Jätin kanakermapastan yöksi pöydälle! Voiko syödä?
ottaa päähäb kun teib ison satsin illalla ja jätin sitten jäähtymääb koko yöksi! onko maitotuote + kana liian riski?
Kommentit (11)
En söisi. Kun on kerran kokenut sellaisen ruokamyrkytyksen, että molemmista päistä lentää, ei enää ikinä halua ottaa turhia riskejä. Ruokamyrkytysmikrobit ei muuten läheskään aina haise.
No voi veljet sentään. Kehtaa. Itelläni oli avaamaton kanasuikale paketti (tyhjiökaasu) toista päivää lämpimässä. (mulla on huonelämpötila 18).
Sitten tien siitä illalla kananuudelipaistosta. Jätin hellalle jäähtymään. Homejuustoa ja tuorejuustoakin löytyi. Aamulla otin sen hellalta junaan evääksi. Sitten iltapäivällä syötiin se miesystävän kanssa. Hyvää oli! Ei väänteitä.
Yleensä lämpimään jäänyt raaka kana taikka kala aiheuttaa ruokamyrkytyksiä. Kypsennyksessä suurin osa bakteereista ja viruksista kuolee joten kypsennetty tuote säilyy paremmin huoneenlämmössä.
Olen itsekkin unohtanut monesti ruoat yöksi pöydälle enkä ole vielä sairastunut.
Olen samaa mieltä ensimmäisen vastaajan kanssa, että tänään taikka huomenna voi syödä mutten itse söisi sen jälkeen.
Kunhan kuumennat kunnolla eli jos vain lämmität syöntilämpöiseksi voi joku pöpö myllätä.
En söisi. Ruokamyrkytys on muutakin kuin löysä vatsa, kuumetta, tärinää, hikoilua, kovat kivut. Ei kiitos enää koskaan tietoisesti moisesta riskiä.
Minulla jäi suolainen piirakka yöksi pöydälle (jätin jäähtymään) ja aamulla huomasin sen. Roskiin meni ja tein uuden.
Kuumentaisin kunnolla ja söisin pöis. Jääkaappiin en enää ehkä uskaltaisi laittaa.
Siitä se maha karaistuu. Tehän ootte ihan pullamössömahoja kaikki tyynni!
Kuumennat kunnolla pannulla niin kyllä se siitä.
Eviralta lainattua " jos ruoka seisoo pöydällä 4 tuntia älä syö"
No itse laittaisin jääkaappiin ja söisin tänään/huomenna mutta en välttämättä muille tarjoaisi.