Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ravintola-alalla ei muka ehdi pitää työntekijälle kuuluvia taukoja - ei pidä paikkaansa.

Vierailija
03.03.2017 |

Olen itsekin ollut erilaisissa ravintoloissa töissä ja aika monissa on sama meinkin. Koko ajan kiire, koska henkilökuntaa on liian vähän. Ja siinähän se itse ongelma onkin.

Jotkut puolustelee sillä, ettei asiakkaita voi jättää palvelematta, kun menee itse syömään. Ei ne jää, jos henkilökunta on mitoitettu oikein. Jos oikeasti jää sen vuoksi, että yksi porukasta pitää ruokataukonsa, on jokin vialla. Eikä se vika ole työntekijöissä.

Valitettavasti jotkut edelleen alistuu tuollaiseen meininkiin, tauotusrikkomuksiin, ylipitkiin päiviin ja muuhun huonoon kohteluun. Jotkut tuntuvat olevan jopa ylpeitä siitä, miten tekivät 16-tuntista työpäivää ilman yhtään ruoka- tai vessataukoa. Harmi, etteivät itse näe sitä, että hekin osaltaan mahdollistavat tällaisen jatkumisen. Onneksi on kuitenkin paljon tyyppejä, jotka tietävän oman arvonsa ja oikeutensa ja pitävät niistä kiinni, eivätkä suostu muuhun.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
03.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saman olen huomannut. Joissakin paikoissa tauotus toimii moiteettomasti eli sekin on mahdollista. Kaikki riippuu juuri siitä oikeasta miehityksestä.

Vierailija
2/7 |
03.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rivityöntekijän on vaikea lähteä vittuilemaan kenellekään tosta miehityksestä. 

Itse olin pörssiyhtiössä duunissa ja miehitys piti olla mielellään miinuksella, ettei myynti per tunti laske liikaa. Käytännössä siis usein oltiin yksin töissä se 11h, ja siinä on hankala saada edes vessataukoa mistään irti. Joku keittiöstä saattoi tulla hiljaisella hetkellä vahtimaan minuutiksi/kahdeksi ettei tilanne perkelöidy kun juostenpissaan menemään. Se tietysti tarkoitti sitä, että keittiön työt seisoo sen ajan. Tuossa kohtaa on huono sanoa että pidän nyt sen lakisääteisen kuules. 

PS. Työnantajallekaan tuosta on turha marista, koska aina valmistuu paikallisesta oppilaitoksesta uusia, jotka on valmiita tulemaan millä vaan ehdoilla duuniin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
03.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin ja en ole alalla enää, koska kyllästyin siihen että minä juoksen ja palkka ei. Nyt on toisin päin :) 

Vierailija
4/7 |
03.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiukkupinpuli kirjoitti:

Rivityöntekijän on vaikea lähteä vittuilemaan kenellekään tosta miehityksestä. 

Itse olin pörssiyhtiössä duunissa ja miehitys piti olla mielellään miinuksella, ettei myynti per tunti laske liikaa. Käytännössä siis usein oltiin yksin töissä se 11h, ja siinä on hankala saada edes vessataukoa mistään irti. Joku keittiöstä saattoi tulla hiljaisella hetkellä vahtimaan minuutiksi/kahdeksi ettei tilanne perkelöidy kun juostenpissaan menemään. Se tietysti tarkoitti sitä, että keittiön työt seisoo sen ajan. Tuossa kohtaa on huono sanoa että pidän nyt sen lakisääteisen kuules. 

PS. Työnantajallekaan tuosta on turha marista, koska aina valmistuu paikallisesta oppilaitoksesta uusia, jotka on valmiita tulemaan millä vaan ehdoilla duuniin. 

Suurin ihmetys onkin, miksi ihmiset alistuu tuollaiseen. Samoin se, että joidenkin mielestä pitäisi vaan jatkaa samaa ja sietää työnantajalta kaikki paska. Luulisi, että hyvälle työntekijälle riittää hyviäkin työpaikkoja ja ne yrmypaikat jäävät nuolemaan näppejään.

Vierailija
5/7 |
03.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiukkupinpuli kirjoitti:

Niin ja en ole alalla enää, koska kyllästyin siihen että minä juoksen ja palkka ei. Nyt on toisin päin :) 

Minä varmaankin nukahtaisin istualteen jos joutaisi kahvittelemaan ja  pasianssia lätkimään päivät pitkät.

Vierailija
6/7 |
03.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

olin alalla melkein 10v ja voin sanoa ettei 80% työpäivistä tuon aikana ehtiny pitämään taukoja.. 8h yhtä seisomista. loput 20% semmosia pvä jolloin ei ollu muuta tekemistä ku juua kahvia ja oottaa asiakkaita..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
04.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiukkupinpuli kirjoitti:

Rivityöntekijän on vaikea lähteä vittuilemaan kenellekään tosta miehityksestä. 

Itse olin pörssiyhtiössä duunissa ja miehitys piti olla mielellään miinuksella, ettei myynti per tunti laske liikaa. Käytännössä siis usein oltiin yksin töissä se 11h, ja siinä on hankala saada edes vessataukoa mistään irti. Joku keittiöstä saattoi tulla hiljaisella hetkellä vahtimaan minuutiksi/kahdeksi ettei tilanne perkelöidy kun juostenpissaan menemään. Se tietysti tarkoitti sitä, että keittiön työt seisoo sen ajan. Tuossa kohtaa on huono sanoa että pidän nyt sen lakisääteisen kuules. 

PS. Työnantajallekaan tuosta on turha marista, koska aina valmistuu paikallisesta oppilaitoksesta uusia, jotka on valmiita tulemaan millä vaan ehdoilla duuniin. 

Suurin ihmetys onkin, miksi ihmiset alistuu tuollaiseen. Samoin se, että joidenkin mielestä pitäisi vaan jatkaa samaa ja sietää työnantajalta kaikki paska. Luulisi, että hyvälle työntekijälle riittää hyviäkin työpaikkoja ja ne yrmypaikat jäävät nuolemaan näppejään.

Sanotaanko näin, että tarjoilija ei ole mikään aivokirurgi ja harvassa ravintolassa työskentely vaatii niin suurta ja syvällistä ammattitaitoa, että sillä olisi väliä tekeekö duunin henkilö x vai y. Ja nyt turha jeesustella mistään superhyperhienoista paikoista, joissa tarjoilijat on jotain maailman ykkös viiniasiantuntijoita, se on asia erikseen (sielläkin kyllä varmasti on välillä tauottomia päiviä, koska ei vaan ehdi). Vaikka olisit kuinka hyvä kantamaan pizzaa/muuta superluksusruokaa ketjuravintolan pöytään, et ole korvaamaton eikä toinen ketjupaikka maksele yhtään sen parempaa palkkaa/ pidä ylimääräisiä ihmisiä töissä ihan vaan siksi, että rivityöntekijät saisi olla tauoilla tarpeeksi. Raha on rahaa ja se ratkaisee. Ei töissä tarvi olla kivaa. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme seitsemän yhdeksän