Miten maustatte jauhenlihan?
Kommentit (16)
Mä en tykkää jauhenlihasta, en edes tiedä miltä jauhe-eläin näyttää. Sika ja nauta sen sijaan käy.
Perusmausto 400 g
-1 tl suola
-1 tl paprikajauhe
-1/2 tl mustapippuri
-1 sipuli hienona hakkeena ja pannussa raukeutettuna
Tolla saa jo suomalaiset jauhelihakastikkeet, lihapullat etc. perusmaustoon.
Riippuu ihan siitä, mihin sitä jauhelihaa laitan. En mausta samalla lailla, jos paistan tortilloihin tai jos teen lihapullia.
Eikö tää jauhenliha juttu ala olemaan jo vähän liian vanha ollakseen hauska..
Rillimausteella tai kepappimausteella. Jauhen muistuttaa kepap-eläintä.
Koska en tiedä onko jauhen liha- vai siipikarjaa, olen maustanut kaikin eri tavoin. Yrttijauhen ei maistunut. Soijajauhen sen sijaan oli tosi hyvää.
Jauhelihamausteella, valmista maustesekoitusta saa kaupasta, laitan sitä myös ruskeaan kastikkeeseen.
Keksikää nyt välillä jotain uutta. Ei toi jauhenliha ole enää edes hauska.
Minusta jauhenliha on parasta ihan sellaisenaan. Ei kaipaa muuta kuin paistamista. Kissanikin tykkää syödä jauhenlihaa sekä paistettuna ja raakanakin.
Riippuu vähän mitä teen... Yleensä sipulia ja valkosipulia, suolaa, mustapippuria, vähän punaista chilijauhetta, paprikajauhetta ja kuminaa. Jos teen lihapullia tai vartaita niin lisään hitusen kanelia, tuoretta persiljaa ja tuoretta korianteria.
Vierailija kirjoitti:
Keksikää nyt välillä jotain uutta. Ei toi jauhenliha ole enää edes hauska.
Voi eicä miten arkaan paiccaan sua nyt osu kun tulit tänne nettiin raivoomaan! Menisit röihin!111
Riippuu siitä, mistä elukasta jauhen on jauhettu. Hirvelle eri mausteet kuin sialle tai naudalle. Riippuu myös ihan siitä, mitä ruokaa siitä ollaan laittamassa. Eri mausteet siis kaalilaatikon jauhenelle kuin lasagnen jauhenelle.
Jauhettua maustepippuria, suolaa, paprikajauhetta ja sipulia. Siitä saa maukasta. Paistan jauhelihan voissa niin siitäkin tulee upea maku.
Meillä ei vieläkään syödä jauhenlihaa joten en mitenkään. Aika usein tätä kysytään täällä.