Oletko koskaan tehnyt cannolleja?
Ostin nyt ekaa kertaa ja mietin mitä muuta voi laittaa täytteeksi kuin jauhelihakastiketta. Saitko onnistumaan?
Kommentit (15)
Jauhelihakastikkeen sijaan kannattaa laittaa suoraan maustettua raakaa jauhelihaa. Masuteiksi lasken myös paistetun sipulin ja valkosipulin :)
Cannelonit sitten "keitetään" uunissa kastikkeessa, jossa on tomaattimurkaa/paneerattua tomaattia, kermaa ja tuorejuustoa.
Eli samalla tekniikalla voit tehdä canneloja joista saat vain täytemassan aikaiseksi. Toki kastikke kannattaa miettiä sen mukaan joka sopii täytteeseen.
Tonnikala, savulohi, sienet tai vaikkapa soijarouhe jonka olet keittänyt ja maustanut sopii täytteeksi.
Toki kasivistäytekkin toimii vaikkapa kesäkurpitsaa, tomaattia, paprikaa. Jotka siis kypsennät ja teet massaa, jolla täytät putkilot.
Ite tungen niihin mitä kaapista löytyy.:D aina niistä hyviä tulee. Laita kuiten nestettä/kastiketta niihin tarpeeksi että kypsyvät.
Olen..................tässäpä ohje ole hyvä.
http://www.vauva.fi/keskustelu/1048275/ketju/valtavan_kokoista_pillua?c…
Mä oon aina puhunut niistä canneloneina 😃
Sitä jauhelihajuttua oon pistänyt väliin. Olikohan ohje jopa siinä cannelonipaketissa? Päälle tuli vielä joku kastike. Oli tosi hyviä! Muutaman kerran olen niitä tehnyt.
Sisään juustoa, esim. ricottaa + pinaattia, päälle tomaattikastike. Hyvää. Netistä löytyy kyllä ohjeita! Jotta saat ne täytettyä ilman että täytettä valuu ympäriinsä, täytteen täytyy olla riittävän kiinteää.
Cannolli on makea jälkiruoka, samanmuotoisessa putkilossa tosin, jossa rapeassa taikinakuoressa on kreemimäistä täytettä. Erityisen suosittuja sisiliassa päin, katsokaa vaikka kummisetää. Sinä tarkoitat cannelloneja, jotka ovat pastaputkiloita erilaisilla täytteillä.
Asiaan: ovat hyviä, edelläkin mainitut jauhelihaversiot ovat omia lemppareita, munakoisosta, pinaatista ja ricotta-juustosta saa hyvän lihattoman version. Itse teen valmiin, aika sakean jauhelihakastikkeen täytteeksi, ja sitten putkiloiden päälle vielä lihatonta, ohuempaa tomaattikastiketta ja koko roskan päälle paljon juustoa. Namnam.
Canneloneja kyllä. En ole koskaan laittanut jauhelihaa niihin....
- broileria
- kasviksia useimmiten pelkästään
Ok. Cannelloneja tarkoitin. Kypsyyköhän jos laittaa pelkkää ruokakermaa kastikkeeksi, kun en välitä tomaattimurskasta? Ap
Vierailija kirjoitti:
Cannolli on makea jälkiruoka, samanmuotoisessa putkilossa tosin, jossa rapeassa taikinakuoressa on kreemimäistä täytettä. Erityisen suosittuja sisiliassa päin, katsokaa vaikka kummisetää. Sinä tarkoitat cannelloneja, jotka ovat pastaputkiloita erilaisilla täytteillä.
Asiaan: ovat hyviä, edelläkin mainitut jauhelihaversiot ovat omia lemppareita, munakoisosta, pinaatista ja ricotta-juustosta saa hyvän lihattoman version. Itse teen valmiin, aika sakean jauhelihakastikkeen täytteeksi, ja sitten putkiloiden päälle vielä lihatonta, ohuempaa tomaattikastiketta ja koko roskan päälle paljon juustoa. Namnam.
Eikös Tony Sopranokin aina cannoleja vetänyt? Muistaakseni Nykissä tuo kirjoitettiin yhdellä i:llä, cannoli. Ja alkuperäinen oikea yksikkömuotohan on cannolo.
Cannoleja ja canneloneja ei pitäisi sekoittaa. Sama kuin sekoittaisi makaronin ja macaron-leivoksen.
Mun mielestä ne on vaan hiukan eri tavalla koottu lasagne ja hyvä lasagne kyllä peittoaa nuo putkilot ihan kuusnolla.
Jos tykkää näperrellä, niin mikä ettei, mutta eivät mielestäni mitenkään erikoisia.
Pari kertaa on tehny nyhtökauracanneloneja ja ovat kyllä hyviä! :) Tein muistaakseni aika pitkälti paketissa olleen ohjeen mukaan, mutta vaihdoin kerman kaurakermaan ja muokkasin hieman mausteita. Ja juustona käytin Wikmersburgerin raastetta.
Niitä oli ihan perkeleellistä täytellä. Eka kerta jäi vikaksi.
Juu, tulee parempaa kujin lasagne.