Olen nyt vähentänyt suolan käyttöä, kun suolasta on mediassa puhuttu taas viime aikoina,
ja todennut, että Suomessa tosiaan syödään aika suolaista ruokaa. Esim. kylässä syöty voileipä, jonka päällä on suolaista levitettä ja juustoa ja leipänä suomalainen suolainen markettileipä, tuntuu aika suolaiselta. Mä aloin käyttää suolatonta voita leivän päällä, se oli yksi uudistus.
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Lopeta nyt vielä jodioimattoman suolan käyttö, niin saat taatusti struuman.
Mistä ihmeestä tämä tuli mieleesi?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Lopeta nyt vielä jodioimattoman suolan käyttö, niin saat taatusti struuman.
Jodioidun.
Tottahan tuo. Ja samoin se, miten nopeasti suolan määrään turtuu ja alkaa kaivata lisää ja lisää ja lisää. Anoppilassa ovat koittaneet vähentää suolan määrää ruuassa, mutta itsellä tuntuivat verisuonet tukkeutuvan jo siitä niiden "vähäisestä" määrästä, kun suolasirotin on kumollaan perunamuusikattilan päällä puoli minuuttia. Jos siellä on pari päivää, niin tuntuu taas että oma ruoka ei muka maistuisi miltään. Nopeasti tottuu siihen omaan sitten taas kuitenkin, eikä todellakaan tehdä täysin suolatonta.
Vierailija kirjoitti:
Tottahan tuo. Ja samoin se, miten nopeasti suolan määrään turtuu ja alkaa kaivata lisää ja lisää ja lisää. Anoppilassa ovat koittaneet vähentää suolan määrää ruuassa, mutta itsellä tuntuivat verisuonet tukkeutuvan jo siitä niiden "vähäisestä" määrästä, kun suolasirotin on kumollaan perunamuusikattilan päällä puoli minuuttia. Jos siellä on pari päivää, niin tuntuu taas että oma ruoka ei muka maistuisi miltään. Nopeasti tottuu siihen omaan sitten taas kuitenkin, eikä todellakaan tehdä täysin suolatonta.
Se on just noin. Ainoa ikävä puoli tässä on se, että mulla on tuolla jääkaapissa Aura-juustoa punajuurivuokaa varten, ja kun laitoin sitä vähän leivälle, se maistui lähes syömäkelvottoman suolaiselta :/
Ap
Mä käytän suolaa ruoassa. Tavallisen ruokaan lisätyn suolan osuus kokonaissuolamäärästä on minimaalinen. Ratkaisevaa on, ettei syö sipsejä, popcorneja ja valmispaskaa. Lapsena ja nuorena en käyttänyt suolaa ruoanlaitossa ja pyörtyilinkin usein. Nyt olen saanut verenpaineen normaalilukemiin.
Itse haluan kuolla viimeistään 70-vuotiaana, koska tiedän millaista vanhustenhoito Suomessa on.
Vierailija kirjoitti:
Tottahan tuo. Ja samoin se, miten nopeasti suolan määrään turtuu ja alkaa kaivata lisää ja lisää ja lisää. Anoppilassa ovat koittaneet vähentää suolan määrää ruuassa, mutta itsellä tuntuivat verisuonet tukkeutuvan jo siitä niiden "vähäisestä" määrästä, kun suolasirotin on kumollaan perunamuusikattilan päällä puoli minuuttia. Jos siellä on pari päivää, niin tuntuu taas että oma ruoka ei muka maistuisi miltään. Nopeasti tottuu siihen omaan sitten taas kuitenkin, eikä todellakaan tehdä täysin suolatonta.
Miten ne verisuonet suolasta tukkiutuu?
Vierailija kirjoitti:
Mä käytän suolaa ruoassa. Tavallisen ruokaan lisätyn suolan osuus kokonaissuolamäärästä on minimaalinen. Ratkaisevaa on, ettei syö sipsejä, popcorneja ja valmispaskaa. Lapsena ja nuorena en käyttänyt suolaa ruoanlaitossa ja pyörtyilinkin usein. Nyt olen saanut verenpaineen normaalilukemiin.
Niin mäkin käytän suolaa ruuassa. Olen vain vähentänyt sen käyttöä. Suurin osa suomalaisista taitaa syödä sellaisia valmispaskoja kuten leipää, levitteitä ja juustoja, jotka ovat todella suolaisia.
Ap
Median ohjaamanako ap ruokansa valitsee?
Ei suolaa voi välttää ellei tee aivan kaikkea itse. Ketsupeissa, kastikkeissa, leivissä, voissa, puurossa ja AIVAN KAIKESSA on helvetisti piilosuolaa ja todella paljon. Esim kaupan ruisleivässä on suolaa ihan vitusti.
Vierailija kirjoitti:
Median ohjaamanako ap ruokansa valitsee?
Joo, totta kai. Tämänhän sä halusit kuulla?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Ei suolaa voi välttää ellei tee aivan kaikkea itse. Ketsupeissa, kastikkeissa, leivissä, voissa, puurossa ja AIVAN KAIKESSA on helvetisti piilosuolaa ja todella paljon. Esim kaupan ruisleivässä on suolaa ihan vitusti.
No kyllä mä puurot ja kastikkeet teen itse, ja voistakin saa suolatonta versiota. Mä en ymmärrä, mistä sinä ja muutama muu vastaaja olette saaneet käsityksen, että suolankäytön vähentäminen on suolankäytön täydellistä lopettamista.
Ap
Itse en ole suolasta huolissani niin kauan kun syödään normaaleja määriä normaalia ruokaa.
SOKERI lienee nykysuomalaisen suurin "ruokasynti" ja lienee todella vähissä ne, jotka eivät saa liikaa sokeria tai "piilosokeria" kurkkunsa kautta alas.
Lopeta nyt vielä jodioimattoman suolan käyttö, niin saat taatusti struuman.