Nyt mulle selvisi, miksi niin moni on ylipainoinen
Olen ollut noin kuukauden verran jäsenenä eräässä FB:n kotiruoka-ryhmässä. Siinä ryhmän jäsenet esittelevät keitoksiaan. Toki jotkut kokkaavat terveellisestikin, mutta 90 % porukasta näyttää tunkevan ruokaan kuin ruokaan järkyn määrän juustoa! Juusto on minunkin mielestäni herkullista, mutta eihän se voi olla osa päivittäistä ruokavaliota (korkeintaan raejuusto sopii sellaiseen käyttöön).
Toinen peruselintarvike näyttää olevan makkara. Koko ajan tehdään hulluna makkararuokia. Makkara on pitkälle jalostettu ja epäterveellinen elintarvike, jota ihmisen ei pitäisi syödä kuin silloin tällöin.
Tämä on oikeesti aukaissut silmiäni tosi paljon. Nyt en enää ihmettele, miksi meillä ollaan hoikkia. Syödään ruuat ilman juustokuorrutuksia ja makkaraa / nakkeja ostetaan ehkä kerran kuussa.
Kommentit (58)
Kerma on kanssa toinen! Vaikket söis kaupan eineksia ja tekisit kaikki ruokas ite, niin voi kuule se kerma, jonka lisäät sinne ruokaan lihottaa!
Vierailija kirjoitti:
Voi sua reppanaa. Et taida ymmärtää mikä lihottaa.
Niin mikä? Olisiko energia, ne kuuluisat kalorit/joulet? Niitä on paljon sellaisissa aineissa kuin alkoholi, rasvat ja sokerit. Kun niitä nauttii runsaasti, lihoo.
Jaaha... Minä syön päivittäin juustoa, laktovegetaristi kun olen ja vielä sellainen joka ei ärtyvän suolen takia voi ottaa kovin isoa osaa proteiineista pavuista. IHan täysrasvaisia juustoja. Ylipainoa ei ole koskaan ollut, pituus 167 cm, painoa 53 kg...
Vierailija kirjoitti:
Kerma on kanssa toinen! Vaikket söis kaupan eineksia ja tekisit kaikki ruokas ite, niin voi kuule se kerma, jonka lisäät sinne ruokaan lihottaa!
Aika harva käyttää kermaa.
Mulle on myös selvinnyt miksi monet ovat niin läskejä: He tekevät vain tietokoneella hommia ja syövät enemmän kuin kuluttavat. Ei siinä sen ihmeellisempää ole. Kun lihot 100 grammaa kuukaudessa, niin sinulle on tullut 10 vuodessa hötöä 12 kg.
Mun mieheni on hoikka ja hän syö melkein päivittäin nakkeja ja makkaraa. Itse olen reilusti ylipainoinen ja syön makkaraa 1-2 kertaa kuukaudessa. Juustojakaan meillä ei juuri käytetä eikä kermaa koskaan ruuanlaitossa. Myös jauheliha on aina vähärasvaista.
Minä olin vuosia erään painonhallintaohjelman yksilö/pienryhmävalmentaja, ja olen nähnyt siinä monenlaisia ylipainoisten ruokapäiväkirjoja.
Sen perusteella väittäisin, että kukaan ei tule varsinaisesti lihavaksi lisäämällä kotiruokaan juustoa ja kermaa. Kyllä, konttorityötä tekevä nainen voi tulla painavammaksi kuin ehkä ulkonäön puolesta haluaisi olla, esim. painoindeksin mukaan lievästi ylipainoiseksi niin. Mutta varsinainen lihavuus vaatii kyllä rajumpaa väärin syömistä. Syyt ovat yksilöittäin vaihtelevia, mutta paljon juuston ja kerman lisäilyä tavallisempia kohtuuttomuuksia ovat esim. alkoholinkäyttö ja siihen liittyvä napostelu, kohtuuton makeiden himo, erityisesti sinkuilla se ettei viitsi laittaa ruokaa joten elää runsaskalorisella pika- ja valmisruoalla.
Juuston himokin voi kyllä joillain mennä kohtuuttomaksi, mutta tämä tapahtuu yleensä vasta nälkiinnyttävien dieettien tai jojoilun jälkeen. Silloin ei enää puhuta siitä että lisäsi juustoa salaattiin tai johonkin laatikkoruokaan, vaan ruoanhimossa ihminen voi ahmia 200 kg kimpaleen sitä juustoa suoraan kuutiosta, ja päälle epämääräisen määrän leipää ja makeaa.
