Säälittää nuo maanviljelijät. Saivat vaan enemmän paskaa niskaansa
Ilmanlaatukin kuulemma huononi Helsingissä, kun raskaat renkaat rouhivat hiekkaista asfalttia.
Kommentit (55)
Mieheni kertoi pelkästään positiivisesta palautteesta.
Paskaa on tainnut tulla vaan sosiaalisessa mediassa, niiltä jotka huutelee puskista.
Ei Suomella ole varaa enää ylläpitää tuollaista tukihimmeliä ja pohjatonta kuilua harrasteluun. Löysät pois, niukkuus luo luovia ratkaisuja. Nyt on aikaa köllötellä puolet vuodesta isoissa taloissa kiiltävät uudet koneet pihalla. Ehkä joskus Nokia-aikoihin pystyttiinkin avustamaan maataloutta, mutta nyt on kaikkien turhuuksien osallistuttava talkoisiin.
Kepu halusi satsata virkamiesten tukihimmeliin eikä maatalouteen. Luulevat saavansa molemmat.
Vierailija kirjoitti:
Ei Suomella ole varaa enää ylläpitää tuollaista tukihimmeliä ja pohjatonta kuilua harrasteluun. Löysät pois, niukkuus luo luovia ratkaisuja. Nyt on aikaa köllötellä puolet vuodesta isoissa taloissa kiiltävät uudet koneet pihalla. Ehkä joskus Nokia-aikoihin pystyttiinkin avustamaan maataloutta, mutta nyt on kaikkien turhuuksien osallistuttava talkoisiin.
Kuinka moneen avaukseen ajattelit tunkea tämän saman sepustuksen =)
Vierailija kirjoitti:
Ei Suomella ole varaa enää ylläpitää tuollaista tukihimmeliä ja pohjatonta kuilua harrasteluun. Löysät pois, niukkuus luo luovia ratkaisuja. Nyt on aikaa köllötellä puolet vuodesta isoissa taloissa kiiltävät uudet koneet pihalla. Ehkä joskus Nokia-aikoihin pystyttiinkin avustamaan maataloutta, mutta nyt on kaikkien turhuuksien osallistuttava talkoisiin.
Yhtäkään perusteltua selvitystä miten kotimaisen ruuantuotannon lopettamiseen ja tuonti ruuan ostamiseen meillä on varaan. Sitä odotellessa... korvaavat tulot kansantalouteen (joilla olisi varaa ostaa tuontituotteita), monta sataatuhatta työpaikkaa menetettyjen tilalle jne.
1900 luvun työläisvihaajaisäntien perilliset on tuhonneet maan. Vientiteollisuuden ovat hylänneet kun eivät duunareiksi taivu vaan yhteiskunnan tukia kilkkimällä on luotu lokoisat olot maatalouteen ja julkiselle sektorille. Pitkät lomat ja eläkkeellle nuorena ja kaikki suoraan verokertymästä ahmuten kaksin käsin.
Näiden lahtareiden jälkipolvien olisi nöyrryttävä tekemään oikeita töitä mutta minkäs teet kun työläisviha saa silmät leimuamaan vauvasta vaariin. Kepunistien perintö :(
Minkä takia Suomalaisten on pitänyt/pitää tukea kansallisella maataloustuella esim. Venäläistä kuluttajaa joka syö Suomalaista ruokaa ?
Suomalaisella veronmaksajalla ei ole varaa kansalliseen tukeen ainakaan sille osalle maataloustuotantoa joka menee vientiin.
Ei ihme että rahat on loppuneet maasta.
Ottakaa selvää maataloustukien tarkoituksesta ennen kuin vingutte! Eipä tule meidänkään keskikokoisella maitotilalla enempää kuin 30 000 e vuodessa tuloa. Tämä johtuen siitä että mitään suuria investointeja ei ole lähivuosina tehty, muuten olisimme kusessa.
Kuinka moni teistä valittajista työllistää välillisesti tuhansia ihmisiä ja on töissä 24/7?
Traktorien päästöt heikensi ilmanlaatua.
Vierailija kirjoitti:
Ottakaa selvää maataloustukien tarkoituksesta ennen kuin vingutte! Eipä tule meidänkään keskikokoisella maitotilalla enempää kuin 30 000 e vuodessa tuloa. Tämä johtuen siitä että mitään suuria investointeja ei ole lähivuosina tehty, muuten olisimme kusessa.
Kuinka moni teistä valittajista työllistää välillisesti tuhansia ihmisiä ja on töissä 24/7?
Duunari työllistää teidät maksamalla kulunne.
Jokaisen joka vinkuu "kun ne traktorit on kalliita, miten voi olla varaa" ja "tuet pois" Voisi pistää pariksi vuodeksi pyörittämään maitotilaa. Väitän että kyllä kummasti ääni muuttuisi kellossa.
