Tämän illan ruoka, ainekset yhteen annokseen alle 2 euroa (arvio)
Tein kyllä isomman satsin kuin yhden annoksen, mutta laskin, osin arvioimalla, että annokseni maksoin tuon verran, tietty sähköä tulee päälle jonkun verran. Lanttuja ja porkkanoita oli K-kaupassa 0,99 snt/ 2 kg pussi. Niistä ja sipulista, joka on aina halpaa, tein uunijuurekset. Jauhelihakastikkeeseen, jossa oli -30 % tarjouslapulla ostettua laitoin sekaan tomaattimurskaa ja papuja tomaattikastikkeessa. Ei nyt ole näille tarkkaa hintaa, mutta reippaasti alle euron nämä halvimmat jää. Monta annosta jää vielä pakastimeen. Lisukkeeksi perunoita. Niin ja tottakai kastikkeeseen suolaa ja uunijuureksiin vähän öljyä. Vatsa on täynnä.
Kommentit (6)
Onhan se hinta olennainen asia myös, mutta minulle olennaisempaa olisi se, että oliko hyvää ja mahdollisesti myös terveellistä. Sitä en ole ikinä ymmärtänyt kuinka joku voi syödä samaa ruokaa enemmän kuin kaksi kertaa peräkkäin. Itse en pysty aina siihenkään ja yleensä säilytys/mikrotus vielä pilaa makua/koostomustakin ihan tolkuttomasti. Halvemmalla pääsisi jos ei olisi niin helkkarin nirso kermaperse.
Vierailija kirjoitti:
Onhan se hinta olennainen asia myös, mutta minulle olennaisempaa olisi se, että oliko hyvää ja mahdollisesti myös terveellistä. Sitä en ole ikinä ymmärtänyt kuinka joku voi syödä samaa ruokaa enemmän kuin kaksi kertaa peräkkäin. Itse en pysty aina siihenkään ja yleensä säilytys/mikrotus vielä pilaa makua/koostomustakin ihan tolkuttomasti. Halvemmalla pääsisi jos ei olisi niin helkkarin nirso kermaperse.
Meillä on itsestäänselvyys että ruokaa tehdään 9/10 kahdelle päivälle. Näin ruuan laittanut selviää vähemmällä ja monet ruuat vain paranee lämmitettäessä. Todella harvoin lämmitän ruokaa mikrossa, siitä minäkään en pidä, uunissa ja hellalla kyllä.
1
Vierailija kirjoitti:
Onhan se hinta olennainen asia myös, mutta minulle olennaisempaa olisi se, että oliko hyvää ja mahdollisesti myös terveellistä. Sitä en ole ikinä ymmärtänyt kuinka joku voi syödä samaa ruokaa enemmän kuin kaksi kertaa peräkkäin. Itse en pysty aina siihenkään ja yleensä säilytys/mikrotus vielä pilaa makua/koostomustakin ihan tolkuttomasti. Halvemmalla pääsisi jos ei olisi niin helkkarin nirso kermaperse.
Keitot ja padat vain paranevat kun niitä lämmitetään uudelleen. Eikä niitä tarvitse prikulleen samoina tehdä uudelleen. Tekee hyvän keitonpohjan vaikka kasviksista ja lisää sekaan yhtenä päivänä kanaa ja toisena tekee vaikka kasvissosekeiton.
1 savojinkaali
600g broilerin filettä suikaloituna
Paprika
Kesäkurpitsa
Täysjyväriisiä
Kurkumaa
Currya
Maustepippuria
Kookoshiutaleita.
Annoshinta n. 1e/annos. Mausteet oli kotona valmiiksi.
Vierailija kirjoitti:
Onhan se hinta olennainen asia myös, mutta minulle olennaisempaa olisi se, että oliko hyvää ja mahdollisesti myös terveellistä. Sitä en ole ikinä ymmärtänyt kuinka joku voi syödä samaa ruokaa enemmän kuin kaksi kertaa peräkkäin. Itse en pysty aina siihenkään ja yleensä säilytys/mikrotus vielä pilaa makua/koostomustakin ihan tolkuttomasti. Halvemmalla pääsisi jos ei olisi niin helkkarin nirso kermaperse.
Ymmärrän kyllä kantasi, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta vaihtaa ruokaa päivittäin. Nimim. olin samanlainen kuin sinä mutta jäin työttömäksi ja nyt samoja ruokia viikosta ja kuukaudesta toiseen, hinta edellä. Siinä kohtaa on vain kiitollinen, että vatsa tulee täyteen eikä edes mieti ettei ''voi syödä samaa ruokaa enemmän kuin kaksi kertaa peräkkäin''. Olet todella onnekas.
Meillä tehtiin lihapullia: kilo jauhelihaa 6€, sipuli, mausteita, kananmuna ja korppujauhoja (oli valmiina kotona), ruokakerma 15% johon loraus tomaattipyrettä ja lihafondia, lisukkeeksi peruna-porkkanamuussia. Annoshinta (6 annosta) n 1,5€/annos. Salaatti nostaa hintaa parikymmentä senttiä/annos. Tämä on mun mielestä suht kallis ruoka.
Jos noita uunijuureksia jää yli kannattaa niitä tehdä sosekeitto. Todella hyvää ja hinta sen verran kuin kasvisliemikuutioon menee eli muutaman sentin.