Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Gluteiinittomien tuotteiden ravintoarvo?

Vierailija
23.05.2016 |

Gluteiiniton ruokavalio on suolistosairaalle must, mutta muodikkaana ruokavaliona hämmästyttää. Eikö gluteiinittomat tuotteet ole ravintoarvollisesti roskaruokaa ??? Eihän niissä ole sisällössä mtn hyvää, vai onko? Viljan proteiini on poistettu ja lisäaineita löytyy.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
23.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä se avainsana on luontaisesti gluteeniton. Ei siis mitään gluteenittomia leipiä ja pullia laisinkaan.

Vierailija
2/8 |
23.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eipä niissä makuarvoakaan ole :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
23.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakko syödä, mutta en voi vilja-allergisena syödä noita gluteenittomia viljoja. Maissi ja tattaripuuro on korvannut muut.

Vierailija
4/8 |
23.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gluteenittomasti voi syödä ilman noita "tuotteita"

Vierailija
5/8 |
23.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gluteeni gluteeniton, ei gluteiini eikä gluteiiniton.

Vierailija
6/8 |
23.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En syö noita keliaakikoille tarkoitettuja korvikkeita, eli keksejä, leipiä, pullia, pastaa, jauhosekoituksia yms mitä vielä.

Puuron tarpeeseen tattari- tai hirssipuuroa. Jouluna riisipuuro.

Muuten leivon leiväkkeeni itse, jauhetuista siemenistä, jauhetuista pähkinöistä, manteleista. Sekaan juustoraastetta, maustamatonta jugurttia, munaa. Näkkäri valmistuu ihan vaan siemenistä, psylliumista, voista, vettä tilkka mukaan.

Lasagnelevyt ja nauhapastan korvike valmistuu tuorejuustosta, psylliumista ja munista tai sitten käytän kesäkurpitsaa viipaleina/nauhana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
23.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Gluteeni gluteeniton, ei gluteiini eikä gluteiiniton.

Älä viisastele. Se on ollut ennen muodossa gluteiini.

Vierailija
8/8 |
23.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

"En syö noita keliaakikoille tarkoitettuja korvikkeita, eli keksejä, leipiä, pullia, pastaa, jauhosekoituksia yms mitä vielä. Puuron tarpeeseen tattari- tai hirssipuuroa. Jouluna riisipuuro.

Muuten leivon leiväkkeeni itse, jauhetuista siemenistä, jauhetuista pähkinöistä, manteleista. Sekaan juustoraastetta, maustamatonta jugurttia, munaa. Näkkäri valmistuu ihan vaan siemenistä, psylliumista, voista, vettä tilkka mukaan. Lasagnelevyt ja nauhapastan korvike valmistuu tuorejuustosta, psylliumista ja munista tai sitten käytän kesäkurpitsaa viipaleina/nauhana."

Ihailtavaa ahkeruutta. Itse en oikein jaksa tehdä kaikkia "korvikkeita" itse. Iloitsen siitä, että Suomessa keliakia tunnetaan verraten hyvin ja gluteenittomia vaihtoehtoja saa jo lähes jokapaikasta. Muistan erinomaisen hyvin ajan, jolloin ei saanut ja keliaakikkoihin (Tai esim. vehnää välttäviin)  suhtauduttiin kauniisti sanottuna kummeksuen. (-Tämä palsta taitaa olla ainoa, jossa olen törmännyt viime vuosina keliaakkijoa kohtaan osoitettua kiukkua ja tölvimistä).