mitä tekisit porsaan ulkofilepalasta?
Kyseessä 800g pala, oli Lidlissä nyt tarjouksessa.
Kommentit (24)
Ota pintaan vähän väriä pannulla, leikkaa auki levyksi, täytä pestolla ja aurajuustolla ja kääri rullalle niinkuin kääretorttu. Solmi tarvittaessa langalla kiinni ja kypsennä uunissa.
Uunipaistin. Tai sit sen voi leikata viipaleiksi ja maustaa ja paistaa ne uunissa juurespedin päällä sellaisiksi ihanan kuiviksi ja irtonaisiksi pihveiksi.
Vierailija kirjoitti:
Uunipaistin. Tai sit sen voi leikata viipaleiksi ja maustaa ja paistaa ne uunissa juurespedin päällä sellaisiksi ihanan kuiviksi ja irtonaisiksi pihveiksi.
Eli kengänpohjaa. Molemmat tavat
Ja juurespeti tietenkin paistetaan överiksi
Appelsiini- ja/tai inkivääripossua.
Jos haluat helppoa ja nopeaa, leikkaa noin 1-1,5 cm viipaleiksi, nuiji lihanuijalla ohueksi noin 0,5cm ja paista pannulla jossa tilkka öljyä ja pikkupala voita. Päälle suolaa ja ripaus mustapippuria.
Halutessaan voi myös leivittää ennen paistoa.
Leikkaa n. Sentin paksuisiksi pihveiksi, nuiji ja paneroi ja paista. Mausteeksi riittää suola, mustapippuri ja valmiin pihvin pintaan sitruunamehua. Hyvää on 😋
Meillä 4 vuotias tykkää ihan hirveästi possusta, joten ajattelin nyt ostaa tollasen tarjouksesta ja tarkotus olis se kokonaisena valmistaa. Meillä syödään possua aika harvoin ja paistia en oo tehnyt koskaan. Yleensä tulee tehtyä just suikalepaistina tai pihveinä possu, joten siksi tahtoisin nyt kokeilla paistina. Oma äitini teki aikoinaan aina porsaan ulkofilepaistia uunissa ja ei se kyllä koskaan kuivaa ollut, vaan ihan hyvää. Mutta enää ei ole keltä reseptiä siihenkään kysyä.
ap
Pataa:
Suikaloi liha, ruskista, mausta suolalla, mustapippurilla ja maustepippurilla.
Liha kattilaan, huuhdo paistinpannu ja kaada nesteet lihan päälle. Lisää vettä että liha peittyy.
Lisää pari laakerinlehteä, pari kolme porkkanaa viipaloituna ja paprika suikaloituna.
Anna porista pienellä lämmöllä pari tuntia,lisää mausteita jos siltä tuntuu, suurusta vehnäjauholla ja lisää tilkka kermaa.
Tarjoile perunamuussin kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Meillä 4 vuotias tykkää ihan hirveästi possusta, joten ajattelin nyt ostaa tollasen tarjouksesta ja tarkotus olis se kokonaisena valmistaa. Meillä syödään possua aika harvoin ja paistia en oo tehnyt koskaan. Yleensä tulee tehtyä just suikalepaistina tai pihveinä possu, joten siksi tahtoisin nyt kokeilla paistina. Oma äitini teki aikoinaan aina porsaan ulkofilepaistia uunissa ja ei se kyllä koskaan kuivaa ollut, vaan ihan hyvää. Mutta enää ei ole keltä reseptiä siihenkään kysyä.
ap
Kuivaa siitä tulee. Google löytää monta tapaa
Pääasia kuten muissakin. Paista pinta vaikka voissa. Laita joko kuivana tai kerman kanssa uuniin. 150 astetta. Lihamittarilla n 75 astetta
Suolaa ja pippuria
Tee viiltoja pintaan ja hiero niihin mausteet ja suola. Laita paistopussiin ja uuniin 200 asteeseen tunniksi. Ei haittaa vaikka on kauemminkin kunhan pudottaa lämpötilaa.
