Miksi maito menee huonoksi huoneenlämmössä mutta ei tissin sisällä, vaikka on silloin jopa lämpimämmässä?
Kommentit (15)
Oiskohan tässä ilmalla jotain tekemistä, jos tissi on vähän niin kuin vakuumi.
Tississä maito on steriilissä ympäristössä. Kun maito lypsetään ulos, se kontaminoituu, eli ihosta pääsee bakteereja maitoon, jotka lisääntyessään pilaavat maidon.
Joo, maito ei hapetu siellä tissin sisällä. Tai siis maidossa olevat rasvat eivät härskiinny hapen vaikutuksesta.
Vierailija kirjoitti:
Tississä maito on steriilissä ympäristössä. Kun maito lypsetään ulos, se kontaminoituu, eli ihosta pääsee bakteereja maitoon, jotka lisääntyessään pilaavat maidon.
Maito itse asiassa vilisee bakteereja jo siellä tississä, mutta ne ovat kaikki hyviä. Sitten kun maito kohtaa ihon bakteerit ja ilman, alkaa väistämättä pilaantuminen.
No miksi liha menee pilalle parissa päivässä mutta ei elävässä eläimessä?
Osaksi myös siksi koska rinnassa ei ole valmiina kaikki maito minkä vauva juo, vaan sitä muodostuu samalla kokoajan hitaasti lisää. Maitotiehyissä ei ole bakteereita mutta sinne voi päästä haavauman kautta bakteereita, josta tulee rintatulehdus. Tämä ei estä imetystä, silloin pitää rintaa juuri tyhjentää tai imettää, sillä tulehdus ei asetu jos liikamaitoa saada pois rinnasta.
Haiseehan imettävät äidit pilaantuneelle maidolle. Ei nyt pahasti mutta kumminkin.
Vierailija kirjoitti:
Tississä maito on steriilissä ympäristössä. Kun maito lypsetään ulos, se kontaminoituu, eli ihosta pääsee bakteereja maitoon, jotka lisääntyessään pilaavat maidon.
Ei tissimaito suinkaan ole steriiliä edes tissin sisällä.
"Breast milk is a body fluid capable of transmitting blood-borne pathogens when ingested"
Maito kannattaa säilöä kuumassa ilmastossa vaikka peräsuoleen, niin se ei pääse kosketukseen hapen kanssa.
Siellä tissien sisällä on semmoset kylmäkallet.
Vierailija kirjoitti:
Tississä maito on steriilissä ympäristössä. Kun maito lypsetään ulos, se kontaminoituu, eli ihosta pääsee bakteereja maitoon, jotka lisääntyessään pilaavat maidon.
Plus että rinnan sisällä ei ole ilmaa, ilman happea vaaditaan tuohon bakteeritoimintaan.
Mikään ei pilaannu jos se ei ole kosketuksissa hapen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
No miksi liha menee pilalle parissa päivässä mutta ei elävässä eläimessä?
Lihassa kiertää veri. Tissimaidossa ei edes silloin, kun se on tissin sisällä. Peruskoulubiologiaa.
Vierailija kirjoitti:
Haiseehan imettävät äidit pilaantuneelle maidolle. Ei nyt pahasti mutta kumminkin.
Ja tissivauvan kakka haisee creme fraichelle.
Erilainen koostumus.