Viljaton ruokavalio ja välipalat?
Koko perheellä tulee vatsaoireita ainakin vehnästä, joten päätettiin nyt kokeilla muutaman viikon viljatonta dieettiä jos siitä olis apua. Ja saataisin muutenkin vaihtelua ruokavalioon.
Ruokien keksiminen on helppoa, kun ei pastaa syödä muutenkaan kovin usein, mutta välipalat, aamupalat ja iltapalat aiheuttaa päänvaivaa. Koululaisille pitäisi aamuksi keksiä jotain helppoa syötävää, aiemmin on ollut leipää, muroja, välipalakeksejä tms, mutta nyt viljattomalle ajalle en keksi muuta kuin banaania, mandariineja, pähkinöitä ja jogurttia. Olisiko jollain jotain ideoita meidän avuksi?
Kommentit (18)
Vierailija kirjoitti:
Etukäteen valmistettavia ainakin hedelmäsalaatit, smoothiet ja keitetyt kananmunat. Risifrutit taitaa olla viljattomia?
Niin ja riisipuuro tietysti.
No kaikki sadat muut hedelmät banaanin ja mandariinin lisäksi. Raakoja kasviksia, riisi- ja maissikakkuja, hummusta, oliiveja, kananmunia eri tavoilla valmistettuna, rahkaa, marjoja, juustoja, leikkeleitä, kalaa. Miten voi olla keksimättä kun kaupat tulvii tavaraa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Etukäteen valmistettavia ainakin hedelmäsalaatit, smoothiet ja keitetyt kananmunat. Risifrutit taitaa olla viljattomia?
Niin ja riisipuuro tietysti.
Öh, eikös riisi ole vilja….
Itsekin noudatan pääasiallisesti viljatonta ruokavaliota ja vakioaamupalani on joko banaanipannari (1 banaani ja 2 kananmunaa sauvasekoittimella sekaisin, vähän kanelia mukaan, paistetaan pannulla ja nautitaan marjojen kanssa) tai smoothie. Jos manteli käy niin mantelijauhoista voi tehdä leipää. Tai siemennäkkäriä voi myös tehdä, kaupasta saa valmista sekoitusta sitä varten.
Itse syön 3 lämmintä ateriaa päivässä, enkä silloin tarvitse välipaloja lainkaan.
Banaania ja jogurttia sekaisin smoothieksi ja itse liputan mantelileipien puolesta!! Netistä löytyy paljon Paleo-ohjeita jos vaan englanti sujuu!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Etukäteen valmistettavia ainakin hedelmäsalaatit, smoothiet ja keitetyt kananmunat. Risifrutit taitaa olla viljattomia?
Niin ja riisipuuro tietysti.
Riisi on viljaa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Etukäteen valmistettavia ainakin hedelmäsalaatit, smoothiet ja keitetyt kananmunat. Risifrutit taitaa olla viljattomia?
Niin ja riisipuuro tietysti.
Öh, eikös riisi ole vilja….
Itsekin noudatan pääasiallisesti viljatonta ruokavaliota ja vakioaamupalani on joko banaanipannari (1 banaani ja 2 kananmunaa sauvasekoittimella sekaisin, vähän kanelia mukaan, paistetaan pannulla ja nautitaan marjojen kanssa) tai smoothie. Jos manteli käy niin mantelijauhoista voi tehdä leipää. Tai siemennäkkäriä voi myös tehdä, kaupasta saa valmista sekoitusta sitä varten.
On, ehdotin sitä vain koska tunnen muutaman joska sanovat olevansa viljattomalla mutta syövät riisiä.
Kun te nyt ehdottelette viljatonta ruokaa syövälle jotain ruokaa, niin ottakaa edes selvää, mitä on vilja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Etukäteen valmistettavia ainakin hedelmäsalaatit, smoothiet ja keitetyt kananmunat. Risifrutit taitaa olla viljattomia?
Niin ja riisipuuro tietysti.
Öh, eikös riisi ole vilja….
Itsekin noudatan pääasiallisesti viljatonta ruokavaliota ja vakioaamupalani on joko banaanipannari (1 banaani ja 2 kananmunaa sauvasekoittimella sekaisin, vähän kanelia mukaan, paistetaan pannulla ja nautitaan marjojen kanssa) tai smoothie. Jos manteli käy niin mantelijauhoista voi tehdä leipää. Tai siemennäkkäriä voi myös tehdä, kaupasta saa valmista sekoitusta sitä varten.
Kiitos, juuri tällaisia ideoita etsinkin. :)
EI kannata jättää ihan kaikkia viljona jos vehnä aiheuttaa vatsaoireita. Esim. puhdas kaura, riisi ja tattari voivat aivan hyvin sopia, vaikka vehnä, ohra ja ruis eivät sopisikaan.