Olishan se varmasti hienoa tulevaisuudessa mennä syömään ravintolaan jossa olisi tarjolla vain australiasta tai muualta euroopasta rahdattua lihaa, josta ei tiedä onko se geenimanipuloitua tai ylipäätään syömäkelvotonta enää matkattuaan melkoisen matkan Suomeen... Samoin kasvikset, kaikki olisi lannoitettu ties millä, joka paikassa kun laadunvalvonta ei ole ihan Suomen luokkaa..
Oma sympatiani katosi siinä vaiheessa kun nämä rupesivat julkisesti vaatimaan että halpuutusten on loputtava eli kaupunkilaisten on maksettava heidän ylihintaiset tuotantonsa ruokansa hinnassa. Jos heillä on ongelmia tukkuliikkeen kanssa niin niitä ongelmia on kaupunkilaisellakin. Miksi hitossa siis kaupunkilaisen ruoanostajan pitää vaan maksaa siitä että viljelijä saa enemmän rahaa ja se varsinainen ongelma eli tukkuliike saa jatkaa perseilyään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ottakaa selvää maataloustukien tarkoituksesta ennen kuin vingutte! Eipä tule meidänkään keskikokoisella maitotilalla enempää kuin 30 000 e vuodessa tuloa. Tämä johtuen siitä että mitään suuria investointeja ei ole lähivuosina tehty, muuten olisimme kusessa.
Kuinka moni teistä valittajista työllistää välillisesti tuhansia ihmisiä ja on töissä 24/7?
Duunari työllistää teidät maksamalla kulunne.
Se on yhteiskunnan valinta kuten koululaitos ja terveydenhuolto. Asia, joka on yhteisesti nähty tärkeäksi. Olisin kanssasi samaa mieltä, jos kohteena olisi vaikka kaupan kassojen saama haltion tuki tai vaikka pianonsoitonopettajien.
Vierailija kirjoitti:
Jokaisen joka vinkuu "kun ne traktorit on kalliita, miten voi olla varaa" ja "tuet pois" Voisi pistää pariksi vuodeksi pyörittämään maitotilaa. Väitän että kyllä kummasti ääni muuttuisi kellossa.
Olishan se varmasti hienoa tulevaisuudessa mennä syömään ravintolaan jossa olisi tarjolla vain australiasta tai muualta euroopasta rahdattua lihaa, josta ei tiedä onko se geenimanipuloitua tai ylipäätään syömäkelvotonta enää matkattuaan melkoisen matkan Suomeen... Samoin kasvikset, kaikki olisi lannoitettu ties millä, joka paikassa kun laadunvalvonta ei ole ihan Suomen luokkaa..
Ai valvonta ?
Ruotsissa on tilastojen mukaan paljon enemmän salmonellaa kuin Suomessa johtuu vaan siitä että Suomessa pimitetään näitä tapauksia.
Eräs rehutehtaalla työskennellyt kertoi että tapauksia pimitetään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jokaisen joka vinkuu "kun ne traktorit on kalliita, miten voi olla varaa" ja "tuet pois" Voisi pistää pariksi vuodeksi pyörittämään maitotilaa. Väitän että kyllä kummasti ääni muuttuisi kellossa.
Olishan se varmasti hienoa tulevaisuudessa mennä syömään ravintolaan jossa olisi tarjolla vain australiasta tai muualta euroopasta rahdattua lihaa, josta ei tiedä onko se geenimanipuloitua tai ylipäätään syömäkelvotonta enää matkattuaan melkoisen matkan Suomeen... Samoin kasvikset, kaikki olisi lannoitettu ties millä, joka paikassa kun laadunvalvonta ei ole ihan Suomen luokkaa..
Ai valvonta ?
Ruotsissa on tilastojen mukaan paljon enemmän salmonellaa kuin Suomessa johtuu vaan siitä että Suomessa pimitetään näitä tapauksia.
Eräs rehutehtaalla työskennellyt kertoi että tapauksia pimitetään.
Kuinkas monessa navetassa olet käynyt katsomassa onko lehmillä salmonella? "Eräs kertoi..." Tuota, täälläkin palstalla kerrotaan vaikka mitä joka päivä. Kaikki on totta, uskomatonta!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jokaisen joka vinkuu "kun ne traktorit on kalliita, miten voi olla varaa" ja "tuet pois" Voisi pistää pariksi vuodeksi pyörittämään maitotilaa. Väitän että kyllä kummasti ääni muuttuisi kellossa.
Olishan se varmasti hienoa tulevaisuudessa mennä syömään ravintolaan jossa olisi tarjolla vain australiasta tai muualta euroopasta rahdattua lihaa, josta ei tiedä onko se geenimanipuloitua tai ylipäätään syömäkelvotonta enää matkattuaan melkoisen matkan Suomeen... Samoin kasvikset, kaikki olisi lannoitettu ties millä, joka paikassa kun laadunvalvonta ei ole ihan Suomen luokkaa..
Ai valvonta ?
