Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Saisko leipojoilta vähän apuja?

Vierailija
06.08.2016 |

Mulla on hukassa yksi hyvä piirakanpohja-ohje. Muistin ainekset, mutta en paistolämpötilaa enkä paistoaikaa. Kokeilin 200ast. 20 min.
Tulos: päältä ok, mutta pohjalta raaka.
Kun teen seuraavan kerran, niin nostanko lämpötilaa ja paistan saman ajan? Vai laskenko lämpöä ja pidennän paistoaikaa?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paista puoli tuntia!

Ihana kirjoitusvirhe aloituksessa ;)

Vierailija
2/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile +175 °C.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puoli tuntia samassa lämpötilassa alatasolla.

Vierailija
4/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä pitäisin pidempään uunissa ja lämpönä 200 tai 225 astetta. On niin uunikohtasia nuo paistoajat. Voit vaihtaa tasalämmöstä siihen "alalämpöön" sitten kun pinta näyttää hyvältä, niin ehtii se pohjakin paistua. Ja kokeile tulitikulla tms. tarttuuko siihen taikinaa ennen kun otat uunista.

Vierailija
5/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pidennät aikaa. Mikä piirakka kyseessä? Ehdotan sitä puolta tuntia kun just luin jonkun sikke sumarin "maailman parhaan piirakan ohjetta" ja siinä oli 30 min 200 astetta.

Vierailija
6/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos oot läski niin älä syö ollenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on muropohja tai suolaisen piiraan voi/jauhopohja niin esipaista pohjaa yksin uunissa 5-10 min

Vierailija
8/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos näistä!

Sen pohjan ainekset ovat: vehnäjauho, leivinjauhe (tulee enemmän kuin yleensä), sokeri, maito, voisula.  Siihen päällehän voi laittaa mitä haluaa.

Kokeilin vain nyt tuota pohjaa, niin osaa sitten tehdä "koko piirakan" :)  Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Paista puoli tuntia!

Ihana kirjoitusvirhe aloituksessa ;)

Joo, pitäis aina lukea ennen kuin lähettää :)

Vierailija
10/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esipaista 5 min noilla aineksilla! 225 astetta esipaistoon, 200 varsinaiseen. 20-25min. Jotkut vaatii 30min

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alempi paistolämpötila ja pidempi paistoaika toimii posliini ja kivivuoissa parhaiten. Metallivuoka lämpeää eri tavalla ja eroaa uunikohtaisesti.

En ole huomannut, että alhaisemmasta lämpötilasta olisi muuta haittaa kuin pidempi paistoaika. Pidemmällä paistoajalla kuitenkin kaikki valmistuu tasaisemmin. Eli varmimmin paras lopputulos, kun malttaa odottaa riittävän kauan.

Vierailija
12/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Esipaista 5 min noilla aineksilla! 225 astetta esipaistoon, 200 varsinaiseen. 20-25min. Jotkut vaatii 30min

Tätä taikinaa ei esipaisteta. Kun siihen tekee omenapiirakan, niin ne omenapalat "upotetaan" taikinaan.  Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Alempi paistolämpötila ja pidempi paistoaika toimii posliini ja kivivuoissa parhaiten. Metallivuoka lämpeää eri tavalla ja eroaa uunikohtaisesti.

En ole huomannut, että alhaisemmasta lämpötilasta olisi muuta haittaa kuin pidempi paistoaika. Pidemmällä paistoajalla kuitenkin kaikki valmistuu tasaisemmin. Eli varmimmin paras lopputulos, kun malttaa odottaa riittävän kauan.

Mulla oli peni metallivuoka nyt käytössä. Silloin aikoinaan kun tein, niin uunipellillä. Ap

Vierailija
14/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Esipaista 5 min noilla aineksilla! 225 astetta esipaistoon, 200 varsinaiseen. 20-25min. Jotkut vaatii 30min

Tätä taikinaa ei esipaisteta. Kun siihen tekee omenapiirakan, niin ne omenapalat "upotetaan" taikinaan.  Ap

semmoinen "kakkutaikina" johon sotketaan voisulaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mulla on hukassa yksi hyvä piirakanpohja-ohje. Muistin ainekset, mutta en paistolämpötilaa enkä paistoaikaa. Kokeilin 200ast. 20 min.

Tulos: päältä ok, mutta pohjalta raaka.

Kun teen seuraavan kerran, niin nostanko lämpötilaa ja paistan saman ajan? Vai laskenko lämpöä ja pidennän paistoaikaa?

Itse olen tehnyt omenapiirakan yleensä tällä ohjeella  http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/22113/Kaikkien%20kehuma%20omena…  ja puoltuntia ja 300 astetta on just passeli

Vierailija
16/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mulla on hukassa yksi hyvä piirakanpohja-ohje. Muistin ainekset, mutta en paistolämpötilaa enkä paistoaikaa. Kokeilin 200ast. 20 min.

Tulos: päältä ok, mutta pohjalta raaka.

Kun teen seuraavan kerran, niin nostanko lämpötilaa ja paistan saman ajan? Vai laskenko lämpöä ja pidennän paistoaikaa?

Itse olen tehnyt omenapiirakan yleensä tällä ohjeella  http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/22113/Kaikkien%20kehuma%20omena…  ja puoltuntia ja 300 astetta on just passeli

Oho, tuli vaatimaton sadan asteen virhe :D

 Tarkoitin totta kai 200 astetta :)

Vierailija
17/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Esipaista 5 min noilla aineksilla! 225 astetta esipaistoon, 200 varsinaiseen. 20-25min. Jotkut vaatii 30min

Tätä taikinaa ei esipaisteta. Kun siihen tekee omenapiirakan, niin ne omenapalat "upotetaan" taikinaan.  Ap

semmoinen "kakkutaikina" johon sotketaan voisulaa?

Ei ole kyse kakkutaikinasta.

Vierailija
18/18 |
06.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mulla on hukassa yksi hyvä piirakanpohja-ohje. Muistin ainekset, mutta en paistolämpötilaa enkä paistoaikaa. Kokeilin 200ast. 20 min.

Tulos: päältä ok, mutta pohjalta raaka.

Kun teen seuraavan kerran, niin nostanko lämpötilaa ja paistan saman ajan? Vai laskenko lämpöä ja pidennän paistoaikaa?

Itse olen tehnyt omenapiirakan yleensä tällä ohjeella  http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/22113/Kaikkien%20kehuma%20omena…  ja puoltuntia ja 300 astetta on just passeli

Oho, tuli vaatimaton sadan asteen virhe :D

 Tarkoitin totta kai 200 astetta :)

Joo, ei olla leipomassa karjalanpiirakoita :)