Mureaa ja hyvää, eikä lainkaan kuivaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä 4 vuotias tykkää ihan hirveästi possusta, joten ajattelin nyt ostaa tollasen tarjouksesta ja tarkotus olis se kokonaisena valmistaa. Meillä syödään possua aika harvoin ja paistia en oo tehnyt koskaan. Yleensä tulee tehtyä just suikalepaistina tai pihveinä possu, joten siksi tahtoisin nyt kokeilla paistina. Oma äitini teki aikoinaan aina porsaan ulkofilepaistia uunissa ja ei se kyllä koskaan kuivaa ollut, vaan ihan hyvää. Mutta enää ei ole keltä reseptiä siihenkään kysyä.
ap
Kuivaa siitä tulee. Google löytää monta tapaa
Pääasia kuten muissakin. Paista pinta vaikka voissa. Laita joko kuivana tai kerman kanssa uuniin. 150 astetta. Lihamittarilla n 75 astetta
Suolaa ja pippuria
Oon tosiaan aika kokematon possun valmistamisessa, mutta en millään ymmärrä miksi siitä tulisi kuivaa uunissa? Sehän on paljon rasvaisempi liha, kun esim nauta. Ja tosiaan äitini tekemä ei kyllä ainakaan ollut koskaan kuivaa, joten hän ainakin onnistui jotenkin sen tekemään niin, ettei kuivunut.
-ap
Vierailija kirjoitti:
Tee viiltoja pintaan ja hiero niihin mausteet ja suola. Laita paistopussiin ja uuniin 200 asteeseen tunniksi. Ei haittaa vaikka on kauemminkin kunhan pudottaa lämpötilaa.
Mureaa ja hyvää, eikä lainkaan kuivaa.
Voiskohan ton paistopussin korvata esim foliolla? En omista paistopusseja :D
-ap
Mä olen usein paistanut ihan paistina, enkä ole kyllä kuivaa koskaan syönyt.
Ensin pannulla vaan kevyt ruskistus kauttaaltaan sitten vaan uuniin.
Kaveriksi kermaaviilistä ja valmiista pestosta tehty kylmä kastike. Uppoaa meillä ainkin kaiken ikäisille.
Meillä varsinkin lapset tykkää myös Oskarinleikkeistä. Eli juustolla ja kinkulla täytetyt pihvit, jotka paneroitu ja sen jälkeen paistetaan voissa. Ja noillekin sopii kylmä kastike hyvin.
Mä teen vain grillipihvejä ja leikkeitä. Tai sitten ruskistetut pihvit vielä kastikkeen ja kasvisten kanssa uuniin hautumaan ylikypsiksi.
Mausta se lihapala tujuilla mausteilla. Foliossa uunin, mehut pysyy sisällä.
Kypsytä matalalla lämmöllä. Anna lämmitellä pitkään, se muhii hyväksi ja mureaksi. Tarjoile pottujen ja raikkaan salaatin kera.
Mä teen vain grillipihvejä ja leikkeitä. Tai sitten ruskistetut pihvit vielä kastikkeen ja kasvisten kanssa uuniin hautumaan ylikypsiksi.
Kokonaisena jos paistat niin lihalämpömittari on ehdoton. Ota uunista 73 asteisena, kääri hyvin folioon ja vaikka pyyhe siihen vielä päälle ja anna vetäytyä 30min ennen kun avaat paketin ja leikkaat. Possun ulkofileessä ei ole paljon rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee viiltoja pintaan ja hiero niihin mausteet ja suola. Laita paistopussiin ja uuniin 200 asteeseen tunniksi. Ei haittaa vaikka on kauemminkin kunhan pudottaa lämpötilaa.
Mureaa ja hyvää, eikä lainkaan kuivaa.
Voiskohan ton paistopussin korvata esim foliolla? En omista paistopusseja :D
-ap
Voi.
Itsehän marinoisin sitä päivän.
Ensin leikkaisin pihveiksi ja sitten laittaisin olutta, hunajaa, valkosipulia ja pippuria. Seuraavana päivänä paistaisin. Mutta paistaisin siten etten kuivata harmaaksi.
Pihvi kypsyy vielä pannulta/grilliltä ottamisen jälkeen.
Kuumalle pannulle laittaisin. Otaisin tunti ennen paistamista pihvit huoneen lämpöön.
Olen ammatiltani ravintolakokki.
Aika pahaa. Oikeestaan ainoa tapa on leikata pihveiksi. Kesällä grillataan usein näitä. Voi myös muijia ja tehdä leikkeen.
En tykkää kokonaisena paistetusta. Tulee kuiva
Wokkiin voi myös käyttää