Naudanlihakastikkeen ohje
Antakaas vinkkejä miten teette. Murean näköistä paistisuikaletta olisi 800g. Siitä päivällinen pitäisi saada.
Kommentit (2)
Mulla melkein sama perusohje:
- ruskista lihat ja sipulit, mausta mustapippurilla ja valkopippurilla ja suolalla. Lisää vesi, ja anna hautua hellalla 3 tuntia. Suurusta.
variaatioita:
- lisää em liemeen valkosipulia ja tomaattipyrettä, lopussa yksi mauste- tai suolakurkku paloina. Suurusta vähän. Stroganoff
- ruskista lihojen ja sipulin kanssa myös porkkanaa ja varsiselleriä pieni pätkä, lisää punaviiniä ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja hauduta 3 h. Suurusta
- lisää lihan ja sipulin kanssa paprikaa ja porkkanaa, lisää valkosipulia ja tomaattipyrettä sekä paprikajauhetta + chilihippua. Lisää nestettä että lihat peittyy reilusti. Sekaan vielä 1 laakerinlehti. Lisää 1/2 pakettia (200g) hapankaalia. Tässä saa olla runsaasti lientä. Kun liha on lähes kypsä (2,5h) lisää muutama peruna lohkoina ja anna kypsyä. Gulassi.
Ruskista suikaleet ja sipulia paistinpannulla ja siirrä pataan. Lisää vähän vettä, suolaa ja esim. maustepippuria. Anna hautua uunissa 175 astetta ainakin pari tuntia, kunnes lihan voi tökätä lusikalla hajalle. Lisää purkillinen kermaa, ehkä ripaus pippuria ja anna lämmetä uudestaan.
Vaihtoehtoisia muunnelmia:
-lisää pataan hautumaan reippaasti myös juureksia (porkkana, lanttu...)
-lisää pataan pannun kautta punaviiniä, suurusta liemi lopuksi, jätä kerma pois
-lisää lopuksi pataan sieniä
-mausta intialaistyyppisesti
Näitä varioiden useimmiten teen. Mureat paistisuikaleet voi kyllä (ainakin vähän pienennettynä) myös paistaa nopeasti kuumalla pannulla wokkityyliin ja laittaa siihen vihannekset kylkeen.