Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi en osaa nostattaa limppua kuivahiivalla? Normaalilla hiivalla limppu kohoaa vallan kuohkeaksi.

Vierailija
14.03.2017 |

Leivoin taas kuiviksen jämillä ja ei nouse kunnolla taikina :(

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
14.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitää etsiä tietoa tästä ja yrittää kunnes pääsee haluttuun päämäärään.

Vierailija
2/4 |
14.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

- Muistitko lämmittää nesteen tarpeeksi lämpimäksi? Senhän pitää olla noin 42 C, eli lämpimämpää kuin tuorehiivalla. Toisaalta riski voi olla tuolloin lämmittää liiankin kuumaksi, itse ainakin tein joskus sen virheen...

- Laitoitko hiivaa tarpeeksi? Yksi pussi kuivahiivaa vastaa suurin piirtein 25 g tuorehiivaa, ja johonkin ruokaisampaan limppuun voi hyvinkin joutua laittamaan parikin pussia. Kuinka paljon käytit niitä "kuiviksen jämiä"?

Jos nuo asiat olivat kunnossa, niin sitten harjoitus tekee mestarin. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
14.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoita hiiva suoraan nesteeseen (ei kuiviin aineisiin, niin kuin ohjeissa yleensä sanotaan). Näin saa taikinan aina nousemaan.

Vierailija
4/4 |
14.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliko avattu pussi? Kuivahiiva ei säily avattuna kovin kauaa (olisko pari viikkoa).