Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vanha kunnon, kunnon vanha appelsiiniriisi:

Vierailija
03.01.2017 |

Kannattaisiko appelsiiniriisin tekoon käyttää ihan tavallista pitkäjyväistä riisiä vai olisiko puuroriisi parempaa?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
03.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enpä tiedä, mutta kuulostaa hyvältä. Käyttäisin kermaa ja puuroriisiä ja tekisin siis jälkiruoaksi.

Vierailija
2/14 |
03.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sen verran voisi antaa periksi nykyajalle, että appelsiinin korvaisi pekonilla ja/tai jauhelihalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
03.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi käyttää kumpaa vain (ideanahan on käyttää ylijäänyttä keitettyä riisiä tai riisipuuroa), mutta minusta paras tulos tulee, kun sekoittaa kylmää riisipuuroa, kermavaahtoa ja appelsiinia. Suosittelen raastamaan mukaan myös appelsiinin kuorta.

Vierailija
4/14 |
03.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tekisin puuroriisiin ja teenkin, on nimittäin mieheni lemppariherkku.

Vierailija
5/14 |
03.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyi, kaikkien aikojen inhokkijälkkärini muistutit mieleen!

Vierailija
6/14 |
03.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä laitan sekaan myös banaania :).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
03.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä minä, AP, teen sitten puuroriisistä. Kiitos vastanneille!

Vierailija
8/14 |
03.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä päin tällaista syödään? En ole koskaan kuullutkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
03.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Missä päin tällaista syödään? En ole koskaan kuullutkaan.

Mummolassa tätä syötiin jälkkäriksi ja taisi äitinikin joskus tehdä. Varsinais-Suomessa. Olisiko jotain 60-luvulta peräisin?

- AP

Vierailija
10/14 |
03.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitäsköhän muuten kans tehdä? En ole syönyt sitten 1980-luvun. (Edelliselle tiedoksi, että tapahtui Pohjois-Karjalassa.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
03.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisipuuroon sekoitat vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Appelsiinit tms. sekaan ni nam. Ite oon tehny riisifrutin korvikkeeksi 😄

Vierailija
12/14 |
03.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten tästä saisi kevyemmän version eli millä voisi korvata kerman?  Kuulostaa muuten taivaalliselta herkulta mutta makkarat vyötäröllä ei kestä tuota kermavaahtoa :) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
03.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten tästä saisi kevyemmän version eli millä voisi korvata kerman?  Kuulostaa muuten taivaalliselta herkulta mutta makkarat vyötäröllä ei kestä tuota kermavaahtoa :) 

(Vanilja)rahka, vaniljakastike, (vanilja)jogurtti...?

Vierailija
14/14 |
03.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi käyttää kumpaa vain (ideanahan on käyttää ylijäänyttä keitettyä riisiä tai riisipuuroa), mutta minusta paras tulos tulee, kun sekoittaa kylmää riisipuuroa, kermavaahtoa ja appelsiinia. Suosittelen raastamaan mukaan myös appelsiinin kuorta.

Just näin! Ehdottomasti parempi tulee riisipuurosta (joka on siis maitoon keitettyä) kuin ylijääneestä irtoriisistä. Kermavaahtoon mausteeksi reilusti vaniljaa (vaniljasokeria). Jos vain aikuisia syöjiä, mukaan voi lorauttaa myös appelsiinilikööriä.