Superterveellisenä mainostettu kasvatettu lohi on täynnä antibiootteja ja elohopeaa
https://www.davidwolfe.com/farmed-salmon-vs-wild-salmon/.
Ennen oon syöny, en enää.
Sama koskee tietenkin ulkomailla tuotavaa kanaa ja lihaa jota esim. ABC ja muut ketjuravintolat käyttävät, mutta senhän kaikki jo tietääkin. Se, että lohi ei olekaan terveellistä on mulle yllätys sillä esim. hesari kertoo että nimenomaan KASVATETTUA lohta on turvallista syödä usein.
Kommentit (46)
Norjalaisen kassilohen (ja myös kotimaisen kasvatetun kirjolohen) ei kai koskaan ole väitetty olevan siitä terveellisimmästä päästä kalaa.
Myös sienissä ja marjoissa on raskasmetalleja.
Vierailija kirjoitti:
Norski lohi on ainakin aivan paskaa.
Itämeren "vapaa" lohi on vielä paskempaa, siinä on ympäristömyrkkyjä, elohopeaa ja varmaan jo uraaniakin.
Suomi nyt vain on saastunut, ei myrkkyjen saamista voi estää.
Kassilohessa, siis norjalaisessa allaslohessa on erittäin vähän mainostettua ja hyväksi todettua omegajytyä, sillä lohia ruokitaan kasvi- ja kanakakkapohjaisella ravinnolla!
Muuten, todella hyvä ulostulo ja avautuminen! LUONNONKALAA, KIITOS!!!
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2000004997221.html
"Lohen terveellisyys romahti – Kuluttaja: Hyviä rasvahappoja enää puolet entisestä"
Tyydyn nykyään kalaöljykapseleihin.
Elohopeaongelma taitaa olla vähintään yhtä suuri ellei suurempi Itämeren alueelta kalastettavan merilohen suhteen.
Joo, ehkä ennen oli kaikki paremmin, mutta meille opetettiin jo peruskoulussa elohopean (ja muiden ympäristömyrkkyjen) kertymisestä ravintoketjussa sen huipulla oleviin lajeihin. Nykyään ei toisaalta taideta ylipäätään puhua merien elohopeakuormasta, on ehkä pahempiakin ympäristö-ongelmia. Valitettavasti. Tai ehkä nykyajan koulussa opetetaan liikaa asioita, eikä sen vuoksi mieleen jää oikein mitään.
Tämä on ollut jo pitkään tiedossa. Huvittaa kun ne julkkisvalkut ovat niitä kana/lohi/riisi ruokavalioitaan netissä myyneet laihduttajille ja nyt tyhmimmällekin paljastuu, että niitä on huijattu huonoilla ohjelmilla.
Vierailija kirjoitti:
Kassilohessa, siis norjalaisessa allaslohessa on erittäin vähän mainostettua ja hyväksi todettua omegajytyä, sillä lohia ruokitaan kasvi- ja kanakakkapohjaisella ravinnolla!
Muuten, todella hyvä ulostulo ja avautuminen! LUONNONKALAA, KIITOS!!!
Siinä on vain se ikävä kääntöpuoli, ryöstökalastus ja luonnonvaraisten kalakantojen häviäminen. Itämerestä olisi lohi kalastettu varmaan sukupuuttoon jo kauan sitten ilman kalankasvattamoita.
(ja tietysti samat elohopeat ja muut vesiin syydetyt myrkyt ja saasteet)
Vierailija kirjoitti:
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2000004997221.html
"Lohen terveellisyys romahti – Kuluttaja: Hyviä rasvahappoja enää puolet entisestä"
Tyydyn nykyään kalaöljykapseleihin.
Eiköhän nekin valmisteta siitä samasta kalasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2000004997221.html
"Lohen terveellisyys romahti – Kuluttaja: Hyviä rasvahappoja enää puolet entisestä"
Tyydyn nykyään kalaöljykapseleihin.
Eiköhän nekin valmisteta siitä samasta kalasta.
En tiedä muista valmisteista, mutta ainakin Möllerit on puhdistettu antibiooteista ja elohopeasta.
Mä en oo enää vuosiin syönyt kalaa juuri siitä syystä että ne on niin saastuneita ja täynnä elohopeaa ja muita myrkkyjä, sad but true. Vedän omegat pillereinä purkista.
Vierailija kirjoitti:
Myös sienissä ja marjoissa on raskasmetalleja.
