Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Käytättekö ruokakermaa?

Vierailija
09.03.2016 |

Katsoin juuri monta Youtuben vloggaajien kauppakassivideota, joilla vloggaajat esittelee, mitä (lähinnä ruokaa) ovat ostaneet kaupasta. Käytännössä kaikki ostavat säännöllisesti ruokakermaa!

Itse en osta koskaan ruokakermaa. Jos haluan laittaa ruokaan kermaa, ostan sitä varten kuohukermaa.

Suomalaiset käyttävät ihan älyttömän paljon ruokakermaa!?

Kommentit (63)

Vierailija
1/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En enää. Olen aikoinaan käyttänyt  niitä paljonkin, mutta sitten aloin käyttää oikeaa kermaa ja nyt sekin on vähentynyt, en tee juuri kermaisia ruokia. Mutta jos ruoka sitä vaatii, niin kyllä laitan. :)

Vierailija
2/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En todellakaan käytä.

Vierailija
4/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?

Maku on ihan eri planeetalta.

Vierailija
5/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän kyllä joo. Aika harvoin tarvitsen kermaa, ja tuommoinen kuukausia säilyvä puteli kaapissa on aina jossain vaiheessa löytänyt paikkansa kun sitä saa päähänsä jotain sellaista laittaa.

Vierailija
6/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?

Ruokakerma ei ole kermaa laisinkaan, vaan kasvirasvatuote, monet niistä ovat maustettuja ja niissä on erilaisia lisäaineita tuomassa paksuutta. Tosin niin on kermassakin nykyisin karrageenia usein, täytyy oikein etsiä erikseen karrageenitonta, aitoa kermaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän.

Vierailija
8/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?

No ruokakermahan ei ole kermaa. Sen näkee purkin kyljestä.

Kuohukermapurkin kyljessä ainesosaluettelossa lukee yksi sana: kerma.

Näin yksinkertaistettuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän kyllä. Ymmärrän kuohukerman ja ruokakerman eron, mutta itseäni henk.koht. hieman ällöttää kuohukerma, joten äärimmäisen harvoin sitä ostan. Kermavaahdostakaan en pahemmin välitä, eli siis ylipäätään kuohukerma ei ole feivörittiäni. No ehkä seuraavaan ruokaan kokeilen kuohukermaa ihan piruuttani.. Ehdotuksia?

Vierailija
10/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?

Ruokakerma ei ole kermaa laisinkaan, vaan kasvirasvatuote, monet niistä ovat maustettuja ja niissä on erilaisia lisäaineita tuomassa paksuutta. Tosin niin on kermassakin nykyisin karrageenia usein, täytyy oikein etsiä erikseen karrageenitonta, aitoa kermaa. 

Tämä nyt ei pidä paikkansa ollenkaan. Ruokakermaa löytyy ihan "tavallisenakin" kermana mutta siinä on vähemmän rasvaa. Florat ym. sotkut on asia erikseen.

Mutta vastaus, en käytä ruokakermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?

Ruokakerma ei ole kermaa laisinkaan, vaan kasvirasvatuote, monet niistä ovat maustettuja ja niissä on erilaisia lisäaineita tuomassa paksuutta. Tosin niin on kermassakin nykyisin karrageenia usein, täytyy oikein etsiä erikseen karrageenitonta, aitoa kermaa. 

Tämä nyt ei pidä paikkansa ollenkaan. Ruokakermaa löytyy ihan "tavallisenakin" kermana mutta siinä on vähemmän rasvaa. Florat ym. sotkut on asia erikseen.

Mutta vastaus, en käytä ruokakermaa.

MInkälaisilla tuotenimillä tällaisia "tavallisia" kermoja myydään, jotka ovat myös ruokakermaa? 

Vierailija
12/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lidk Milbona 15% ruokakerma ei ainakaan ole kasvirasvaa nähnytkään.

Käytän kahvissakin, kun on halvinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?

