Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kuinka pitkään kalapuikkoja pitää keittää?

Vierailija
23.10.2016 |

Onko ne kypsää kalaa jo valmiiksi vai onko raakaa?

Kommentit (31)

Vierailija
1/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keittää? Lue paketista, huoh.

Vierailija
2/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raakaa ne on, mutta kun panet ne kattilaan niin keität niin kauan, että keittovesi haihtuu ja niistä tulee sellaisia rapsakoita..nam.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

:)

Vierailija
4/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kypsää on, joten ihan vain pieni kuumennus, ettei panerointi irtoa. Mikroonkin voit laittaa.

Vierailija
5/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sellainen 1,5 h on hyvä antaa porista lihaliemessä liedellä.

Vierailija
6/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kolme tuntia, niin korppujauhotkin kypsentyvät etkä saa matoja.

Höyryttäminen on parempi keino, niin kaloista tulee sulavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan kalapuikot kahvinkeittimeen porojen päälle. Ne kypsyvät samalla kun kahvi valmistuu.

Retkelle mennessäni laitan puikot peräjälkeen luontoäidin taskuuni, peräsuolen lämpö lämmittää kalapuikot syömäkelpoiseksi samalla kun patikoin.

Jos olet nökönuuka, voit laittaa puikkojen ympärille kelmua.

Vierailija
8/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitän, kunnes ne alkavat polskia ja voin päästää ne lähimpään vesistöön lisääntymään. Viime keväänä vapautettujen kalapuikkojen poikasia on jo nähty Jyväsjärvessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän suvun perintöreseptin salaisuus on se, että kalapuikot liotetaan ensin n. 12 tuntia. Vaihdetaan vesi, lisätään laakerinlehtiä, maustepippuria ja kuorittu sipuli ja annetaan porista miedolla lämmöllä n.  tunti-puolitoista. Oma lisäykseni suvun reseptiin on se, että kypsennän perunat samalla kertaa. Kätevää.

Valmista on kun kalapuikot ovat hajoamispisteessä.

Vierailija
10/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeasti minä laitan kalapuikot uunipellille suoraan pakkasesta. Uuni 200 astetta, lohkoperunat pellille ja kalapuikot viereen. Ruoka on valmis 25 -30 min.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keittoaika ihan maun mukaan. Monet hauduttavat kuusikin tuntia, jotkut tyytyvät n. puolen tunnin kiehuttamiseen. 

Tärkeää on, että muistat pestä kalapuikot huolella ennen keittämistä. Karhunkieli on vielä parempi väline kuin juuresharja, jota useimmat käyttövät. 

Vierailija
12/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu siitä, mitä on valmistamassa. Kolmen tunnin keittoajalla saa hyvää liimaa. Muista lisätä vettä aina välillä, sitä tarvitaan sen verran että puikot juuri ja juuri peittyvät. Varo polttamasta pohjaan, silloin keitosta ei pelasta enää mikään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä ne neidit täällä sipehtii? Puikot suoraan paketista naamaan vaan. Vai vielä keittää pitäis...

Vierailija
14/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oikeasti minä laitan kalapuikot uunipellille suoraan pakkasesta. Uuni 200 astetta, lohkoperunat pellille ja kalapuikot viereen. Ruoka on valmis 25 -30 min.

Älä viitsi pelleillä.

Typerän lapsellin provo.

Varmaan Porvoossa keitetäänkin kalapuikon noin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Blenderillä saa terveellisiä ja maittavia smootihieita myös kalapuikoista.

Itse laitan vähän chilikermaa ja kaakaota sekaan ja suolakurkkujen kanssa surautan kalapuikoista ihanan lempeät smooothiet.

Lapsetkin tykkää.

Vierailija
16/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Meidän suvun perintöreseptin salaisuus on se, että kalapuikot liotetaan ensin n. 12 tuntia. Vaihdetaan vesi, lisätään laakerinlehtiä, maustepippuria ja kuorittu sipuli ja annetaan porista miedolla lämmöllä n.  tunti-puolitoista. Oma lisäykseni suvun reseptiin on se, että kypsennän perunat samalla kertaa. Kätevää.

Valmista on kun kalapuikot ovat hajoamispisteessä.

Heh, ei kai sinunkin sukusi ole Latviasta päin, kuten minun äitini äidin suku? Meillä tuo tosin ei ole sukuresepti, mutta olen huomannut että kalapuikot ovat kätevä tapa oikaista latvialaisen perinneruoka vets-putran valmistuksessa. Teen siis oikeastaan juuri noin kuin sinäkin, ja sitten kun on valmista, vatkaan ne kalapuikot ja perunat rikki, annan jäähtyä, ja lisään piimää lasillisen tai kaksi. Pistän jääkaappiin, ja seuraavana päivänä herkutellaan! Kätevää, kun ei tarvitse erikseen keittää kalaa, puuroa ja perunoita.

Vierailija
17/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täällä on näköjään mukanokkeluuden sm-kisat käynnissä.

Vierailija
18/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalapuikko on kätevä sushirullan täyte. Ei tarvitse keittää eikä muutenkaan kypsentää!

Vierailija
19/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taas joku älypää luulee, että kalapuikkoviikset valmistetaan keittämällä kalapuikkoja. Idiootti.

Vierailija
20/31 |
23.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kymmenen tuntia per puikko.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kaksi seitsemän