Aurajuustokastike vai kantarellikastike?
Kommentit (11)
Miksi siellä Suomessa nykyään laitetaan lähes kaikkeen ruokaan aurajuustoa? Jopa pizzan päälle...No lohen kanssa näistä kahdesta ehdottomasti kantarellikastiketta ja siihen kunnolla kermaa. Eiköhän tuo aurajuusto tappaisi lohen maun? Itse syön lohen mielelläni kylmän kastikkeen kanssa. Turkkilaista 10% jogurttia, siihen vähän mustaapippuria ja runsaasti hienonnettua persiljaa tai tilliä. Yksinkertaista ja herkullista. Mutta uunilohi ja kanttarellikastike on myös naminamiyhdistelmä. Varsinkin nyt syksyllä.
En itse erityisemmin pidäkään aurajuustosta, siksi kysyin. Kun tuotakin ehdotettiin, jos itse päätän se on kantarelli. Ap.
Noista mieluummin kantarelli. Tukholman mummelin kylmä kastike tuossa yllä on hyvä myös (tai en ole hänellä käynyt syömässä, mutta tuontapaista teen itsekin).
Kantarellejä tottakai, niiden maku on justiinsa sopivan pehmeä lohen hennon maun kanssa. Ja kantarellit ovat arkikurmeeta :D
Aurajuuston voimakas aromi ja suolaisuus on paremmin yhteistyössä voimakkaammanmakuisten ruokien kanssa (liha), tai antamassa jujua muuten vähän tylsiin juttuihin, kuten kasvisvuokiin tai piiraisiin.
Aurajuustokastike! Sopii hyvin lohen kanssa. Yhdistelmään saattaa helposti kyllästyä, joten korkeintaan kerran vuodessa sopii tätä laittaa.
Muistan, kun yhtenä joululomana olin flunssassa. Meidän perheessä laitettiin aina tapaninpäivänä lipeäkalaa, josta en tykännyt yhtään. Sinä jouluna vanhempani säälivät minua ja tekivät mielikseni muuta kalaa. He päätyivät uuniloheen aurajuustokuorrutuksella. Olin juuri siirtynyt toipilasvaiheeseen flunssassani, ja voin sanoa, että aurajuustoinen lohi keitettyjen perunoiden kanssa maistui taivaalliselta!
Suosittelen sitä aina muillekin. Aurajuustokastike on särmikkäämpi lisuke lohen kanssa kuin kantarellikastike, joka on hyvin pliisu, vaikkakin ihan hyvä.
Kantarellit ovat TODELLISTA gourmeeta, oli arki tahi juhla.
Miten teet, riippuu siitä?