Vääriä käsityksiä syömisistä ja juomisista
Monilla on vääriä käsityksiä suomalaisista ja muun maailman ruoka- ja juomatavoista. Tässä kolme, joihin olen usein törmännyt. Täydentäkää listaa!
1. Suomessa syödään henkeä kohti perunaa eniten Euroopassa. Todellisuudessa olemme keskitasoa.
2. Aasiassa riisi syödään kuorimattomana eli tummana. Todellisuudessa täysjyväriisiä syövät enimmäkseen vain länsimaiset terveystietoiset ihmiset.
3. Suomalainen keskiolut - nelosesta puhumattakaan - on alkoholilla mitaten vahvempaa kuin Keski-Euroopan suosituimmat olutlaadut.  Todellisuudessa se on hiukan miedompaa.
Kommentit (3)
Vuosikymmeniä Pariisissa asunut toimittaja Helena Petäistö juuri äskettäin kirjoitteli Suomen Kuvalehdessä suomalaisista oluista ja juomatavoista niin silkkaa soopaa, että lehti joutui oikaisemaan virheet seuraavassa numerossa. Petäistön mielestä muualla kuin Suomessa ei kukaan juo itseään humalaan, ja Oktoberfestin olutkin on kovin mietoa.
Suomalainen ruoka on maailman puhtainta.
Joka maassa lobataan kotimaista tuotantoa.