Kuinka pitkään kalapuikkoja pitää keittää?
Onko ne kypsää kalaa jo valmiiksi vai onko raakaa?
Kommentit (31)
Raakaa ne on, mutta kun panet ne kattilaan niin keität niin kauan, että keittovesi haihtuu ja niistä tulee sellaisia rapsakoita..nam.
Kypsää on, joten ihan vain pieni kuumennus, ettei panerointi irtoa. Mikroonkin voit laittaa.
Kyllä sellainen 1,5 h on hyvä antaa porista lihaliemessä liedellä.
Kolme tuntia, niin korppujauhotkin kypsentyvät etkä saa matoja.
Höyryttäminen on parempi keino, niin kaloista tulee sulavia.
Itse laitan kalapuikot kahvinkeittimeen porojen päälle. Ne kypsyvät samalla kun kahvi valmistuu.
Retkelle mennessäni laitan puikot peräjälkeen luontoäidin taskuuni, peräsuolen lämpö lämmittää kalapuikot syömäkelpoiseksi samalla kun patikoin.
Jos olet nökönuuka, voit laittaa puikkojen ympärille kelmua.
Keitän, kunnes ne alkavat polskia ja voin päästää ne lähimpään vesistöön lisääntymään. Viime keväänä vapautettujen kalapuikkojen poikasia on jo nähty Jyväsjärvessä.
Meidän suvun perintöreseptin salaisuus on se, että kalapuikot liotetaan ensin n. 12 tuntia. Vaihdetaan vesi, lisätään laakerinlehtiä, maustepippuria ja kuorittu sipuli ja annetaan porista miedolla lämmöllä n. tunti-puolitoista. Oma lisäykseni suvun reseptiin on se, että kypsennän perunat samalla kertaa. Kätevää.
Valmista on kun kalapuikot ovat hajoamispisteessä.
Oikeasti minä laitan kalapuikot uunipellille suoraan pakkasesta. Uuni 200 astetta, lohkoperunat pellille ja kalapuikot viereen. Ruoka on valmis 25 -30 min.
Keittoaika ihan maun mukaan. Monet hauduttavat kuusikin tuntia, jotkut tyytyvät n. puolen tunnin kiehuttamiseen.
Tärkeää on, että muistat pestä kalapuikot huolella ennen keittämistä. Karhunkieli on vielä parempi väline kuin juuresharja, jota useimmat käyttövät.
Riippuu siitä, mitä on valmistamassa. Kolmen tunnin keittoajalla saa hyvää liimaa. Muista lisätä vettä aina välillä, sitä tarvitaan sen verran että puikot juuri ja juuri peittyvät. Varo polttamasta pohjaan, silloin keitosta ei pelasta enää mikään!
Mitä ne neidit täällä sipehtii? Puikot suoraan paketista naamaan vaan. Vai vielä keittää pitäis...
Vierailija kirjoitti:
Oikeasti minä laitan kalapuikot uunipellille suoraan pakkasesta. Uuni 200 astetta, lohkoperunat pellille ja kalapuikot viereen. Ruoka on valmis 25 -30 min.
Älä viitsi pelleillä.
Typerän lapsellin provo.
Varmaan Porvoossa keitetäänkin kalapuikon noin.
Blenderillä saa terveellisiä ja maittavia smootihieita myös kalapuikoista.
Itse laitan vähän chilikermaa ja kaakaota sekaan ja suolakurkkujen kanssa surautan kalapuikoista ihanan lempeät smooothiet.
Lapsetkin tykkää.
Vierailija kirjoitti:
Meidän suvun perintöreseptin salaisuus on se, että kalapuikot liotetaan ensin n. 12 tuntia. Vaihdetaan vesi, lisätään laakerinlehtiä, maustepippuria ja kuorittu sipuli ja annetaan porista miedolla lämmöllä n. tunti-puolitoista. Oma lisäykseni suvun reseptiin on se, että kypsennän perunat samalla kertaa. Kätevää.
Valmista on kun kalapuikot ovat hajoamispisteessä.
Heh, ei kai sinunkin sukusi ole Latviasta päin, kuten minun äitini äidin suku? Meillä tuo tosin ei ole sukuresepti, mutta olen huomannut että kalapuikot ovat kätevä tapa oikaista latvialaisen perinneruoka vets-putran valmistuksessa. Teen siis oikeastaan juuri noin kuin sinäkin, ja sitten kun on valmista, vatkaan ne kalapuikot ja perunat rikki, annan jäähtyä, ja lisään piimää lasillisen tai kaksi. Pistän jääkaappiin, ja seuraavana päivänä herkutellaan! Kätevää, kun ei tarvitse erikseen keittää kalaa, puuroa ja perunoita.
Täällä on näköjään mukanokkeluuden sm-kisat käynnissä.
Kalapuikko on kätevä sushirullan täyte. Ei tarvitse keittää eikä muutenkaan kypsentää!
Taas joku älypää luulee, että kalapuikkoviikset valmistetaan keittämällä kalapuikkoja. Idiootti.
Keittää? Lue paketista, huoh.