Rasvainen jogurtti ja laihdutus
Mikäs laihdutuksessa tärkeää. Esim söin aamupalaksi nyt 110g turkkilaista jogurtti (kaloreita n 150) sekä mustikkakeittoa desin Sen kanssa.
Tiedän, että Turkkil. Jogurtti on rasvaista (10%) mutta olen kyllästynyt rahkaan. Ja onhan tuo parempaa kuin normi jogurtti. Haittaako siis jos syön saman kcal määrän normi jogurttia vai turkkilaista :D varmaan toki parempi vähärasvaisempi? Vai onko!? Jos tosiaan cal määrä sama.
Ylimääräisiä kiloja reilusti yli 20kg
Kommentit (18)
Riippuu, keneltä kysyy. Hanna Partanen varmaan ampuu moiset rasvaiset jugurtit alas, kun taas karppihenkiset suosivat niitä. Mä kuulun jälkimmäiseen ryhmään ja syön 10% jugurttia joka aamu marjojen kanssa. Olen normaalipainoinen, mutta nyt tarkoitus pudottaa joitakin kiloja. Ainakaan painonpudotuksen este tuo jugurtti ei ole. Multa pudonnut nyt 2 kg reilun parin viikon aikana.
Jos olet tavisrahkaan kyllästynyt, niin oletko kokeillut Rainbow'n kermarahkaa, jossa rasvas 10%? Lidlissäkin on rahkaa, joiden prossat 4,5. Noissa molemmissa on maku pehmeämpi kuin siinä perusrahkassa.
Rasvainen jogurtti on tietenkin parempi vaihtoehto kuin vähärasvainen. Samoin kaikessa ruuassa rasvainen on parempi. Näin syödyn ruuan määrä pysyy kohtuudessa ja laihdutus ja painonhallinta on helppoa.
Vierailija kirjoitti:
Jos laihduttaa yrittää, niin toki vähärasvainen vaihtoehto on parempi kuin rasvainen vaihtoehto. Jos tarkoitat "normi" jugurtilla maustettuja jugurtteja, niin niissä sokerin määrä on laihduttajan kannalta ongelmallinen. Suosisin maustamatonta, vähärasvaista jugurttia ja laittaisin siihen itse marjoja ja jos ehdottomasti tarviit makeutusta, vähän jotain makeutusainetta.
ei ole parempi. Yleensä nuo vähärasvaiset on sitten ihan urakalla makeutettu sokerilla. Joten mieluummin rasvasta jugurttia kohtuullisesti marjoilla makeutetuna. Rasva on aivan turhaan demonisoitu. Toki siinäkin pitää tolkku olla mutta kyllä rasvaa pitää saada ruokavaliosta.
Mielipiteitä siitä, mitä pitäisi syödä, on niin paljon kuin mielipiteen kertojiakin ja eri henkilöille voi ihan perustellusti sopia erilainen ruokavalio.
Laihdutuksessa on kyse siitä, että kaloreita pitäisi päivässä nauttia vähemmän kuin kuluttaa, jotta laihtuu. Jos syö rasvaista jugurttia, mutta syö sitä riittävän vähän ja päivittäinen kalorimäärä jää pienemmäksi kuin henkilön kulutus, laihtuu, eikä rasvainen jugurtti ole laihtumisen este. Monella laihduttajalla on kuitenkin se ongelma, että ravintoa pitäisi saada tietty määrä, jotta nälkä pysyy poissa. Silloin on helpompi valita vähäkalorisempia vaihtoehtoja ja syödä vähän enemmän. Vähärasvaisessa ja sokerittomassa jugurtissa on vähemmän kaloreita kuin rasvaisessa tai sokerisessa, joten laihduttajan kannalta se on silloin helpoin valinta. Toki suklaatakin syömällä voi laihtua, kun syö tarpeeksi vähän, mutta kovin monelta se ei onnistu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos laihduttaa yrittää, niin toki vähärasvainen vaihtoehto on parempi kuin rasvainen vaihtoehto. Jos tarkoitat "normi" jugurtilla maustettuja jugurtteja, niin niissä sokerin määrä on laihduttajan kannalta ongelmallinen. Suosisin maustamatonta, vähärasvaista jugurttia ja laittaisin siihen itse marjoja ja jos ehdottomasti tarviit makeutusta, vähän jotain makeutusainetta.
ei ole parempi. Yleensä nuo vähärasvaiset on sitten ihan urakalla makeutettu sokerilla. Joten mieluummin rasvasta jugurttia kohtuullisesti marjoilla makeutetuna. Rasva on aivan turhaan demonisoitu. Toki siinäkin pitää tolkku olla mutta kyllä rasvaa pitää saada ruokavaliosta.