Ruotsissa on tilastojen mukaan paljon enemmän salmonellaa kuin Suomessa johtuu vaan siitä että Suomessa pimitetään näitä tapauksia.
Eräs rehutehtaalla työskennellyt kertoi että tapauksia pimitetään.
Kuinkas monessa navetassa olet käynyt katsomassa onko lehmillä salmonella? "Eräs kertoi..." Tuota, täälläkin palstalla kerrotaan vaikka mitä joka päivä. Kaikki on totta, uskomatonta!
Rehutehtaalla työskentelevä kertoi että siellä rehutehtaalla pimitetään salmonellatapauksia. Ei minulla ole mitään syytä olla uskomatta häntä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jokaisen joka vinkuu "kun ne traktorit on kalliita, miten voi olla varaa" ja "tuet pois" Voisi pistää pariksi vuodeksi pyörittämään maitotilaa. Väitän että kyllä kummasti ääni muuttuisi kellossa.
Olishan se varmasti hienoa tulevaisuudessa mennä syömään ravintolaan jossa olisi tarjolla vain australiasta tai muualta euroopasta rahdattua lihaa, josta ei tiedä onko se geenimanipuloitua tai ylipäätään syömäkelvotonta enää matkattuaan melkoisen matkan Suomeen... Samoin kasvikset, kaikki olisi lannoitettu ties millä, joka paikassa kun laadunvalvonta ei ole ihan Suomen luokkaa..
Ai valvonta ?
Ruotsissa on tilastojen mukaan paljon enemmän salmonellaa kuin Suomessa johtuu vaan siitä että Suomessa pimitetään näitä tapauksia.
Eräs rehutehtaalla työskennellyt kertoi että tapauksia pimitetään.
Kuinkas monessa navetassa olet käynyt katsomassa onko lehmillä salmonella? "Eräs kertoi..." Tuota, täälläkin palstalla kerrotaan vaikka mitä joka päivä. Kaikki on totta, uskomatonta!
Elintarvikealalla työskennelleenä ja hygieniaan pakostakin perehtyneenä voin kertoa että ei ne mahdolliset salmonellat tai muutkaan bakteerit välttämättä näy paljain silmin eri pinnoilta tai elukoista. Pitää tehdä testejä ja testit sitten näyttävät onko bakteereja pinnoilla tai raaka-aineissa.
Selkeästi pilaantuneet elintarvikeet toki saattaa erottaa hajusta tai ulkonäöstä mutta aina se ei näy päällepäin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jokaisen joka vinkuu "kun ne traktorit on kalliita, miten voi olla varaa" ja "tuet pois" Voisi pistää pariksi vuodeksi pyörittämään maitotilaa. Väitän että kyllä kummasti ääni muuttuisi kellossa.
Olishan se varmasti hienoa tulevaisuudessa mennä syömään ravintolaan jossa olisi tarjolla vain australiasta tai muualta euroopasta rahdattua lihaa, josta ei tiedä onko se geenimanipuloitua tai ylipäätään syömäkelvotonta enää matkattuaan melkoisen matkan Suomeen... Samoin kasvikset, kaikki olisi lannoitettu ties millä, joka paikassa kun laadunvalvonta ei ole ihan Suomen luokkaa..
Ai valvonta ?
Ruotsissa on tilastojen mukaan paljon enemmän salmonellaa kuin Suomessa johtuu vaan siitä että Suomessa pimitetään näitä tapauksia.
Eräs rehutehtaalla työskennellyt kertoi että tapauksia pimitetään.
Kuinkas monessa navetassa olet käynyt katsomassa onko lehmillä salmonella? "Eräs kertoi..." Tuota, täälläkin palstalla kerrotaan vaikka mitä joka päivä. Kaikki on totta, uskomatonta!
Elintarvikealalla työskennelleenä ja hygieniaan pakostakin perehtyneenä voin kertoa että ei ne mahdolliset salmonellat tai muutkaan bakteerit välttämättä näy paljain silmin eri pinnoilta tai elukoista. Pitää tehdä testejä ja testit sitten näyttävät onko bakteereja pinnoilla tai raaka-aineissa.
Selkeästi pilaantuneet elintarvikeet toki saattaa erottaa hajusta tai ulkonäöstä mutta aina se ei näy päällepäin.
Kuinkas monta kertaa näitä päätyy sitten kuluttajille? Koskaan en ole saanut maidosta salmonellaa. Täytyy myös muistaa että salmonellaa tulee maaperästä. Huonosti pesemättömät kasvikset voivat aiheuttaa ruokamyrkytyksen.
En tiedä näistä palstahuutelijoista, mutta itse ainakin haluan jatkossakin Suomaisia kasviksia, lihaa ja maitoa. Mielummin tuen Suomalista tuotantoa, kun maahanmuuttoa tai ihmisten asumista kalliilla alueella tai kotona makailua.
Hyvin heillä kuuluu menevän. Rahasta ei ollut puutetta vaan epävarmuudesta tulevaisuuden suhteen.