Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

voiko oliiviöljyllä paistaa? tossa toisessa ketjussa

Vierailija
17.08.2007 |

joku sanoi paistavansa ruuat oliiviöljyssä, itse olen aina luullut, ettei sillä voi paistaa, koska muodostuu jotain myrkyllisiä yhdisteitä? Onko kellään tietoa asiasta?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
17.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen aina paistanut oliiviöljyllä

Vierailija
2/10 |
17.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Terveysintoilija-exäni sitä suositteli minulle. Ainoa ongelmani on, että se oliiviöljy tuppaa sameutumaan kun jääkaappini on liian kylmä (ilmeisesti rikki menossa..)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
17.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmäpuristetun oliiviöljyn rakenne jotenkin " heikkenee" kuumentaessa, ja se menettää sen terveysarvonsa. Siksi sanotaan, ettei sitä suositella paistamiseen.

Vierailija
4/10 |
17.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

päivä käytettiin salaateissa, leivän päällä ja itse asiassa lähes kaiken ruuan päällä. Ihmiset paistaa ruuat eläinrasvassa, jotain ihraa, jota ei pestä pannuista pois välillä, vaan annetaan olla.

Vierailija
5/10 |
17.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikä myöskään kestä kuumennusta - kärähtää siis, jos liian kuumalla paistaa.

Vierailija
6/10 |
17.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me paistetaan. Jos siitä myrkyllisiä yhdisteitä tulisi, niin kyllä siitä pullossa varoitettaisiin.



Oliiviöljy hyhmääntyy jääkaapissa, koska se on öljyä. Mutta sitähän ei tietysti ole pakko säilyttää jääkaapissa, ihan hyvin säilyy huoneenlämmössäkin.



Meillä ei muuten paikatkaan sotku sen pahemmin oliiviöljystä kuin muustakaan rasvasta. Ehkä johtuu siitä, että ei käytetä paljoa kerralla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
17.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliiviöljy on sitten taas paremman makuista ja sitä käytän muuten ruuanlaittoon.

Vierailija
8/10 |
17.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutat älä siltimosta sitä kalleinta (puhtainta) oliiviöljyä. Halvemmat öljyt parempia paistamiseen. Tosin suomalaisista öljyistä rypsi on paras paistoöljy kuumankestonsa ansiosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
17.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja noinhan monet tosiaan sitä oliiviöljyä Espoossakin käyttää!



Mitä tulee pullomerkintöihin; kaikkea ei aina varoiteta pulloissa. Siinä ei myöskään lue " paistorasvaa" ...

Vierailija
10/10 |
17.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ruokaöljy muuttuisi myrkylliseksi paistettaessa, niin kyllä siitä nyt varoitettaisiin. Paljon pienemmistäkin haitoista varoitetaan ja ihan lakisääteisesti.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme viisi