Leipä verenpaineen alentajana, kysymys.
Täysjyvävilja alentaa verenpainetta parissa kuukaudessa.
http://www.iltalehti.fi/terveys/2016102122496505_tr.shtml
Minkä nimisiä täysjyväviljasta valmistettuja leipää kaupasta löytyy, onko niitä?
T: Tiedosta kiitollinen.
Kommentit (6)
Se oli Leipätiedotuksen markkinointijuttu koska leivän syönti on vähentynyt niin että leipomoissa on yt:t. Oikeasti leivän suola nostaa verenpainetta ja vilja verensokeria.
Uskohan sinä ap näitä iltapäivälehtien juttuja :)
Siitä leipäpussin kyljestä voipi lukea, mistä se on valmistettu. Varsin epämääräistä tosin on mitä tarkoitetaan "täysjyväviljasta valmistetulla", sillä leivät yleensä valmistetaan useammasta viljasta, ja täysjyväosuus vaihtelee. Tuo linkitetty juttu nyt oli joku lainaus amerikkalaisesta höpöjutusta, joka siteraa taas puolestaan parilla irrotetulla lauseella jotain tutkimusta.
Kannattaa myös huomata, että leivissä on usein yllättävän paljon suolaa, mikä taas nostaa verenpainetta, Kannattaa siis lukea se suolan määräkin siitä tuoteselosteesta. Hyvin monissa lukee "voimakassuolainen".
Näkkileivässä on suolaa per 100g on 1.0g.
Onko tuo 1.0g paljon vai vähän?
Hmm, täysin päinvastainen kokemus mulla tai oikeastaan miehelläni. Miehelläni oli korkea verenpaine ja lääkitys määrätty, mutta ei ollut sitä vielä aloittanut. Alkoi karppaamaan ja verenpaine normalisoitui muutamassa viikossa ja on siinä myös pysynyt jo useamman vuoden. Tietenkään en voi sanoa, oliko juuri viljattomuus se syy, vaiko koko ruokavalio. Ylipainoa hänellä ei ollut, joten laihtumisen vaikutuksesta ei ainakaan ollut kyse.