Olen ollut jäsenenä varmaan samassa ryhmässä ja kummastelin sitä järkyttävää suolan määrää mitä näissä esitellyissä ruuissa oli. Juustoa, maustettuja ruokakermoja, valmiskastikkeita...
Hyvä keino ja toimiva on syödä mitä haluaa, mutta syö vain joka toinen päivä ja vettä siinä välissä.
Vierailija kirjoitti:
Mulle on myös selvinnyt miksi monet ovat niin läskejä: He tekevät vain tietokoneella hommia ja syövät enemmän kuin kuluttavat. Ei siinä sen ihmeellisempää ole. Kun lihot 100 grammaa kuukaudessa, niin sinulle on tullut 10 vuodessa hötöä 12 kg.
No ei ihan. 100 * 12 = 1200 eli 1,2 kg :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulle on myös selvinnyt miksi monet ovat niin läskejä: He tekevät vain tietokoneella hommia ja syövät enemmän kuin kuluttavat. Ei siinä sen ihmeellisempää ole. Kun lihot 100 grammaa kuukaudessa, niin sinulle on tullut 10 vuodessa hötöä 12 kg.
No ei ihan. 100 * 12 = 1200 eli 1,2 kg :)
Oho, luin väärin. 10 vuodessa... sorry!
Vierailija kirjoitti:
Olen ollut jäsenenä varmaan samassa ryhmässä ja kummastelin sitä järkyttävää suolan määrää mitä näissä esitellyissä ruuissa oli. Juustoa, maustettuja ruokakermoja, valmiskastikkeita...
Tiedätkö, että leipä se vasta suolan lähde on.
Ei kannata vetää mutkia suoriksi tosi hankalassa kysymyksessä. Olette varmaan huomanneet miten light-tuotteet ovat hävinneet kaupoista ja samalla Finravinto-tutkimusten mukaan lihavuuden lisääntyminen on loppunut? Eli kun ihmiset alkoivat karpata, Suomi laihtui.
Finriski, ei Finravinto https://www.thl.fi/fi/tutkimus-ja-asiantuntijatyo/vaestotutkimukset/fin…
Painonhallinta on enemmän mielenhallintaa kuin moni uskoisikaan. Tiedän että mulle on tullut stressin myötä joitakin kiloja. Tiedän miten saan ne pois.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen ollut jäsenenä varmaan samassa ryhmässä ja kummastelin sitä järkyttävää suolan määrää mitä näissä esitellyissä ruuissa oli. Juustoa, maustettuja ruokakermoja, valmiskastikkeita...
Tiedätkö, että leipä se vasta suolan lähde on.
Tiedän kyllä :) Huolestuttavaa onkin, jos tuon kaiken suolaruuan lisäksi päivittäiseen ruokavalioon kuuluvat myös juusto-leikkelevoileivät.
Höpönlöpön. Mun mies on aina ollut hoikka ja raastaa esim. munakkaaseen normaalirasvaista juustoa, kaataa ruokiin kuohukermaa (vaikkakin niissä on usein paljon kasviksiakin), paistaa usein voissa, ruoanlaitossa menee joskus Koskenlaskijaa lisähöysteenä, tai fetaa tai parmesaania. Saattaa joskus leikata palasen juustoa, ja syödä sen semmosenaan. Ei tuo sun teoria pidä paikkaansa. Itsekin vaikka hänen ruokia syön, olen pysynyt ihan normaalipainossa.
Kyllä ylipainon syyt ovat psyykkisiä. Lihoo sitten millä tahansa niin täyttää tyhjyyttä sisällään syömällä tai juomalla liikaa. Nykyelämä on niin ahdistavaa. koskahan tämä tajutaan, eikä jauheta vain kaloreista, hiilareista, proteiineista ja itsekurista?
Antti Heikkilän mukaan voi, kerma , juustot ovat hyväksi aineenvaihdunnalle ja kaikkeen hyvinvointiin. Leipä pahasta puurot ym Tiedän monia jotka käyttävät kermaa ja voita ja eivät ole lihavia.
Voi sua reppanaa. Et taida ymmärtää mikä lihottaa.