Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Leivoin mustikkapiirakan jossa on kermaviiliä. Voinko jättää piirakan 7h ajaksi huoneenlämpöön vai laitanko uunikuumana jääkaappiin?

Vierailija
19.02.2016 |

Tein piirakan ja se tuli uunista 10min sitten. Mun täytyy lähteä 5 min päästä töihin, eli säilyykö huoneenlämmössä?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
19.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita ulos.

Vierailija
2/9 |
19.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita pienemmiksi paloiksi? Jäähtyisi nopeammin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
19.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En jättäisi huoneenlämpöön. Onko sulla parveketta tms. ulkotilaa, mihin voi jättää?

Vierailija
4/9 |
19.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi jättää huoneenlämpöön.

Vierailija
5/9 |
19.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Max. 4 h saa kypsennetty ruoka olla jäähtymässä huoneenlämmössä. Pistäisin siis jääkaappiin, jos parveketta ei ole.

Vierailija
6/9 |
19.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huoneenlämpöön tietenkin, maistuukin paremmalta myöhemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
19.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi hyvin jättää! 

Ei uunikuumaa missään tapauksessa laiteta jääkaappiin koskaan. Se nostaa jääkaapin lämpötilaa ja sisältö on vaarassa. 

Olen tätä palstaa selailessa kiinnittänyt huomiota, että monet ovat hysteerisiä ruokien pilaantumisen suhteen. Loppujen lopuksi tarkkana saa olla vain kalatuotteiden kohdalla. Raaka liha ei myöskään viihdy kovin kauan huoneenlämmössä. 

Mutta uunissa käyneet ruuat voivat aivan huoletta olla normaalissa huoneenlämmössä puoli vuorokautta. 

Vierailija
8/9 |
19.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parveke, miksen tajunnut itse! Vien sinne. Kiitos! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
19.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Max. 4 h saa kypsennetty ruoka olla jäähtymässä huoneenlämmössä. Pistäisin siis jääkaappiin, jos parveketta ei ole.

Mitä kamalaa sitten tapahtuu jos on kauemmin? Onko mussa jotain vikaa kun mitään hirveää ei oo ikinä tapahtunut vaikka syömäni ruoka olis ollut esim yön yli huoneenlämmössä?

Jääkaappiin ei pidä laittaa mitään lämmintä, eikä varsinkaan mitään kuumaa.