Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kastike uunilohelle

Vierailija
01.11.2016 |

Laitan kalan uuniin kokonaisena (oli tylsät veitset, niin fileiksi ei mene) ja ajattelin jonkun hyvän soosin sille tehdä. Keittelen perunaa ja porkkanaa ym. oheen, joten neutraaleja makuja, kun on lapsia syömässä. Tykkäävät kalasta. Täältä saa hyviä ideoita, ja niitä nyt kaipaisin. Pitäis olla ennen klo 16:00 valmista ja kauppaankin ois tarkoitus mennä viim. puolilta päivin. Kiitän ja kumarran :)

Kommentit (34)

Vierailija
1/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä kaikki kokit?

Vierailija
2/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se tarvitse mitään kastiketta kunhan et vain paista liian kauaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmä kermaviilikastike? Vähän sitruunaa, tilliä, mausteita.

Vierailija
4/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei se tarvitse mitään kastiketta kunhan et vain paista liian kauaa.

Ei minunkaan mielestä, kala ihan parasta sellaisenaan, mutta nämä muksut on kotona totutettu kermaisiin makuihin. Siksi haen jotain "täysosumaa", jossa vois olla jotain creme bonjouria tms.(ja tilliä nyt ainakin) Mutta koska en ole näitä oikein tottunut askeettisena ruuanlaittajana käyttämään, niin apu ois tarpeen :)

Jotain sitruunaista ajattelin, mutta ei kai se oikein ole lapsosten mieleen.

Vierailija
5/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunat (ja porkkanat) muussiksi. Loheen vaan suolaa ja pippuria. Lautasella sitten sitruunaa päälle.

Vierailija
6/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kylmä kermaviilikastike? Vähän sitruunaa, tilliä, mausteita.

Tämä on niin hyvää! Laitan toiseksi vaihtoehdoksi ainakin. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kala uuniin kokonaisena?

Vierailija
8/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kala uuniin kokonaisena?

Juu, näin mä nyt teen, kun en sitä fileiksi saa sahattua. Tietty medaljonkeja tulisi.

Mun yksi kaveri oli aikoinaan Savoniassa töissä ravintolapäällikkönä ja sieltä saadun reseptin mukaan kala laitetaan nahkoineen kokonaisena pellille ja uuniin. Kun tuodaan tarjolle, rullataan sitä ennen nahka pois ja maustetaan suolalla ja pippurilla jne. On nimeltään "Kituutettu lohi".

Ja on muuten hyvää. Vähemmän on enemmän, joskus..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voita, vehnäjauhoja, vettä ja kasvisliemi kuutio. Lopuksi hieman sitruunaa ja saa täydellisen kastikkeen lohelle.

10/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuohukermaa, sipulit, turaus sitruunaa, mustapippuria myllystä ja suolaa ja pikkuisen hyvää soijakastiketta. Voila. Olen muuten kuuluisa upeasta lohestani.

Mut yleensä kyllä kuullotan sipulit ja ne sivuun, pannulle lohifileet ja väriä pintaan. Sipulit, kerma, mausteet pannuun ja haudutan kypsäksi..Saman voi tehdä uunivuokaan..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
11/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Väiti kirjoitti:

Kuohukermaa, sipulit, turaus sitruunaa, mustapippuria myllystä ja suolaa ja pikkuisen hyvää soijakastiketta. Voila. Olen muuten kuuluisa upeasta lohestani.

Mut yleensä kyllä kuullotan sipulit ja ne sivuun, pannulle lohifileet ja väriä pintaan. Sipulit, kerma, mausteet pannuun ja haudutan kypsäksi..Saman voi tehdä uunivuokaan..

Niin ja paistamiseen voita!!

Vierailija
12/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voita, vehnäjauhoja, vettä ja kasvisliemi kuutio. Lopuksi hieman sitruunaa ja saa täydellisen kastikkeen lohelle.

Näin se on varmaan tehtävä. Täytynee ostaa pikkuinen voipaketti ja se on siinä, muut ainekset taitaa ollakin jo ennestään. Ihme jos ei kelpaa.

Kiitos kaikille! ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Väitihän tekee herkkua :D Tuo sipuli on vaan sellainen, mistä ei nuo penskat perusta! Mutta nehän vois siivilöidä pois ennen tarjoilua. ap

Vierailija
14/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Smetanaa 2dl, kermaa 0,33dl, tilliä, sitruunaa, valkopippuria, suolaa, kalan kanssa uuniin ja taatusti maistuu kaikille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Smetanaa 2dl, kermaa 0,33dl, tilliä, sitruunaa, valkopippuria, suolaa, kalan kanssa uuniin ja taatusti maistuu kaikille.

0,33l siis:)

Vierailija
16/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis mä suolaan uunilohen ja kaadan kerman siihen päälle/viereen. Ehkä persiljaa päälle. Ja se on siinä ja aivan mielettömän hyvää. Liiat mausteet pilaavat kalan helposti.

Vierailija
17/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kala uuniin kokonaisena?

Juu, näin mä nyt teen, kun en sitä fileiksi saa sahattua. Tietty medaljonkeja tulisi.

Mun yksi kaveri oli aikoinaan Savoniassa töissä ravintolapäällikkönä ja sieltä saadun reseptin mukaan kala laitetaan nahkoineen kokonaisena pellille ja uuniin. Kun tuodaan tarjolle, rullataan sitä ennen nahka pois ja maustetaan suolalla ja pippurilla jne. On nimeltään "Kituutettu lohi".

Ja on muuten hyvää. Vähemmän on enemmän, joskus..

Mä laitan usein lohen nahkapuoli ylöspäin paistumaan ja rullaan sen nahkan pois 10 minuutin paistamisen jälkeen, lisään mausteita ja jatkan kypsennystä loppuun. Mua ällöttää se pohjalle jäävä pehmennyt nahka.

19/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Väitihän tekee herkkua :D Tuo sipuli on vaan sellainen, mistä ei nuo penskat perusta! Mutta nehän vois siivilöidä pois ennen tarjoilua. ap

Mulla on sellainen tupperin silppuri jolla saan noista sipuleista todella pientä silppua, sit kuullotan ne miedolla lämmöllä ihan pehmeäksi niin ei noi kakrut ole huomanneet.. Mut joskus pahimpina sipulikammo aikoina olen käyttänyt vain sen sipulinpaistorasvan lohen paistoon ja saanut siitä makua ja käyttänyt sipulit jauhiskastikkeeseen vaikkapa.

Vierailija
20/34 |
01.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kala uuniin kokonaisena?

Juu, näin mä nyt teen, kun en sitä fileiksi saa sahattua. Tietty medaljonkeja tulisi.

Mun yksi kaveri oli aikoinaan Savoniassa töissä ravintolapäällikkönä ja sieltä saadun reseptin mukaan kala laitetaan nahkoineen kokonaisena pellille ja uuniin. Kun tuodaan tarjolle, rullataan sitä ennen nahka pois ja maustetaan suolalla ja pippurilla jne. On nimeltään "Kituutettu lohi".

Ja on muuten hyvää. Vähemmän on enemmän, joskus..

Mä laitan usein lohen nahkapuoli ylöspäin paistumaan ja rullaan sen nahkan pois 10 minuutin paistamisen jälkeen, lisään mausteita ja jatkan kypsennystä loppuun. Mua ällöttää se pohjalle jäävä pehmennyt nahka.

Niin minäkin teen. Ihan pari minuuttia uunissa riittää ja nahka irtoaa.