Todella edulliset, mutta silti ihanat ruuat.
Tuli mieleeni, kun tein tänään ihan taivaallisen ihanaa kasvissosekeittoa ja leivoin sämpylöitä, että hyvä ruoka ei todellakaan ole kallista. Meillä syödään usein silloin parhaiten, kun rahaa yritetään säästää.
Omat edulliset suosikkini yllä mainittujen lisäksi:
pataleipä
nyhtöpossu
ohrauunipuuro
tomaattinen pastakastike, jossa puoliksi jauhelihaa, puoliksi
soijarouhetta
ruispuolukkapuuro
uunijuurekset
Laittakaa lisää vinkkejä, kaipaan uusia ideoita :)
Kommentit (32)
Itsetehtyinä : falafelit ja tomaattikeitto, merimiespihvi tarjouslihasta, kotitekoinen cesarsalaatti eri lisäkkeillä,
hernekeitto, pizza, pinaattikeitto, uunipuurot.
Sosekeittoa olen alkanut inhota. En halua syödä mitään tylsää, puruvastatonta vauvanruokaa.
Itse tehdyt sämpylät ovat kyllä aivan parasta A-luokkaa.
Pitkään haudutettu karjalanpaisti. Käy ihan juhlaruuastakin vaikka on edullista.
Mausteinen linssikeitto. Lempiruokaani.
Vierailija kirjoitti:
Oma suosikkini on kaalilaatikko ja silakkapihvit. Nam!
Ai yhdessä syötynä?
Vierailija kirjoitti:
Sosekeittoa olen alkanut inhota. En halua syödä mitään tylsää, puruvastatonta vauvanruokaa.
Itse tehdyt sämpylät ovat kyllä aivan parasta A-luokkaa.
Sama.
Sämpylöistäni tosin tulee ihan säkällä hyviä tai huonoja...välillä ihan kivikovia, pieniä tai oikein kuohkeita ja suuria.
Tomaattinen pastakastike jossa lihan tilalla munakoisoa, porkkanaa (pala sellerinvartta) ja sipulia. Käy myös lasagnen täytteeksi. Menee meidän lihansyöjille täydestä! Toinen vaihtoehto sipulia ja tonnikalaa tomaattimurskan sekaan.
Kanakeitto - broilerinpaloja jotka ruskistetaan intialaisittain (ei marinoituja!), kanalientä, suikalejuureksia ja pari kourallista pätkittyä spagettia tai nuudelia
Uunijuuresten jämistä seuraavana päivänä paahdettu sosekeitto
Possunlapaa uunissa pulledpork. Sitä voi maustaa ja käyttää sitten monella tapaa
Perunamoussaka
Tuo paahdettu sosekeitto kuulostaa ihanalta, pitääpä kokeilla. Meillä lasten suosikki on jauheliha-spagettikeitto. Eli korvaan perunan Raketti-spagetilla :)
Uuniriisipuuro, joka on mielstäni monin verroin parempaa kuin kattilassa keitetty. Uunissa paahdettu bataatti, niin hyvää. Itse tehty saaristolaisleipä.
Tein eilen jauhelihakeittoa. Siihen tuore ruisleipä mukaan niin on hyvää!
Kassler-pata uunissa.
Jauhemaksapihvit. Eilen vihdoin tein jauhemaksapihvitaikinasta jauhemaksamurekkeen. Se onnistui!
Vispipuuro mustaherukoista on suosikkini. Sekaan turkkilaista jugurttia ja happamen ystävän nautinto on taattu.
Uuniomenat tai se uunissa paistettu omena-kaurahiutale-voi-hässäkkä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Silakkapihveistä minäkin unelmoin. En ikinä muista ostaa silakoita.
Porsaan ulkofileestä luumuilla täytetyt liharullat. Teen niitä jouluisin.
Vierailija kirjoitti:
Sosekeittoa olen alkanut inhota. En halua syödä mitään tylsää, puruvastatonta vauvanruokaa.
Itse tehdyt sämpylät ovat kyllä aivan parasta A-luokkaa.
Vinkki: jätä karkeammaksi :) T. saman kyllästymisen kokenut
Vierailija kirjoitti:
Tuo paahdettu sosekeitto kuulostaa ihanalta, pitääpä kokeilla. Meillä lasten suosikki on jauheliha-spagettikeitto. Eli korvaan perunan Raketti-spagetilla :)
Ja tulee tosiaan "ilmaiseksi" niistä edellisen päivän uunijuuresten jämistä.
8
Uunijuurekset lisukkeena, taivaallista. Ei tartte kuin lanttua, sipulia ja porkkanaa, mausteita, hunajaa ja öljyä. Muitakin juureksia saa kyllä ihan kohtuuhintaisena. Nämä vaikka itse tehdyn murekkeen lisukkeeksi ja jos haluaa, keitettyä perunaa kanssa. Juureksista saa hyvää keittoa vaikka ei soseuttaisikaan niitä.
Kaalikeitto on myös namia, tosin mielipiteet aika jakavaa.
Täytetyt paprikat ja kaalipata! Lurps☺
Vierailija kirjoitti:
Sosekeittoa olen alkanut inhota. En halua syödä mitään tylsää, puruvastatonta vauvanruokaa.
Itse tehdyt sämpylät ovat kyllä aivan parasta A-luokkaa.
Minusta sosekeitot (kunhan niissä on kunnolla makua) sopivat hyvin alkuruoaksi siten, että keittoa on vain hyvin pieni annos. Hyvääkään sosekeittoa ei tosiaan tee mieli kulhollista lusikoida.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sosekeittoa olen alkanut inhota. En halua syödä mitään tylsää, puruvastatonta vauvanruokaa.
Itse tehdyt sämpylät ovat kyllä aivan parasta A-luokkaa.
Minusta sosekeitot (kunhan niissä on kunnolla makua) sopivat hyvin alkuruoaksi siten, että keittoa on vain hyvin pieni annos. Hyvääkään sosekeittoa ei tosiaan tee mieli kulhollista lusikoida.
Meillä syödään tosi paljon sosekeittoja, yleensä kotitoimistopäivien lounaana 3x viikossa. Minä ja mies tykätään todella paljon. Teen erilaisia keittoja 3 litran kattilallisen ja pakastan 2 annoksen rasioissa. Sivuun sitten pataleipää tai itsetehtyä focacciaa ja on ihan herkkua!
Tomaattirisotto. Risottoriisiä, pari kaltattua tomaattia, sipuli ja kana- tai kasvislientä. Ei tarvitse parmesania eikä voita. Käytän myös täytettyjen paprikoiden tai tomaattien täytteenä
8
Oma suosikkini on kaalilaatikko ja silakkapihvit. Nam!