Lue keskustelun säännöt.
Minkä vahvuinen tumma suklaa on parasta?
20.01.2017 |
Yritän päästä suklaa-addiktiosta ja ostin Lindtin 90% suklaata ja se maistuu ihan pahville/todella kahville. Yök, ei todellakaan tee mieli enempää kuin se yksi pala. Onko toi nyt sit terveellistä, kun hyvää se ei ole? :-P Vai jääkö siihenkin koukkuun, kunhan tarpeeksi kauan jatkaa syömistä?
Mikä tumma suklaa on mielestäsi paras ja mikä vahvuus? Tykkäsitkö heti siitä?
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Suosittelen aloittamaan ennemminkin niin, että aloittaa sieltä vaaleammasta päästä, esim. 47-50 % ja etenee siitä oman maun mukaan vähitellen tummempiin. Tumma suklaa (min. 70 %) on oikeasti terveellistä, luin jonkun tutkimuksen jonka mukaan 7.5 g/päivä olisi terveyden kannalta optimaalisin annos.
70 % on minulle paras, ei liian kitkerää vaan sellaista sopivaa. Olihan siinä totuttelemista Fasun punaisen jälkeen ja sen totutteluvaiheen söinkin sellaisia tummia suklaita joissa oli jotain ekstramakua, esim. hedelmiä, marjoja, lakuhippuja, chiliä tai suolaa. Mitään vakimerkkiä minulla ei ole/ollut, vaan ostelin levyjä sen mukaan mitä tuli vastaan ja mitkä mielenkiintoisimmilta vaikuttivat. Nykyään ei tule syötyä edes tuota tummaa suklaata, ei vaan jotenkin nappaa.