Apua broilerijauhelihan kanssa!
Kannattaako ostaa? Kauanko pitää kypsentää että on varppina kypsää? Oliko hyvää?
On mulla ongelmat...
Kommentit (19)
Hyvää on esim. kanapyöryköissä. Varsinkin garam masalalla maustettuna. Kypsennysajasta en osaa sanoa, kyllähän sen näkee sitten.
Mä ostin kerran ja tein (tai ainakin yritin) broilerikastiketta ja spagettia. Se ei käyttäytynyt yhtään samalla tavalla, kuin esim. naudan jauheliha, vaan tarttui mm pannun pohjaan ja jäi isoiksi kokkareiksi :O
Tee broilerimureke. N. 45 min uunissa 175 astetta. Et tarvitse broiskun lisäksi kuin 1 munan, basilikaa, garam masalaa , suolaa ja currya. Ja kylkeen kylmä kastike johon voi käyttää turkkilaisen jogurttiin seloittamalla samoja mausteita.
Ihan yhtä hyvin onnistuu kuin tavan jauhelihasta, eikä kypsennys vie sen kauemmin :) meidän talossa käytetään paljon
Vierailija kirjoitti:
Mä ostin kerran ja tein (tai ainakin yritin) broilerikastiketta ja spagettia. Se ei käyttäytynyt yhtään samalla tavalla, kuin esim. naudan jauheliha, vaan tarttui mm pannun pohjaan ja jäi isoiksi kokkareiksi :O
Paistoit ilman rasvaa??
Pannu on huono, jos ruoka jää kiinni! Kyllä siitä näkee, samalla tavalla kuin normi jauhelihasta, koska on kypsää.
Olen tehnyt parikin kertaa broilerkiusausta tuosta, ihan hyvää tulee.
En suosittele. Sisältää kaikki ns. jämät, nahan jne.
Meillä tuota on ostettu enimmäkseen koirille kun sitä on ollut alennuksessa. Aika usein -30%, koska menekki ilmeisesti vähän epäsäännöllistä. Mutta samalla kun sitä on ostettu niin on käytetty ruokaan, koska perhessä ihmisiä jotka välttelee punaista lihaa. Toimii useimmissa ruuiassa aivan kuten mikä tahansa jauheliha. Ei moittimista muuten kuin hinta jos normaalihintaista.
Ei kannata ainakaan pakastaa. Oli ihan mahdotonta työstettävää sulatettuna...(yritin tehdä pyöryköitä)
Vierailija kirjoitti:
En suosittele. Sisältää kaikki ns. jämät, nahan jne.
Kuten missä tahansa jauhelihassa.
Se on pelkästään positiivinen asia että ruhon vähemmän arvokkaat osat saadaan muotoon jossa voidaan hyödyntää ruuaksi.
Aika kusipää jos syö ruhosta vaan fileet ja heittää loput haaskuuseen.
Mä tykkään siitä enemmän kuin naudan jauhelihasta. Ihan samalla lailla sitä voi käyttää. Ei se jää paistettaessa kokkareiksi kun samalla pienentää sitä esim puuhaarukalla.
Vierailija kirjoitti:
En suosittele. Sisältää kaikki ns. jämät, nahan jne.
Jos on näin, niin ostan vielä useammin! Hienoa, että jämälihoista saadaan jotain noin monikäyttöistä ja hyvänmakuista raaka-ainetta valmistettua, niin ei mene hukkaan :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä ostin kerran ja tein (tai ainakin yritin) broilerikastiketta ja spagettia. Se ei käyttäytynyt yhtään samalla tavalla, kuin esim. naudan jauheliha, vaan tarttui mm pannun pohjaan ja jäi isoiksi kokkareiksi :O
Paistoit ilman rasvaa??
En paistanut, muutenhan siinä ei olisi mitään hämmentävää, että tarttuu kiinni.
Olen tehnyt siitä pihvejä. Koska haluan olla kypsyydestä täysin varma, olen loppukypsentänyt pihvit kastikkeessa. Elin ensin paistoin pihvit pannulla (en välittänyt oliko kypsiä vai ei) ja nostin syrjään odottamaan. Sen jälkeen samalle pannulle kookosmaito ja/tai kookoskerma/taviskerma mausteineen. Pihvit sinne sekaan. Kypsyvät siinä samalla kastikkeen muhiessa.
Mausteina olen käyttänyt currya, garam masalaa. Koska broilerin jauheliha on sellaista tahmaista, olen nostanut lusikalla nokareet pannulle ja muotoillut siinä suurin piirtein pihvin muotoiseksi. Ei se niin tarkkaa ole. Mutta käsin en viitsi pyöritellä.
Ei kannata ostaa.