Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi lihaa korvaavien kasvisproteiinituotteiden pitää muistuttaa lihaa?

Vierailija
01.09.2016 |

Miksi yritetään jäljitellä kanasuikaleita, kanaviilokkia, jauhelihaa, nyhtöpossua, lihapullia, nakkeja??
Kun juuri se on se juttu, moni inhoaa lihan makua ja koostumusta.

Miksei niistä vain tehdä vaikka proteiinihelmiä, "kierremakaroneja" tai vaikka sienen muotoisia joustopaloja tai jotakin ihan muuta, joka ei edes jäljittele mitään? Sellaista. joka maistuu kasviksille, ei lihalle?

Ei mulla muuta.

Tympiintynyt vege

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä noi on tarkoitettu lihansyöjille, että olisi helpompi ottaa ne käyttöön kun muistuttavat lihaa. Vegethän osaavat ihan itse asiansa, ja voit toki ottaa siitä tofusta piparimuotilla vaikka mitä kuvioita. 

Vierailija
2/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sehän on lihansyöjien arvio tuotteesta. Ehkä niitä markkinoita yritetään laajentaa lihansyöjiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska monet vähentävät lihansyöntiä osittain tai kokonaan nolliin ilmasto- ja eettisyyskysymysten vuoksi, ei siksi, että eivät pitäisi lihasta ja sen koostumuksesta. Sinä voit kaikin mokomin syödä papuja ja linssejä, mutta  itse olen 90-prosenttisena vegenä ja aidosti lihasta (/sen koostumuksesta) tykkäävänä tyytyväinen siihen, että voin valita lihan kaltaisia tuotteita. 

Vierailija
4/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kummallinen avaus vegetaristilta. Itse olen ollut kasvissyöjä 24 vuotta ja tuo ei vaivaa mua pätkääkään. Lihapulla on lihapulla, kasvispyörykkä on kasvispyörykkä, ei se muoto itse tuotetta miksikään muuta, Haluaisin nähdä miten tunget proteiinihelmiä vaikka grilliin kesällä. 

Vierailija
5/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö lihansyönnin vähentäminen alkamatta silti kasvissyöjäksi ole ihan kasvava trendi? Ja jotkut valitsevat vegaaniruoan eettisistä syistä vaikka tykkäävät lihasta. Karppaajatkin kehittelevät kaiken maailman leipiä korvikkeeksi ja bodareille on mm. proteiinipannareita.

Vierailija
6/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Musta on ainakin mukavaa että saan kasvisruoankin maistumaan "lihaisalta", koska ennen kun aloin kasvissyöjäksi tykkäsin kyllä lihasta. Ja paljon. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos tykkää lihasta, mut ei tykkää eläinten tappamisesta. Oon ite sekasyöjä ja ostelen sillointällöin noita ''lihankorvikkeita'' ja kaapista löytyy soijaa monessa muodossa. Etenkin tuo soija on kätevää, kun säilyy hyvin ja voi lisäillä nuudeleiden sekaan ja saada siitä vähän ruokaisemman. 

Miks aina pitää ajatella niin mustavalkosesti, joko kaikki tai ei mitään.

Vierailija
8/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eniten ihmettelen tekonahkatuotteita käyttäviä. Eikö se ole vähä sama kuin pedofiliaa vastustava katsoo pornoa, jossa aikuiset näyttelevät pikku lapsia? Vähän moraalisesti arveluttavaa vaikka ketään ei satutetakaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksi mielestäni ihan hyvä vastaus asiaan löytyy tuolta

http://chocochili.net/2010/02/kasvissyojan-nakit-ja-pihvit/

Vierailija
10/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kummallinen avaus vegetaristilta. Itse olen ollut kasvissyöjä 24 vuotta ja tuo ei vaivaa mua pätkääkään. Lihapulla on lihapulla, kasvispyörykkä on kasvispyörykkä, ei se muoto itse tuotetta miksikään muuta, Haluaisin nähdä miten tunget proteiinihelmiä vaikka grilliin kesällä. 

En tunkisi grilliin helmiä, Grillaisin maissit, muut kasvikset ja sienet. Proteiinivalmiste toimisi kuten lisäkeriisi.

Js tahtoisin niitä grillata, hommassa toimisi varmasti paellapannu tai muurikka.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mua tuo taas ei haittaa yhtään. Syön mistä pidän, ja nyhtökauran koostumuksesta yllätyksekseni pidin. Toinen mistä pidän tosi paljon on tempeh, siinä kävi samoin että kuvauksen perusteella suhtauduin hyvin epäillen. Maku on loppupelisssä mulle se ratkaisevin ja suutuntuma.

