Lohenpala yli vuoden pakkasessa, voiko sen syödä?
Ettei vaan olis ollut kaksikin vuotta...
Otin sen sulaan, tuoksuu mustkalle, vähän sellaista kuivahtaneen oloista kohtaa reunoilla.
Voiko tuon syödä, vai siirränkö roskiin?
Kommentit (11)
No ei se kyllä tuoreelle maistu. Kala menee huonoksi pakkasessa muutamassa kuukaudessa.
Mulla itsellä on käytäntö, että pakastetun kalan syön max. 3 kk: n kuluessa. Eli roskiin tuo sinunkin kala joutaisi. On varmaan maku muuttunut..
Ei muuta ku pannulle vaan. Maku voi olla kärsinyt mutta eihän nyt ruokaa pois heitetä.
Ei se myrkyllistä ole, mutta tuskin kovin maukastakaan. Kalanrasva härskiintyy nopeasti pakastimessakin.
Koita syöttää palanen kissalle, Jos kelpaa, sen voi vielä syödä.
Vierailija kirjoitti:
No ei se kyllä tuoreelle maistu. Kala menee huonoksi pakkasessa muutamassa kuukaudessa.
Vähärasvainen kala (seiti, kuha tms.) kyllä kestää pidempään, mutta lohi tosiaan ei.
Mä en ole turhan tarkka ruoan vanhentumisen suhteen, mutta noin kauan pakastimessa ollutta lohta en viitsi edes yrittää valmistaa ruoaksi. Maku on varmasti kärsinyt.
Vierailija kirjoitti:
Koita syöttää palanen kissalle, Jos kelpaa, sen voi vielä syödä.
Kissat eivät syö välttämättä ollenkaan lohta. Ne ymmärtää luonnollisen kalan...
🐺
Voi sen syödä, maku tosiaan on kärsinyt, mutta ei se pilaantunutta ole. Meillä tuo menisi (kypsennettynä) koirille.
Syömäkelpoista mutta maku todennäköisesti kaikkea muuta kuin hyvä. Meillä syötetään kissoille kalat, jotka ovat olleet yli 3kk pakastimessa.
kompostiin/biojätteeseen