Tai miten olisi vaikka quinoa ja amarantti? Ne ovat viljan tapaan käytettyjä siemenkasveja. Niistä saa tehtyä puuroa. Olen tehnyt niistä monesti sämpylöitä vilja-allergikko lapselleni. Gluteenitonta hiivataikinaa leipoessa kannattaa muistaa, että sitä ei kohoteta kahta kertaa kuten vehnätaikina. Eli kun taikina on valmis, aletaan heti tekemään niitä sämpylöitä, ja kohotetaan vasta sitten.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Etukäteen valmistettavia ainakin hedelmäsalaatit, smoothiet ja keitetyt kananmunat. Risifrutit taitaa olla viljattomia?
Niin ja riisipuuro tietysti.
Öh, eikös riisi ole vilja….
Itsekin noudatan pääasiallisesti viljatonta ruokavaliota ja vakioaamupalani on joko banaanipannari (1 banaani ja 2 kananmunaa sauvasekoittimella sekaisin, vähän kanelia mukaan, paistetaan pannulla ja nautitaan marjojen kanssa) tai smoothie. Jos manteli käy niin mantelijauhoista voi tehdä leipää. Tai siemennäkkäriä voi myös tehdä, kaupasta saa valmista sekoitusta sitä varten.
On, ehdotin sitä vain koska tunnen muutaman joska sanovat olevansa viljattomalla mutta syövät riisiä.
Jos sun tuttu syö riisiä, se ei poista sitä tosiasiaa, että se on vilja. Ap pyysi viljattomia ruokia.
Vierailija kirjoitti:
EI kannata jättää ihan kaikkia viljona jos vehnä aiheuttaa vatsaoireita. Esim. puhdas kaura, riisi ja tattari voivat aivan hyvin sopia, vaikka vehnä, ohra ja ruis eivät sopisikaan.
Tai miten olisi vaikka quinoa ja amarantti? Ne ovat viljan tapaan käytettyjä siemenkasveja. Niistä saa tehtyä puuroa. Olen tehnyt niistä monesti sämpylöitä vilja-allergikko lapselleni. Gluteenitonta hiivataikinaa leipoessa kannattaa muistaa, että sitä ei kohoteta kahta kertaa kuten vehnätaikina. Eli kun taikina on valmis, aletaan heti tekemään niitä sämpylöitä, ja kohotetaan vasta sitten.
Älä sinä ala määrittelemään ap:n viljattomuutta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
EI kannata jättää ihan kaikkia viljona jos vehnä aiheuttaa vatsaoireita. Esim. puhdas kaura, riisi ja tattari voivat aivan hyvin sopia, vaikka vehnä, ohra ja ruis eivät sopisikaan.
Tai miten olisi vaikka quinoa ja amarantti? Ne ovat viljan tapaan käytettyjä siemenkasveja. Niistä saa tehtyä puuroa. Olen tehnyt niistä monesti sämpylöitä vilja-allergikko lapselleni. Gluteenitonta hiivataikinaa leipoessa kannattaa muistaa, että sitä ei kohoteta kahta kertaa kuten vehnätaikina. Eli kun taikina on valmis, aletaan heti tekemään niitä sämpylöitä, ja kohotetaan vasta sitten.
Älä sinä ala määrittelemään ap:n viljattomuutta.
En määrittelekään. Kerron vaan kokemuksesta, kuinka hommaa ei tarvitse yhden tai edes kolmenkaan viljan sopimattomuuden vuoksi viedä äärimmäisyyteen. Alkuperäisessä viestissä ei kerrottu, olivatko he kokeilleet jo kaikki viljan tapaan käytetyt kasvit.
Jos täysin viljatonta haluaa, niin karppausfoosumi on oikea osoite. Sieltä löysin aikanaan hyviä vinkkejä, kun lapseni sai oireita kaikista tärkkelystä sisältävistä kasveista. Mutta jos pelkästään viljan välttäminen riittää, niin juurestärkkelykset (perunajauho ja tapioka) sopivat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
EI kannata jättää ihan kaikkia viljona jos vehnä aiheuttaa vatsaoireita. Esim. puhdas kaura, riisi ja tattari voivat aivan hyvin sopia, vaikka vehnä, ohra ja ruis eivät sopisikaan.
Tai miten olisi vaikka quinoa ja amarantti? Ne ovat viljan tapaan käytettyjä siemenkasveja. Niistä saa tehtyä puuroa. Olen tehnyt niistä monesti sämpylöitä vilja-allergikko lapselleni. Gluteenitonta hiivataikinaa leipoessa kannattaa muistaa, että sitä ei kohoteta kahta kertaa kuten vehnätaikina. Eli kun taikina on valmis, aletaan heti tekemään niitä sämpylöitä, ja kohotetaan vasta sitten.
Älä sinä ala määrittelemään ap:n viljattomuutta.
En määrittelekään. Kerron vaan kokemuksesta, kuinka hommaa ei tarvitse yhden tai edes kolmenkaan viljan sopimattomuuden vuoksi viedä äärimmäisyyteen. Alkuperäisessä viestissä ei kerrottu, olivatko he kokeilleet jo kaikki viljan tapaan käytetyt kasvit.