Sienen muotoisista joustopaloista en kyllä tykkäis.

Vierailija
12/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kummallinen avaus vegetaristilta. Itse olen ollut kasvissyöjä 24 vuotta ja tuo ei vaivaa mua pätkääkään. Lihapulla on lihapulla, kasvispyörykkä on kasvispyörykkä, ei se muoto itse tuotetta miksikään muuta, Haluaisin nähdä miten tunget proteiinihelmiä vaikka grilliin kesällä. 

En tunkisi grilliin helmiä, Grillaisin maissit, muut kasvikset ja sienet. Proteiinivalmiste toimisi kuten lisäkeriisi.

Js tahtoisin niitä grillata, hommassa toimisi varmasti paellapannu tai muurikka.

ap

Niin. Mutta kun on meitä, jotka haluamme grillata muutakin kuin maisseja ja sieniä. Meitä, jotka olemme eettisistä/ekologisista syistä vegejä, mutta haluamme silti syödä sellaista ruokaa johon olemme tottuneet ja joka tuottaa mielihyvää. Meitä varten on makkaroita, pyöryköitä, nakkeja, pihvejä, nugetteja, suikaleita ja nyhtökauroja, enkä aio pyydellä sitä sinulta anteeksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hmm, minä ainakin tykkään että ne muistuttavat tuttuja ruokia, ja niillä voi korvata lihaa ruokaohjeissa. Itse olen vege pelkästään eettisistä syistä, ilman niitä söisin lihaa ja tykkäisin siitä kovasti. Joten oikein mukavaa, että saa varsin paljon koostumukseltaan ja jopa maultaan lihaa muistuttavia tuotteita syödä edelleen vaikka onkin kasvissyöjä.

Vierailija
14/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kummallinen avaus vegetaristilta. Itse olen ollut kasvissyöjä 24 vuotta ja tuo ei vaivaa mua pätkääkään. Lihapulla on lihapulla, kasvispyörykkä on kasvispyörykkä, ei se muoto itse tuotetta miksikään muuta, Haluaisin nähdä miten tunget proteiinihelmiä vaikka grilliin kesällä. 

En tunkisi grilliin helmiä, Grillaisin maissit, muut kasvikset ja sienet. Proteiinivalmiste toimisi kuten lisäkeriisi.

Js tahtoisin niitä grillata, hommassa toimisi varmasti paellapannu tai muurikka.

ap

Niin. Mutta kun on meitä, jotka haluamme grillata muutakin kuin maisseja ja sieniä. Meitä, jotka olemme eettisistä/ekologisista syistä vegejä, mutta haluamme silti syödä sellaista ruokaa johon olemme tottuneet ja joka tuottaa mielihyvää. Meitä varten on makkaroita, pyöryköitä, nakkeja, pihvejä, nugetteja, suikaleita ja nyhtökauroja, enkä aio pyydellä sitä sinulta anteeksi. 

Herramunvarjele, anteeksipyyntövaatimukseksiko avauksen puuskahduksen käsitit? Itse asiassa kysymykseen innoitti TV1:n aamussa vierailulla ollut kokki Sami Garam, joka totesi sivulauseessaan samansuuntaista.

Syö hyvä ihminen ihan mitä tykkäät ja miten tykkäät, ihan tässä peljästyy moista tulistumista. Mä lähden häntä koipien välissä mussuttamaan  joustopalojani. ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen miettinyt ihan samaa! Tykkään kasvisruuasta, mutta en todellakaan tuosta yliteollistetusta jätteestä, jotka sitten jäljittelee lihaa. Ja kaikenlisäksi vieläpä huonosti.

Mulla jää nyhtökaurat ja soijanakit kauppaan. Jos haluan syödä jotain nyhdettyä, niin ostan lihaa ja jos haluan nakkeja, ostan nakkeja. Jos haluan kasvisruokaa, niin ostan kasviksia.

Saatte olla onnellisia, yksi vähemmän tappelemassa nyhtökaurasta kaupassa!

Vierailija
16/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No kun se juttu voi olla juuri siinä, että pitää lihan mausta/koostumuksesta ja syyt olla kasvissyöjä on ihan muualla. Ei ole mitenkään välttämätön osa kasvisruokavaliota. Sienet voi syödä ihan sieninä, makaronit makaronina, spelttihelmet on keksitty ja muutenkin tehdä itselleen ruokaa, joka maistuu ihan kasviksille. Jos joku toinen haluaa välillä muunkinlaisia makuelämyksiä, miksi ei söisi soijanakkia kerta mahdollista on? Keneltä se on pois?