Maustamattomassa jugurtissa ei ole sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Mielipiteitä siitä, mitä pitäisi syödä, on niin paljon kuin mielipiteen kertojiakin ja eri henkilöille voi ihan perustellusti sopia erilainen ruokavalio.
Laihdutuksessa on kyse siitä, että kaloreita pitäisi päivässä nauttia vähemmän kuin kuluttaa, jotta laihtuu. Jos syö rasvaista jugurttia, mutta syö sitä riittävän vähän ja päivittäinen kalorimäärä jää pienemmäksi kuin henkilön kulutus, laihtuu, eikä rasvainen jugurtti ole laihtumisen este. Monella laihduttajalla on kuitenkin se ongelma, että ravintoa pitäisi saada tietty määrä, jotta nälkä pysyy poissa. Silloin on helpompi valita vähäkalorisempia vaihtoehtoja ja syödä vähän enemmän. Vähärasvaisessa ja sokerittomassa jugurtissa on vähemmän kaloreita kuin rasvaisessa tai sokerisessa, joten laihduttajan kannalta se on silloin helpoin valinta. Toki suklaatakin syömällä voi laihtua, kun syö tarpeeksi vähän, mutta kovin monelta se ei onnistu.
Vähärasvaisella ruualla ei tule kylläiseksi, joten ruoka määrä on liian suuri, että laihtuminen olisi helppoa.
Mun mielestäni tuo mustikkakeitto on ainoa huono juttu, jos syöt päivittäin. Siinähän on paljon sokeria eikä ne sokerittomatkaan hyviä ole kun sokeri on korvattu makeutusaineille. Ellet sitten ole itse tehnyt mustikkakeittoa jossa on mustikoita, vetta ja perunajauhoja (ei sokeria)?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos laihduttaa yrittää, niin toki vähärasvainen vaihtoehto on parempi kuin rasvainen vaihtoehto. Jos tarkoitat "normi" jugurtilla maustettuja jugurtteja, niin niissä sokerin määrä on laihduttajan kannalta ongelmallinen. Suosisin maustamatonta, vähärasvaista jugurttia ja laittaisin siihen itse marjoja ja jos ehdottomasti tarviit makeutusta, vähän jotain makeutusainetta.
ei ole parempi. Yleensä nuo vähärasvaiset on sitten ihan urakalla makeutettu sokerilla. Joten mieluummin rasvasta jugurttia kohtuullisesti marjoilla makeutetuna. Rasva on aivan turhaan demonisoitu. Toki siinäkin pitää tolkku olla mutta kyllä rasvaa pitää saada ruokavaliosta.
Maustamattomassa jugurtissa ei ole sokeria.
Kyllä on.
Jos kaloreita tismalleen sama määrä, ei ole laihdutuksen kannalta väliä kumpaa syöt. Rasva pitää hyvin nälkää poissa (tämä usein unohdetaan proteiineista jauhettaessa), joten kaikissa tuotteissa ei kannata pyrkiä vähärasvaisuuteen. Rasvagrammassa on tietysti enemmän kaloreita kuin hiilari- tai proteiinigrammassa, joten tämä kannattaa ottaa huomioon päivän ruokia suunniteltaessa.
Kreikkalaista on ainakin 2prossasta, hyvää
Käytimme vielä viitisen vuotta kevyttuotteita aika paljon. Jugurtit oli rasvattomia ja juustot myös vähärasvaisia. Jossain vaiheessa sitten vaihdoimme juustot normaalirasvaisiin ja rasvattomat jugurtit korvattiin partaäijällä. Paino ei ole noussut, vaikka nautimme aika paljon rasvaisia maitotuotteita. Lisäksi rasvaiset maitotuotteet ovat tutkimusten mukaan paras tapa saada maidosta terveyshyötyjä.
Vierailija kirjoitti:
Kreikkalaista on ainakin 2prossasta, hyvää
10 prossanen on parempaa
Oletko kokeillut joitakin vähärasvaisempia kuin tuo 10%? Tässähän on nyt taas kaksi ääripäätä vedetty. Maitorasva ei ole mitenkään erityisen terveellistä, mutta kokonaisruokavalio ratkaisee. Itse syön yleensä jogurtteja 2-6% rasvaisuudella, en tosin syö eläinrasvoja jogurtin ja satunnaisen juuston lisäksi. Riittävä proteiinin saanti on myös tärkeää, oletko kokeillut sekoittaa rahkaa ja jogurttia keskenään? Itse pidän myös siitä Lidlin rahkajogurtista.
Vierailija kirjoitti:
Oletko kokeillut joitakin vähärasvaisempia kuin tuo 10%? Tässähän on nyt taas kaksi ääripäätä vedetty. Maitorasva ei ole mitenkään erityisen terveellistä, mutta kokonaisruokavalio ratkaisee. Itse syön yleensä jogurtteja 2-6% rasvaisuudella, en tosin syö eläinrasvoja jogurtin ja satunnaisen juuston lisäksi. Riittävä proteiinin saanti on myös tärkeää, oletko kokeillut sekoittaa rahkaa ja jogurttia keskenään? Itse pidän myös siitä Lidlin rahkajogurtista.