Jos täysin viljatonta haluaa, niin karppausfoosumi on oikea osoite. Sieltä löysin aikanaan hyviä vinkkejä, kun lapseni sai oireita kaikista tärkkelystä sisältävistä kasveista. Mutta jos pelkästään viljan välttäminen riittää, niin juurestärkkelykset (perunajauho ja tapioka) sopivat.
Kiitos, kaikenlaiset vinkit ja kokemukset on tervetulleita. Tarkoitus on vältellä ruista, vehnää, ohraa ja kauraa, mutta ei olla esim. riisin kanssa niin ehdottomia tai mennä äärimmäisyyteen, koska ei ole mitään vakavia oireita kenelläkään.
-ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
EI kannata jättää ihan kaikkia viljona jos vehnä aiheuttaa vatsaoireita. Esim. puhdas kaura, riisi ja tattari voivat aivan hyvin sopia, vaikka vehnä, ohra ja ruis eivät sopisikaan.
Tai miten olisi vaikka quinoa ja amarantti? Ne ovat viljan tapaan käytettyjä siemenkasveja. Niistä saa tehtyä puuroa. Olen tehnyt niistä monesti sämpylöitä vilja-allergikko lapselleni. Gluteenitonta hiivataikinaa leipoessa kannattaa muistaa, että sitä ei kohoteta kahta kertaa kuten vehnätaikina. Eli kun taikina on valmis, aletaan heti tekemään niitä sämpylöitä, ja kohotetaan vasta sitten.
Älä sinä ala määrittelemään ap:n viljattomuutta.
En määrittelekään. Kerron vaan kokemuksesta, kuinka hommaa ei tarvitse yhden tai edes kolmenkaan viljan sopimattomuuden vuoksi viedä äärimmäisyyteen. Alkuperäisessä viestissä ei kerrottu, olivatko he kokeilleet jo kaikki viljan tapaan käytetyt kasvit.
Jos täysin viljatonta haluaa, niin karppausfoosumi on oikea osoite. Sieltä löysin aikanaan hyviä vinkkejä, kun lapseni sai oireita kaikista tärkkelystä sisältävistä kasveista. Mutta jos pelkästään viljan välttäminen riittää, niin juurestärkkelykset (perunajauho ja tapioka) sopivat.
Kiitos, kaikenlaiset vinkit ja kokemukset on tervetulleita. Tarkoitus on vältellä ruista, vehnää, ohraa ja kauraa, mutta ei olla esim. riisin kanssa niin ehdottomia tai mennä äärimmäisyyteen, koska ei ole mitään vakavia oireita kenelläkään.
-ap
Älä sitten puhu viljattomasta ruokavaliosta, jos et sitä tarkoita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
EI kannata jättää ihan kaikkia viljona jos vehnä aiheuttaa vatsaoireita. Esim. puhdas kaura, riisi ja tattari voivat aivan hyvin sopia, vaikka vehnä, ohra ja ruis eivät sopisikaan.
Tai miten olisi vaikka quinoa ja amarantti? Ne ovat viljan tapaan käytettyjä siemenkasveja. Niistä saa tehtyä puuroa. Olen tehnyt niistä monesti sämpylöitä vilja-allergikko lapselleni. Gluteenitonta hiivataikinaa leipoessa kannattaa muistaa, että sitä ei kohoteta kahta kertaa kuten vehnätaikina. Eli kun taikina on valmis, aletaan heti tekemään niitä sämpylöitä, ja kohotetaan vasta sitten.
Älä sinä ala määrittelemään ap:n viljattomuutta.
En määrittelekään. Kerron vaan kokemuksesta, kuinka hommaa ei tarvitse yhden tai edes kolmenkaan viljan sopimattomuuden vuoksi viedä äärimmäisyyteen. Alkuperäisessä viestissä ei kerrottu, olivatko he kokeilleet jo kaikki viljan tapaan käytetyt kasvit.
Jos täysin viljatonta haluaa, niin karppausfoosumi on oikea osoite. Sieltä löysin aikanaan hyviä vinkkejä, kun lapseni sai oireita kaikista tärkkelystä sisältävistä kasveista. Mutta jos pelkästään viljan välttäminen riittää, niin juurestärkkelykset (perunajauho ja tapioka) sopivat.
Kiitos, kaikenlaiset vinkit ja kokemukset on tervetulleita. Tarkoitus on vältellä ruista, vehnää, ohraa ja kauraa, mutta ei olla esim. riisin kanssa niin ehdottomia tai mennä äärimmäisyyteen, koska ei ole mitään vakavia oireita kenelläkään.
-apÄlä sitten puhu viljattomasta ruokavaliosta, jos et sitä tarkoita.
Kiitos, mutta sinun vinkkejäsi ei tarvita. :)
Etukäteen valmistettavia ainakin hedelmäsalaatit, smoothiet ja keitetyt kananmunat. Risifrutit taitaa olla viljattomia?