Vierailija
17/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hmm, mä en kyllä allekirjoita sitä, että suurin osa kasvissyöjistä on kasvissyöjä, koska inhoaa lihan makua. Enemmän siellä on taustalla eettisyys ja ekologisuus, parempi maailma. 

Mun mielestä on vaan hyvä, että on tuotteita, jotka ehkä muistuttavat lihaa. Mun mielestä se helpottaa lihansyöjiä maistamaan kasvisruokia. Mun mielestä on kuitenkin aika iso ero, että tarjoaako munakoisolasagnea, vai lasagnea jossa liha on korvattu soijarouheella. 

Kasvissyöjänä sun varmaan pitäis olla aika iloinen siitä, että on tullut erilaisia vaihtoehtoja tarjolle. Vai ärsyttääks sua, että kasvisruoka on muodissa? Etkö saakkaan nyt olla uniikki lumihiutale, joka on kasvissyöjä, koska ei pidä lihan mausta/koostumuksesta?

Lisäks se, että miks haluaisit kasvikselta maistuvia palleroita, kun tuoreita kasviksia on muutenkin niin helppo käyttää?  

Vierailija
18/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varmaan vähä samasta syystä, kuin miksi dildot muistuttavat munaa.

Ei mulla muuta.

Vierailija
19/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No itse en ole syönyt lihaa yli 25 vuoteen, joten mulle on ihan sama.

Mutta luulen, että niille, jotka ovat lihansyöjiä on helpompi keksiä miten ateriat valmistetaan, jos proteiinituotteet muistuttavat lihatuotteita. Osaavat valmistaa niitä suhteessa muuhun ateriaan oikean määrän jne. Ihan ookoo mun mielestä.

Lihansyöjät on opetettu helpolle, koska koko ruokateollisuus on tähän asti palvellut enimmäkseen vain heitä "normaalina asiakkaana". Näkeehän se jo siitä, kuinka marketeissa kaikki lihatuotteet saa valmiina: on marinoidut lihasuikaleet, makkarat, valmiiksi leikatut ja nuijitut lehtipihvit, lihat on leikattu sopiviksi pihveiksi, tai jauhettu jauhelihaksi, ei kai kovin moni kotona arkena jauha jauhelihaa, leikkaa ja nuiji pihvejä tai edes pistä maustumaan itsevalmistettuun marinadiin jne...

Tämä varmaan on sitä nykypäivää ja nyt samanlainen helppous leviää kasvisruokiinkin.

Aikoinaan oli vaikea saada mitään kasvisproteiineja (jotka eivät olleet säilykkeinä), piti käydä pavut ja linssit yms. ostamassa etnokaupoista, sitten illalla laitettiin likoamaan yöksi, aamulla keitettiin oikein urakalla iso satsi ja pakastettiin annospusseihin. Niistä oli helppo valmistaa pikaisesti ateria. Nykyään saa liotettua, keitettyä papua ihan valmiina eri muodossa marketista, jopa niistä lounasasemista. Tofua oli ensin vain maustamattomina, itse piti tehdä marinadit ja keksiä missä muodossa tehdään. Nyt tofuakin saa sekä valmiina marinadissa, savustettuna, että vaikka kiinalaiseen tapaan uppopaistettuna.

Eiköhän tästä ole osittain kyse. Tietenkin saattaa jollekin lihansyöjälle olla myös henkisesti helpompaa kuvitella että "syön tässä jauhelihaa" vaikka kyse on jostain kasviprotskusta.

Vierailija
20/26 |
01.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hmm, minä ainakin tykkään että ne muistuttavat tuttuja ruokia, ja niillä voi korvata lihaa ruokaohjeissa. Itse olen vege pelkästään eettisistä syistä, ilman niitä söisin lihaa ja tykkäisin siitä kovasti. Joten oikein mukavaa, että saa varsin paljon koostumukseltaan ja jopa maultaan lihaa muistuttavia tuotteita syödä edelleen vaikka onkin kasvissyöjä.

Sama täällä, ja helpottaa tuo tuttu muoto elämää muutenkin, kun kuitenkin asun sekasyöjän kanssa, ja teen ruuat 99 %:sesti tässä taloudessa.

Yleensä tällaisia avauksia on tullut tuohtuneilta lihansyöjiltä, joiden mielestä "soijanakki" on jonkinlainen pyhäinhäväistys "oikeita nakkeja" kohtaan. Mua ei kiinnosta. Olen vaan iloinen, että kaupassa on nykyään ihan älyttömät määrät erilaisia vaihtoehtoja kasvissyöjillekin. Näinhän ei todellakaan ole ollut aina. Nro 4.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä viisi neljä