitä ei ole haittaa. Pysyy se liha mehevämpänä.
Sinkkumies
Mut kalvot ja läski ällöttää kun siellä on seassa sellasia purkkamaisiä höllöpaloja..
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tässä on kaikki pielessä
Marinoitu liha? Yök.
Paistettaessa ei irtoa mitään lihasnestettä, jos pannu on kuuma
Ulkofilettä ei paisteta nesteessä
Ulkifileestä ei tule mitenkään pulled porkia
Eikä kumpaankaan laiteta ruokakermaa
Seuraavaksi osta kassleria ja hauduta pitkään mausteliemessä
Katso ohje ensin!Siinä on ulkofile pulled porkkia:
http://i277.photobucket.com/albums/kk78/lollipop111_2008/Ruokaa/DSCN047…Eläkä puhu enempää paskaa.
Saahan sitä tehdä vaikka pippurihärkää lehmästä.
Vierailija kirjoitti:
Mut kalvot ja läski ällöttää kun siellä on seassa sellasia purkkamaisiä höllöpaloja..
Et taida paljon kokkailla. Rasvaa pitää porsaassa olla, koska se pitää sen mehevänä ja se sulaa pois kuumennettaessa.
Liian kova lämpötila. Uuniin lämpöä 80 astetta ja pidät sitä siellä vuorokauden.