Kerrotko miksi sinun mielestäsi maitorasva ei ole terveellistä?
Ei laihdutuksessa ole mitään väliä muulla kuin niillä kaloreilla mitä kokonaisuudessaan syö. Itse olen laihtunut helmikuun lopulta 14 kg, ja syönyt koko ajan rasvaista ruokaa, koska tykkään siitä. Myös sokeria ja hiilaria menee. Mutta rajaan syödyt kalorit 1200 kcal päivässä, eli syön sitten vaan pienempiä määriä. Terveysjutuista en jaksa välittää, nyt on ensin tärkeintä saada painoa vielä viitisen kiloa alas vaan.
Vierailija kirjoitti:
Ei laihdutuksessa ole mitään väliä muulla kuin niillä kaloreilla mitä kokonaisuudessaan syö. Itse olen laihtunut helmikuun lopulta 14 kg, ja syönyt koko ajan rasvaista ruokaa, koska tykkään siitä. Myös sokeria ja hiilaria menee. Mutta rajaan syödyt kalorit 1200 kcal päivässä, eli syön sitten vaan pienempiä määriä. Terveysjutuista en jaksa välittää, nyt on ensin tärkeintä saada painoa vielä viitisen kiloa alas vaan.
Juu tämähän se on se pihvi. Teoriassa laihtuminen on helppoa. Kuluttaa enemmän kuin saa energiaa pitkällä jaksolla. Eli jos A - B < 0 laihtuu. Ongelma on että molemmat A ja B ovat tuntemattomia ja voidaan vain arvioida suuntaa-antavasti. Eli et koskaan tiedä paljonko saat ruuasta energiaa (koska et tiedä kuinka hyvin imeytyy elimistöön), ja et tiedä koskaan kuinka paljon kulutat energiaa. Eli arvaamisen puolella on kokoajan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei laihdutuksessa ole mitään väliä muulla kuin niillä kaloreilla mitä kokonaisuudessaan syö. Itse olen laihtunut helmikuun lopulta 14 kg, ja syönyt koko ajan rasvaista ruokaa, koska tykkään siitä. Myös sokeria ja hiilaria menee. Mutta rajaan syödyt kalorit 1200 kcal päivässä, eli syön sitten vaan pienempiä määriä. Terveysjutuista en jaksa välittää, nyt on ensin tärkeintä saada painoa vielä viitisen kiloa alas vaan.
Juu tämähän se on se pihvi. Teoriassa laihtuminen on helppoa. Kuluttaa enemmän kuin saa energiaa pitkällä jaksolla. Eli jos A - B < 0 laihtuu. Ongelma on että molemmat A ja B ovat tuntemattomia ja voidaan vain arvioida suuntaa-antavasti. Eli et koskaan tiedä paljonko saat ruuasta energiaa (koska et tiedä kuinka hyvin imeytyy elimistöön), ja et tiedä koskaan kuinka paljon kulutat energiaa. Eli arvaamisen puolella on kokoajan.
Mulla ainakin on mennyt erittäin suoraviivaisesti ja ennustettavasti koko ajan laihtuminen.
Se toki on että kun alussa aloittaa, ei oikeasti tiedä mitä kuluttaa. Poikkeama voi olla aika isokin nähden taulukkojen antamista keskimääristä samankokoiselle ja sukupuoliselle ihmiselle. Mutta äkkiähän sen kokeilemalla näkee, että millä kalorimäärällä ja syömisellä paino pysyy ennallaan, millä alkaa nousta, ja millä laskea.
Esim. itse luulin alussa kuluttavani noin 2000 kcal, ja yritin laihduttaa 1500 kcal syöden. Laihtuminen oli erittäin hidasta. Tein kokeilun saada painoni vakiintumaan, ja huomasin että noin 1700 kcal päivässä oli se, jolla pysyin entisessä painossani. Niinpä tiputin siitä syömisiä 500 kcal, ja sitten laihtuminen alkoi erittäin ennustettavaa aika tarkkaan puolen kilon viikkovauhtia. Toki sitten kun kroppa keveni, on hidastunut, kuten onkin odotettavaa.
Jos laihduttaa yrittää, niin toki vähärasvainen vaihtoehto on parempi kuin rasvainen vaihtoehto. Jos tarkoitat "normi" jugurtilla maustettuja jugurtteja, niin niissä sokerin määrä on laihduttajan kannalta ongelmallinen. Suosisin maustamatonta, vähärasvaista jugurttia ja laittaisin siihen itse marjoja ja jos ehdottomasti tarviit makeutusta, vähän jotain makeutusainetta.