Suosittele valkosipulipuristinta.
Kestävää, helposti putsattavaa ja mihin mahtuu paljon yhdellä kertaa. Kiitos.
Kommentit (8)
Valkosipulia ei kannate puristaa, se kannattee pilkkoa veitsellä.
Suositteln tällaista valkosipulin raastinta. Sillä raastetaan käsin pitämällä kiinni valkosipulinkynnestä kuorineen. Lopuksi jää vain kuori käteen. Säästyy kuorimisen vaivaltakin.
Ks. hakusanoilla "porvoon paja raastin" kuva googletuksen hakutulokset.
Viestini ei ole Porvoosta, vaikka raastin onkin siellä valmistettu:)
Vierailija kirjoitti:
http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/00089163/
Tää on oikeesti hyvä, ja ei tarvii paljoa voimaa että saa valkosipulit murskattua!
Just meinasin kommentoida, että mulla lohkesi yhdestä ikean surkeasta puristimesta se ritiläosa irti. Ja se oli just tuo!! =D
Tuossa mainoksessa lukee että se on ruostumattomasta teräksestä, mutta korkeintaan ne kahvat on rosteria. Se puristinosa on jotain halpaa ja kevyttä alumiiniseosta, ja mulla tosiaankin rapsahti irti se ritilä. Puristin tietenkin suoraan ruoan päällä, joten sinne ropisi ruoan sekaan se ritilä ja pieniä alumiinimurusia. Meni se ruoka samantien roskiin, en alkanut etsimään niitä alumiinihippuja. Sellasia kun sattuu ruokaa pureskellessa hampaiden väliin, niin.... =(
Siihen on syynsä miksei ravintoloissa ole puristinta vaan kokit paloittelee aina ne veitsellä. Puristamalla valkkarista saa vain kitkerän maun takuuvarmasti esille.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/00089163/
Tää on oikeesti hyvä, ja ei tarvii paljoa voimaa että saa valkosipulit murskattua!Just meinasin kommentoida, että mulla lohkesi yhdestä ikean surkeasta puristimesta se ritiläosa irti. Ja se oli just tuo!! =D
Tuossa mainoksessa lukee että se on ruostumattomasta teräksestä, mutta korkeintaan ne kahvat on rosteria. Se puristinosa on jotain halpaa ja kevyttä alumiiniseosta, ja mulla tosiaankin rapsahti irti se ritilä. Puristin tietenkin suoraan ruoan päällä, joten sinne ropisi ruoan sekaan se ritilä ja pieniä alumiinimurusia. Meni se ruoka samantien roskiin, en alkanut etsimään niitä alumiinihippuja. Sellasia kun sattuu ruokaa pureskellessa hampaiden väliin, niin.... =(
Aijaa voi harmi, niissäkin on sitten varmaan laatu huonontunut, :( omani olen ostanut ainakin 10 vuotta sitten ja on kyllä tiuhaan tahtiin käytössä, mutta edelleen kiiltää kuin uusi ja aivan ehjältäkin vaikuttaa, vaikka aina astianpesukoneessa sen pesen.
Täysin väärin, osa kokeista kerskuu kuinka kätevästi osaavat veisellä leikellä, puristin on kuiten paras tapa, kunhan se on hyvä ja ruostumatonta terästä. On väittämä, että valkosipulista tulee vahvempaa puristimella, siis käyttötarkoitus silloin voisi välineen määrittää, osittain totta. Murskaus tuo esille enemmän eteerisiä öljyjä.
http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/00089163/
Tää on oikeesti hyvä, ja ei tarvii paljoa voimaa että saa valkosipulit murskattua!