Kastike uunilohelle
Laitan kalan uuniin kokonaisena (oli tylsät veitset, niin fileiksi ei mene) ja ajattelin jonkun hyvän soosin sille tehdä. Keittelen perunaa ja porkkanaa ym. oheen, joten neutraaleja makuja, kun on lapsia syömässä. Tykkäävät kalasta. Täältä saa hyviä ideoita, ja niitä nyt kaipaisin. Pitäis olla ennen klo 16:00 valmista ja kauppaankin ois tarkoitus mennä viim. puolilta päivin. Kiitän ja kumarran :)
Kommentit (34)
Vierailija kirjoitti:
Ei se tarvitse mitään kastiketta kunhan et vain paista liian kauaa.
Ei minunkaan mielestä, kala ihan parasta sellaisenaan, mutta nämä muksut on kotona totutettu kermaisiin makuihin. Siksi haen jotain "täysosumaa", jossa vois olla jotain creme bonjouria tms.(ja tilliä nyt ainakin) Mutta koska en ole näitä oikein tottunut askeettisena ruuanlaittajana käyttämään, niin apu ois tarpeen :)
Jotain sitruunaista ajattelin, mutta ei kai se oikein ole lapsosten mieleen.
Perunat (ja porkkanat) muussiksi. Loheen vaan suolaa ja pippuria. Lautasella sitten sitruunaa päälle.
Vierailija kirjoitti:
Kylmä kermaviilikastike? Vähän sitruunaa, tilliä, mausteita.
Tämä on niin hyvää! Laitan toiseksi vaihtoehdoksi ainakin. :)
Vierailija kirjoitti:
Kala uuniin kokonaisena?
Juu, näin mä nyt teen, kun en sitä fileiksi saa sahattua. Tietty medaljonkeja tulisi.
Mun yksi kaveri oli aikoinaan Savoniassa töissä ravintolapäällikkönä ja sieltä saadun reseptin mukaan kala laitetaan nahkoineen kokonaisena pellille ja uuniin. Kun tuodaan tarjolle, rullataan sitä ennen nahka pois ja maustetaan suolalla ja pippurilla jne. On nimeltään "Kituutettu lohi".
Ja on muuten hyvää. Vähemmän on enemmän, joskus..
Voita, vehnäjauhoja, vettä ja kasvisliemi kuutio. Lopuksi hieman sitruunaa ja saa täydellisen kastikkeen lohelle.
Kuohukermaa, sipulit, turaus sitruunaa, mustapippuria myllystä ja suolaa ja pikkuisen hyvää soijakastiketta. Voila. Olen muuten kuuluisa upeasta lohestani.
Mut yleensä kyllä kuullotan sipulit ja ne sivuun, pannulle lohifileet ja väriä pintaan. Sipulit, kerma, mausteet pannuun ja haudutan kypsäksi..Saman voi tehdä uunivuokaan..
Väiti kirjoitti:
Kuohukermaa, sipulit, turaus sitruunaa, mustapippuria myllystä ja suolaa ja pikkuisen hyvää soijakastiketta. Voila. Olen muuten kuuluisa upeasta lohestani.
Mut yleensä kyllä kuullotan sipulit ja ne sivuun, pannulle lohifileet ja väriä pintaan. Sipulit, kerma, mausteet pannuun ja haudutan kypsäksi..Saman voi tehdä uunivuokaan..
Niin ja paistamiseen voita!!
Vierailija kirjoitti:
Voita, vehnäjauhoja, vettä ja kasvisliemi kuutio. Lopuksi hieman sitruunaa ja saa täydellisen kastikkeen lohelle.
Näin se on varmaan tehtävä. Täytynee ostaa pikkuinen voipaketti ja se on siinä, muut ainekset taitaa ollakin jo ennestään. Ihme jos ei kelpaa.
Kiitos kaikille! ap
Väitihän tekee herkkua :D Tuo sipuli on vaan sellainen, mistä ei nuo penskat perusta! Mutta nehän vois siivilöidä pois ennen tarjoilua. ap
Smetanaa 2dl, kermaa 0,33dl, tilliä, sitruunaa, valkopippuria, suolaa, kalan kanssa uuniin ja taatusti maistuu kaikille.
Vierailija kirjoitti:
Smetanaa 2dl, kermaa 0,33dl, tilliä, sitruunaa, valkopippuria, suolaa, kalan kanssa uuniin ja taatusti maistuu kaikille.
0,33l siis:)
Siis mä suolaan uunilohen ja kaadan kerman siihen päälle/viereen. Ehkä persiljaa päälle. Ja se on siinä ja aivan mielettömän hyvää. Liiat mausteet pilaavat kalan helposti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kala uuniin kokonaisena?
Juu, näin mä nyt teen, kun en sitä fileiksi saa sahattua. Tietty medaljonkeja tulisi.
Mun yksi kaveri oli aikoinaan Savoniassa töissä ravintolapäällikkönä ja sieltä saadun reseptin mukaan kala laitetaan nahkoineen kokonaisena pellille ja uuniin. Kun tuodaan tarjolle, rullataan sitä ennen nahka pois ja maustetaan suolalla ja pippurilla jne. On nimeltään "Kituutettu lohi".
Ja on muuten hyvää. Vähemmän on enemmän, joskus..
Mä laitan usein lohen nahkapuoli ylöspäin paistumaan ja rullaan sen nahkan pois 10 minuutin paistamisen jälkeen, lisään mausteita ja jatkan kypsennystä loppuun. Mua ällöttää se pohjalle jäävä pehmennyt nahka.
Vierailija kirjoitti:
Väitihän tekee herkkua :D Tuo sipuli on vaan sellainen, mistä ei nuo penskat perusta! Mutta nehän vois siivilöidä pois ennen tarjoilua. ap
Mulla on sellainen tupperin silppuri jolla saan noista sipuleista todella pientä silppua, sit kuullotan ne miedolla lämmöllä ihan pehmeäksi niin ei noi kakrut ole huomanneet.. Mut joskus pahimpina sipulikammo aikoina olen käyttänyt vain sen sipulinpaistorasvan lohen paistoon ja saanut siitä makua ja käyttänyt sipulit jauhiskastikkeeseen vaikkapa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kala uuniin kokonaisena?
Juu, näin mä nyt teen, kun en sitä fileiksi saa sahattua. Tietty medaljonkeja tulisi.
Mun yksi kaveri oli aikoinaan Savoniassa töissä ravintolapäällikkönä ja sieltä saadun reseptin mukaan kala laitetaan nahkoineen kokonaisena pellille ja uuniin. Kun tuodaan tarjolle, rullataan sitä ennen nahka pois ja maustetaan suolalla ja pippurilla jne. On nimeltään "Kituutettu lohi".
Ja on muuten hyvää. Vähemmän on enemmän, joskus..
Mä laitan usein lohen nahkapuoli ylöspäin paistumaan ja rullaan sen nahkan pois 10 minuutin paistamisen jälkeen, lisään mausteita ja jatkan kypsennystä loppuun. Mua ällöttää se pohjalle jäävä pehmennyt nahka.
Niin minäkin teen. Ihan pari minuuttia uunissa riittää ja nahka irtoaa.
Missä kaikki kokit?