Uunipunajuuret aurajuuston kanssa on mun uusi lemppari!
Hitsit miten voikaan olla näin hyviä! 25vuotta elämää eläny ja nyt vasta ensimmäisen kerran näitä tein! Myydäänkö näitä punajuuri pusseja myös talvella, vai vaan syksyllä? Kesällä ei näkyny ainakaan kaupassa yhtään. En halua olla ilman näitä!
Kommentit (16)
Punajuuria myydään ympäri vuoden, nyt tietysti ovat uutta satoa. Itse tykkään enemmän vuohenjuuston ja punajuuren yhdistelmästä.
Vierailija kirjoitti:
Hitsit miten voikaan olla näin hyviä! 25vuotta elämää eläny ja nyt vasta ensimmäisen kerran näitä tein! Myydäänkö näitä punajuuri pusseja myös talvella, vai vaan syksyllä? Kesällä ei näkyny ainakaan kaupassa yhtään. En halua olla ilman näitä!
Marras-joulukuussa saat 50 senttiä kilo. Keitä, pakasta, saat paljon punajuurta. Keväällä jo kyllästyttää :)
Ei mitään reseptiä tarvii! Punajuuren vaan kuorittuina ja lohkottuina uunivuokaan, Auraa päälle. Valmis kun punajuuren pehmenneet, ehkä n. 30 min? Superhyvä!
T. Ei ap
Minä erehdyin tuota komboa joskus maistamaan, maistuivat ihan oksennukselle. Tykkään kyllä punajuurista ja aurajuustosta mutta erikseen.
Mä teen niin, että punajuuret lohkoiksi. Mitä isompia lohkoja, sitä kauemmin niiden kestää kypsyä, joten ei kannata kovin isoja tehdä.
Lohkot uunivuokaan (teen kerralla kilon verran) noin puoli desiä rypsäriä sekaan ja loraus hunajaa (ehkä noin 2 rkl), itse en mittaa vaan laitan tuntumalla. Mausteitakin voi laittaa, jos haluaa. Itse en aina välttämättä laita mitään, aurajuusto tuo makua sopivasti.
Sekoitetaan kunnolla ja uuniin 225 C n. 40-60min. Riippuu siis ihan siitä, kuinka isoja lohkoja on ja tietty uunistakin. Itellä menee se 60min aika tarkalleen.
Otetaan uunista ja ripotellaan aurajuustoa reippaasti päälle!
AP
Ehkä vähän rosmariinia ja mustapippuria punajuurien päälle?
Mille tuoreet punajuuret maistuu? Olen vain syönyt säilöttyjä. Nyt tekee mieli kokeilla.
Vuohenjuusto on myös tosi hyvää punajuuren kanssa. Jouluksi on aina tehtävä punajuuriauralaatikkoa.
Kypsistä punajuurista saa pikaversion. Minulla on tapana säilöä punajuuria keitettyinä ja kuorittuina pakastimeen. Niitä + juustoa, niin 10 minuuttia uunissa riittää. Myös leipäjuusto toimii tässä hyvin.
Punajuuri on maultaan vähän makeahkon makuinen mielestäni. Ja todella hyvää :P
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hitsit miten voikaan olla näin hyviä! 25vuotta elämää eläny ja nyt vasta ensimmäisen kerran näitä tein! Myydäänkö näitä punajuuri pusseja myös talvella, vai vaan syksyllä? Kesällä ei näkyny ainakaan kaupassa yhtään. En halua olla ilman näitä!
Marras-joulukuussa saat 50 senttiä kilo. Keitä, pakasta, saat paljon punajuurta. Keväällä jo kyllästyttää :)
Joulun jälkeen jopa 25 senttiä kilo.
Mä teen tota pannulla: voissa paahdan punikset raukeiksi, sitten pieni loraus hunajaa ja lopuksi murennan auraa päälle. Levy nollalle ja kansi päälle kunnes juusto sulahtaa. Jos sattuu olemaan tuoretta timjamia, niin riivin sitä vielä vähän annoksen päälle.
Toimii myös pastakastikkeena! Raastettua tuoretta punajuurta, aurajuustoa, kermaa, mustapippuria ja timjamia.
Tai sitten tekee laatikon, johon lisää vaikkapa jauhelihaa.
Millä reseptillä teit? Kuulostaa siltä että kannattaa itsekin kokeilla! :)