Varsinkin sienet suorastaan keräävät itseensä ympäristömyrkkyjä, jos sellaisia kasvupaikalta löytyy. Siksi ei tosiaan kannata kerätä nurmiherkkusieniä kaupunkipuistoista. (Sen lisäksi, että voi sekoittaa helposti valkoiseen kärpässieneen)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kassilohessa, siis norjalaisessa allaslohessa on erittäin vähän mainostettua ja hyväksi todettua omegajytyä, sillä lohia ruokitaan kasvi- ja kanakakkapohjaisella ravinnolla!
Muuten, todella hyvä ulostulo ja avautuminen! LUONNONKALAA, KIITOS!!!
Siinä on vain se ikävä kääntöpuoli, ryöstökalastus ja luonnonvaraisten kalakantojen häviäminen. Itämerestä olisi lohi kalastettu varmaan sukupuuttoon jo kauan sitten ilman kalankasvattamoita.
(ja tietysti samat elohopeat ja muut vesiin syydetyt myrkyt ja saasteet)
Näytät olevan kassilohen suurkuluttaja - onnea valitsemallasi tiellä :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2000004997221.html
"Lohen terveellisyys romahti – Kuluttaja: Hyviä rasvahappoja enää puolet entisestä"
Tyydyn nykyään kalaöljykapseleihin.
Eiköhän nekin valmisteta siitä samasta kalasta.
En tiedä muista valmisteista, mutta ainakin Möllerit on puhdistettu antibiooteista ja elohopeasta.
No hyvä niin. Toivottavasti löytyy sitä omegaa kuitenkin, lähinnä sitä tarkoitin.
Vierailija kirjoitti:
Kassilohessa, siis norjalaisessa allaslohessa on erittäin vähän mainostettua ja hyväksi todettua omegajytyä, sillä lohia ruokitaan kasvi- ja kanakakkapohjaisella ravinnolla!
Muuten, todella hyvä ulostulo ja avautuminen! LUONNONKALAA, KIITOS!!!
Syötetäänkö niille kanoille sitten kalaa, vai mistä se elohopea lohiin kertyy tuollaisella ravinnolla?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kassilohessa, siis norjalaisessa allaslohessa on erittäin vähän mainostettua ja hyväksi todettua omegajytyä, sillä lohia ruokitaan kasvi- ja kanakakkapohjaisella ravinnolla!
Muuten, todella hyvä ulostulo ja avautuminen! LUONNONKALAA, KIITOS!!!
Siinä on vain se ikävä kääntöpuoli, ryöstökalastus ja luonnonvaraisten kalakantojen häviäminen. Itämerestä olisi lohi kalastettu varmaan sukupuuttoon jo kauan sitten ilman kalankasvattamoita.
(ja tietysti samat elohopeat ja muut vesiin syydetyt myrkyt ja saasteet)
Näytät olevan kassilohen suurkuluttaja - onnea valitsemallasi tiellä :)
???
Tekeekö totuus kipeää, vai miksi ihmeessä moinen ad hominem heitto, kun keskusteltua käytiin ihan yleisellä tasolla asiapohjalla.
Tuskinpa vaan on kassilohessa elohopeaa. Mistä se sitä olisi saanut kun kasvaa nopeesti teollisella ruoalla
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kassilohessa, siis norjalaisessa allaslohessa on erittäin vähän mainostettua ja hyväksi todettua omegajytyä, sillä lohia ruokitaan kasvi- ja kanakakkapohjaisella ravinnolla!
Muuten, todella hyvä ulostulo ja avautuminen! LUONNONKALAA, KIITOS!!!
Syötetäänkö niille kanoille sitten kalaa, vai mistä se elohopea lohiin kertyy tuollaisella ravinnolla?
Wikin mukaan "Luonnonvesistöihin joutunut elohopea muuttuu muun muassa bakteeritoiminnan seurauksena metyylielohopeaksi. Metyylielohopea ei liukene veteen, mutta rikastuu ravintoketjussa. Päinvastoin kuin dioksiinit ja PCB-yhdisteet, se ei kerry eliöiden rasvaan vaan valkuaisaineisiin. Erityisesti petokalat, sekä kaloja syövät eläimet kuten ihminen, altistuvat suurimmille pitoisuuksille. Suomen kaloista suurimmat pitoisuudet on isossa hauessa, mutta myös muissa petokaloissa kuten isossa kuhassa ja mateessa voi olla suuria pitoisuuksia. Eräissä tonnikalalajeissa pitoisuudet ovat myös suuria."
Eli ei se elohopea niissä kassikaloissa ole suurin ongelma, vaan ne myrkyt, antibiootit ja todella rankka lääkitys jäämineen!
Norski lohi on ainakin aivan paskaa.