Kasvissyöjät, millaista ruokaa yleensä laitatte?
Onko jotain bravuuria tai ruokia, joita teette todella usein?
Olen harkinnut kasvissyöjäksi ryhtymistä.
Kommentit (11)
Linssikeitto on yksi suosikeistani. Kannattaa maustaa kunnolla, hyvää tulee.
Sitten pataruokia, johon tulee esim sipulia, tomaattimurskaa, papuja, linssejä ja herkkusieniä. Siihen keittää lisäksi vielä täysjyväriisiä ja tekee salaatin.
Arkena nopeita juttuja:
Kasviksia ja papuja riisin kanssa + soosielementti
Wokki esim. kookosmaito, green curry, tofu ja nuudelit
Soijabolognaise ja pasta
Herkkusienisoosi ja muusi
Soijaruisburgeri ja juuresranet
Tortilla/tacot papu- tai soijatäytteellä
Shatsuka on kätsä, tomaattia, pyrettä, jotain kasviksia ja vaikka kikherneitä + juustoa jotkut laitttaa ja sitten rikotaan 3-4 munaa sinne sekaan ja annetaan hyytyä
Pastat (kerma, kirsikkatomaatti, sieni, pinaatti, juusto)
Mä oon tehny usein kasvispihvejä niihi. kikherneitä tai linssejä ja sit esim porkkanaraastetta tai kurpitsaa. Tai punajuuripihvejä Vaatii tietysti vähän vaivannäköä mutta meillä lapset tykkää kuoria ja raastaa js autella.
Falafelejä tehdään myös usein.
Sit erilaisia keittoja esim pinaattikeitto tai kasvissosekeitto, näihin tarvii proteiiniksi päälle sitten raejuustoa tai kananmunaa. Sosekeiton sekaan voi laittaa niitä linssejä myös
itsetetehtyjä pinaattilättyjä lapset rakastaa, mutta en tiedä onko ne varsinaisesti ruoka..
Seitania tehdään kohtuullisen usein, se on kaikkien mielestä hyvää.
Papupataa tehdään myös
Nelonen jatkaa. Pakasteestahn löytyy nykyisin hyvin erilaisia lihakorvikepihvejä ja nakkeja. Ovat vaan sen verran hinnakkaita etten ole isoon perheeseen raaskinut ostaa.
Soijaa käytettiin aikanaan jauhelihanjatkeena kun vielä syötiin lihaa, mutta yksistään en osaa soijaa käyttää, maku jää kauhekaksi.
Muistin vielä hernekeiton.. tai pakasteherneistä tehtävän hernesosekeiton
Otsikon mukaiseen kysymykseen. Riisiksi ja kesäkurpitsaksi on mennyt viiime aikoina.
Me ei olla varsinaisesti vegejä mutta syömme 5 pvää viikossa kasvisruokia, tässä parin - kolmen viikon ruuat (pyrin tekemään 2 pvän ruokia):
- kukkakaalicurry
- melanzane alla parmigiana
- falafelit ja minttu/kurkku couscous, tsatsiki
- kasvislasagne
- tomaattirisotto
- avokadorisotto
- kasvishernekeitto
- sosekeitto paahdetuista juureksista
- myskikurpitsakeitto
- linssikeitto
- pinaattilettuja
- Jamien juurespataa ja couscousia http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/roasted-root-vegetable-amp-squash-stew-with-herby-couscous/
- minestronekeitto kuivatusta papusekoituksesta ja kesäkurpitsasta
- gnocchi alla trapanese
- tuorekasviswokkia
- ruokaisia salaatteja (juustoa, kananmunia, papuja, kikherneitä)
Noita korvikkeita emme käytä eikä myöskään tofua tai soijarouhetta
Olin intialaisen ruoan ystävä jo sekasyöjänä. Onneksi, sillä se on vegetaristille ehtymätön aarreaitta. Ruoat eivät ole minkään toisen ruoan kasvisversioita vaan ihan aitoja ja alkuperäisiä kasvisruokia. Voisin syödä pohjoisintialaista kasvisruokaa vuoden putkeen kyllästymättä.
Tänään mustajuurikeittoa ja kaurasämpylöitä iltapalaksi.
Vierailija kirjoitti:
Olin intialaisen ruoan ystävä jo sekasyöjänä. Onneksi, sillä se on vegetaristille ehtymätön aarreaitta. Ruoat eivät ole minkään toisen ruoan kasvisversioita vaan ihan aitoja ja alkuperäisiä kasvisruokia. Voisin syödä pohjoisintialaista kasvisruokaa vuoden putkeen kyllästymättä.
Suomessa intialaiset ja nepalilaiset ravintolat ovat usein kasvissyöjän pelastus ainakin pienemmissä kaupungeissa. Kun ei ne Amarillon ja Rosson vegetarjonnat niin kehuttavia ole.
Eilen söin ranskalaisia ja soijanakkoja.
Toissapäivänä tein härkäpapurouheesta makaronilaatikkoa.
Soijarouheesta ruskeakastike ja potut.
Kaalilaatikkoa.
Chili sin carne
wokkeja
Kormaa, tofua, riisiä
kasviscurry
Seitania yleensä teen juhlaan ja lopuista sitten "kebab" lastuja pitaan.
Useasti teen wokkeja. Siis tofua ja kasviksia pannulle ja mausteita perään. Hyvää jos maustaa hyvin!