Kivikylän Palvarin hernekeitto
Millä hemmetillä sen saa purkista kattilaan? Lusikka meni poikki ja käsi vuotaa verta. Johan on soppa.
Kommentit (9)
Vierailija kirjoitti:
No niin uusavuttomat. Isoäidin vinkki, millä saa tölkkihernekeiton kattilaan helpoiten:
Irrota tölkinavaajalla purkin pohja. Sen jälkeen käännä purkki ympäri kattilan päällä ja avaa vasta sitten tölkin varsinainen kansi. Hernekeitto solahtaa tölkistä siististi yhdellä humauksella eikä sitä tarvitse lusikoida ja kaapia reunoista. Tällä tekniikalla tietenkään tölkkiä ei voi käyttää veden lisääminen, mutta se nyt on helppo mitata vaikka tavallisella juomalasillakin.
Miksi niissä ei sitten ole molemmissa päissä sitä klipsillä avattavaa kantta?
Koska se olisi kalliimpi valmistaa ja hankalampi pakata pinoihin kuljetuksessa/varastoinnissa.
Toinen vinkki: tee purkin pohjaan reikä purkinavaajalla, avaa kansi ja puhalla pohjan reikään. Soppa suorastaan lentää kattilaan.
Vierailija kirjoitti:
Koska se olisi kalliimpi valmistaa ja hankalampi pakata pinoihin kuljetuksessa/varastoinnissa.
Älä puhu paskaa. Onhan ne nytkin pinottuna, vaikka siinä purkin päällä on se klipsi! ;)
Ja asiakas maksaa hinnassa sen kuitenkin. Nytkin nuo "paremmat" hernekeitot ovat yli euron kalliimpia. Tavallisen saa 50-60c ja noissa missä mukana lihaa maksavat enemmän.
Sinkkumies
Vierailija kirjoitti:
Toinen vinkki: tee purkin pohjaan reikä purkinavaajalla, avaa kansi ja puhalla pohjan reikään. Soppa suorastaan lentää kattilaan.
Ootko nähnyt tota Kivikylän purkkia? Se ei puhaltamalla tyhjene. Ennemmin lähtee puhaltajalta taju.
Minullakin oli veristä hernekeittoa tuon purkin kanssa. Luulisi niiden tollojen joskus avaavan omia purkkejaan.
Kivikylän hernarissa lihapitoisuus 15% (yksi purkki jäljellä) Vaihdoin Jalostajan reilusti lihaisaan, vaikka aivan onnettomiahan nämä lihapitoisuudet ovat. Pitäisi olla vähintään 25% niin ostaisin sellaista hinnasta viis. Niin tässä Jalostajassa on 16%, eli prosentti enemmän ;)
Sinkkumies
Onkohan valmistaja tätä lukenut kun 2 viimeksi ostettua purkkia melkein laimentamatta saanut laittaa kattilaan. En tyhjennä (=sylje) puhaltamalla. Lusikalla kiertäen osa kerrallaan. Aiemmin purkki riittänyt nyt vajaaksi jää kun ei voi juuri laimentaa.
Vierailija kirjoitti:
Toinen vinkki: tee purkin pohjaan reikä purkinavaajalla, avaa kansi ja puhalla pohjan reikään. Soppa suorastaan lentää kattilaan.
Tätä keinoa olen käyttänyt 25 vuotta, en ymmärrä että joku ei vielä tänä päivänä tiedä konstia.
No niin uusavuttomat. Isoäidin vinkki, millä saa tölkkihernekeiton kattilaan helpoiten:
Irrota tölkinavaajalla purkin pohja. Sen jälkeen käännä purkki ympäri kattilan päällä ja avaa vasta sitten tölkin varsinainen kansi. Hernekeitto solahtaa tölkistä siististi yhdellä humauksella eikä sitä tarvitse lusikoida ja kaapia reunoista. Tällä tekniikalla tietenkään tölkkiä ei voi käyttää veden lisääminen, mutta se nyt on helppo mitata vaikka tavallisella juomalasillakin.