Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ostatko tonnarin öljyssä?

Vierailija
04.10.2016 |

Jos, niin missä öljyssä?

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En, ostan tonnarin ja öljyt erikseen!

Vierailija
2/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, ihan sama missä kunhan ei missään moottoriöljyssä. Tuttu sanoi joskus että öljyssä, "koska vedessä ne on uineet tarpeeksi". Uskotaan.

Vierailija
4/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina. Öljyssä. Eikä saa olla mitään yrttejä tms.

Vedessä oleva tonnari on kamalaa.

Vierailija
5/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Auringonkukkaöljyssä näyttäisi olevan.

Vierailija
6/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öljyssä ostan, jos on oliiviöljyä. Suurin osa on auringonkukkaöljyisiä. Se ei ole ihmiselle soveliasta öljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, vedessä oleva on jotenkin liian kuivaa. Yleensä tonnikala menee meillä salaattiin, pihveihin tai pastaan.

Vierailija
8/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En osta ollenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En osta ollenkaan tonnikalaa ylikalastuksen vuoksi, mutta kuulemma öljyssä tonnikala ja sen antioksidantit/mitkälie säilyy huomattavasti paremmin kun vedessä. Eli öljyssä säilötty kala kaiken kaikkiaan terveellisempää :)

Vierailija
10/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Harvoin ostan, jos ostan John westiä vedessä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

tonnikala on uhanalainen laji.

Vierailija
12/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

tonnikala on uhanalainen laji.

Se vaan tölkissä ei taida olla sitä tonnikalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pirkan tonnari öljyssä on oikein hyvää. Sitä tulee ostettua.

Vierailija
14/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

tonnikala on uhanalainen laji.

Se vaan tölkissä ei taida olla sitä tonnikalaa.

Täh?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En, joko vedessä tai tomaattikastikkeessa

Vierailija
16/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En osta ollenkaan tonnikalaa ylikalastuksen vuoksi, mutta kuulemma öljyssä tonnikala ja sen antioksidantit/mitkälie säilyy huomattavasti paremmin kun vedessä. Eli öljyssä säilötty kala kaiken kaikkiaan terveellisempää :)

Ostan vaan MSC merkittyjä mereneläviä

https://www.msc.org/cook-eat-enjoy/fish-to-eat

Vierailija
17/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

tonnikala tillissä on ihanaa:) Mutta vastaus kysymykseen niin öljyssä parempi.

Vierailija
18/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

tonnikala on uhanalainen laji.

Kaikki myytävä tonnikala ei ole nimilajia (Thunnus thynnus), mutta se on totta että lähes kaikki lajit ovat jollain tasolla uhattuina (=IUCN luokitus vaaraantuneesta eteenpäin).

Vierailija
19/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

tonnikala on uhanalainen laji.

Sitä tonnaria nyt on aika montaa eri lajia. Tonnikalasaaliista yli puolet on boniittia. Boniittikannat ovat pääosin hyvässä kunnossa ja laji on elinvoimainen. Boniitti on pienikokoinen, runsaslukuinen laji ja yleisin tonnikalasäilykkeiden raaka-aine. Boniitti on tonnikalan sukulainen, mutta ei kuulu aitotonnikaloihin.

Esim. taas sinievätonnikalakannat ovat heikentyneet liikakalastuksen takia 1950-luvulta lähtien 92 prosenttia!!!

Vierailija
20/23 |
04.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

tonnikala on uhanalainen laji.

Suomessa myytävä purkkitonnikala ei ole uhanalaista tonnikalalajia, vaan samaan perheeseen kuuluvaa boniittia, joka ei ole uhanalainen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi seitsemän kolme