Ruokakerma ei ole kermaa laisinkaan, vaan kasvirasvatuote, monet niistä ovat maustettuja ja niissä on erilaisia lisäaineita tuomassa paksuutta. Tosin niin on kermassakin nykyisin karrageenia usein, täytyy oikein etsiä erikseen karrageenitonta, aitoa kermaa. 

Tämä nyt ei pidä paikkansa ollenkaan. Ruokakermaa löytyy ihan "tavallisenakin" kermana mutta siinä on vähemmän rasvaa. Florat ym. sotkut on asia erikseen.

Mutta vastaus, en käytä ruokakermaa.

MInkälaisilla tuotenimillä tällaisia "tavallisia" kermoja myydään, jotka ovat myös ruokakermaa? 

Ota ensi kerralla silmä käteen siellä Citymarketissa ja lue purkkien kyljistä!

Vierailija
14/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän kermaa ruoanlaitossa ainoastaan kasvissosekeittoihin, silloinkin se 2 dl riittää 5 litran kattilalliseen. Silloin käytän ihan oikeaa kermaa. En ymmärrä miksi porukka lotraa ruokakermaa joka ruokaan, sehän lähinnä vaan "laimentaa" niitä oikeita makuja ja tuo rasvaisuutta. Opetelkaa tekemään ja maustamaan ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lidk Milbona 15% ruokakerma ei ainakaan ole kasvirasvaa nähnytkään.

Käytän kahvissakin, kun on halvinta.

Ei se silti kermaa ole.

Vierailija
16/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?

Ruokakerma ei ole kermaa laisinkaan, vaan kasvirasvatuote, monet niistä ovat maustettuja ja niissä on erilaisia lisäaineita tuomassa paksuutta. Tosin niin on kermassakin nykyisin karrageenia usein, täytyy oikein etsiä erikseen karrageenitonta, aitoa kermaa. 

Tämä nyt ei pidä paikkansa ollenkaan. Ruokakermaa löytyy ihan "tavallisenakin" kermana mutta siinä on vähemmän rasvaa. Florat ym. sotkut on asia erikseen.

Mutta vastaus, en käytä ruokakermaa.

MInkälaisilla tuotenimillä tällaisia "tavallisia" kermoja myydään, jotka ovat myös ruokakermaa? 

Ota ensi kerralla silmä käteen siellä Citymarketissa ja lue purkkien kyljistä!

Okei. :) Olisit voinut tietty heti sanoakin, kun kerran niin hyvin tiedät. Olen kyllä valmis myöntämään olevani väärässä, vaikka minua epäkohteliaasti ojennettaisiinkin. 

Vierailija
17/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miten ruoka- ja kuohukermo eroaa toisistaan? Siis varmasti eroaa, mutta miksi esim ap käyttää kuohua mielummin?

Ruokakerma ei ole kermaa laisinkaan, vaan kasvirasvatuote, monet niistä ovat maustettuja ja niissä on erilaisia lisäaineita tuomassa paksuutta. Tosin niin on kermassakin nykyisin karrageenia usein, täytyy oikein etsiä erikseen karrageenitonta, aitoa kermaa. 

Tämä nyt ei pidä paikkansa ollenkaan. Ruokakermaa löytyy ihan "tavallisenakin" kermana mutta siinä on vähemmän rasvaa. Florat ym. sotkut on asia erikseen.

Mutta vastaus, en käytä ruokakermaa.

MInkälaisilla tuotenimillä tällaisia "tavallisia" kermoja myydään, jotka ovat myös ruokakermaa? 

Ota ensi kerralla silmä käteen siellä Citymarketissa ja lue purkkien kyljistä!

Ruokakerma ei ole kermaa vähemmällä rasvalla. Se on aivan muuta. Ota itse silmä käteen.

Vierailija
18/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä ei käytetä ruokakermaa saatika kuohukermaa. Meillä on käytössä kaurakerma.

Vierailija
19/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä käytän. Pippuri- ja juustokermaa ostin tänäänkin. Pippurikerma on suosikki.

Vierailija
20/63 |
09.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika useasti käytän eri maku ruoka kermoja erilaisiin ruokiin. Tulee aivan huippuhyvää. Kannattaa testailla.